Lund - Södra Sandby

Östervång 85

Visa på karta

Trivsam familjevilla - Trädgård i sydvästläge - Nära skola & förskola

Huset på Östervång 85 är perfekt för familjen som vill bo i ett hus med hög standard där ni kan flytta raka vägen in. Området är lugnt utan någon genomfartstrafik och en av grundskolorna ligger enbart ett par minuter bort. Ni har utrymme att parkera två bilar på uppfarten och en i garaget där det dessutom finns gott om förvaringsutrymme. Tomten ligger invid en träddunge som ger privat och insynsskyddad känsla mitt i ett villaområde. I trädgården som sträcker sig runt huset kan ni njuta av solen från morgon till kväll. Här finns dessutom ett spabad ni kan bada i året runt. Ni har två ingångar till huset – en rymlig hall och ett grovkök där ni även finner tvättmaskin och torktumlare. Kök, matplats och vardagsrum hänger samman med varandra och skapar sociala ytor med gott om utrymme för stora familjen och vänner. På övre plan har ni ett allrum där barnen kan umgås med sina vänner. Förutom bra sociala ytor har ni också fyra sovrum och två helkaklade badrum. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 5 200 000 kr
Rum 6
Boarea 163 Kvm
Biarea 24 Kvm
Tomtarea 458 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Huset på Östervång 85 är beläget i en lugn gata utan genomfart och ni finner Österskolan (åk F-3) ett kvarter bort. Till huset har ni uppfart med bilplats för två bilar. I det friliggande garaget kan ni parkera en bil och det finns dessutom gott om plats för förvaring.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården skärmas av med en tät häck som gör det fritt från insyn mot framsidan. Trädgården på framsidan är belägen i härligt sydvästläge där ni kan njuta av solen från mitt på dagen fram till kvällen. Här finns ett trädäck intill huskroppen med ingång till köket vilket blir den optimala platsen att äta kvällsmat tillsammans med familj och vänner. För soliga dagar har ni en markis att veva ut och skapa skugga. Gången längs med södersidan är stensatt fram till de två ingångarna – en ingång till grovköket och en till hallen. Här ute har ni även det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen, nämligen ett spabad som ni kan nyttja året runt. Vidare finns det gräsyta med gott om plats för studsmatta eller möjlighet till odling. I direkt anslutning till trädgårdens baksida finns en skogsdunge som ger skön grönska under hela sommarhalvåret.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en rymlig hall som har praktisk grå klinker på golvet och ljust målade väggar. Det finns utrymme att hänga av ytterplagg på väggen samt ställa undan skorna. Hallen har utrymme för exempelvis en byrå där ni kan stuva undan mössor och vantar.  

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen kommer ni vidare till köket, som har inredning från IKEA. Köket har minimalistisk och tidlös stil som får fina kontraster av de vita och svarta kulörerna. Här finns inbyggnadsmikro, diskmaskin, fläkt, spishäll, ugn samt kyl och frys. Köket har öppen planlösning till vardagsrummet vilket skapar sociala ytor och ni har även möjlighet att duka upp till långbord. Från köket har ni utgång till den ena uteplatsen där ni kan njuta av maten i kvällssolen.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har härlig yta där ni får gott om plats med en större soffa och TV-möbel. Rummet får in fint ljusflöde genom fönsterpartier och en glasdörr ut mot trädgården. Vardagsrummets väggar är målade ljusa samt tapetserade med en mönstrad fondvägg och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 1

I huset östra del finner två rofyllt placerade sovrum. I detta sovrum har ni generös yta till dubbelsäng, skrivbord och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni tre garderober i ek. Rummets väggar är ljusa och bryts av med en mönstrad fondtapet. Golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum eller varför inte som ett hemmakontor. Här får ni plats med säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Golvet är klätt med ljus laminat, väggarna är vita samt har en dekorativ fondvägg.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Helkaklat badrum där väggarna är klädda med vit mosaik och golvet är klätt med grå klinker. Här finns bubbelbadkar, spegelskåp, kommod med handfat och WC. Golvet är försett med golvvärme. Badrummet får in fint naturligt ljus genom ett litet fönster.

Alla bilder

Grovkök

Praktiskt grovkök som ni både kan använda som vardagsentré och till extra förvaring. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho, arbetsbänk och garderob. I grovköket finner ni även varmvattenberedaren. Golvet är klätt med klinker.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till ett stort och luftigt allrum där det finns gott om utrymme för större soffgrupp och förvaringsmöbler. Det blir den perfekta platsen där barnen kan spela TV-spel eller titta på film med sina kompisar. Från allrummet kommer ni ut till balkongen i sydvästläge. Rummets väggar är klädda med grå tapet och golvet är av laminat.

Vidare på övre plan finner ni två rymliga sovrum, ett helkaklat badrum och en klädkammare.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet är helkaklat i klassiska och tidlösa färgval. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet är klätt med grå klinker som även är försett med golvvärme. Ni får in naturligt ljus genom ett takfönster. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handdukstork (el), spegelskåp och kommod med handfat.

Alla bilder

Sovrum 3

Det två sovrummen på övre plan är placerade i österläge. Detta sovrum är placerat till vänster och ni kan enkelt möblera med säng, skrivbord, garderob och extra förvaringsmöbler. Golvet är klätt med laminat, väggarna är tapetserade med ljust mönster samt en vit vägg.

Alla bilder

Sovrum 4

Även det andra sovrummet har gott om plats för säng, garderob, skrivbord och förvaringsmöbler. I detta sovrum är väggarna tapetserade med ord av olika storstäder, en vägg är grå och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Övrigt

Renoveringar & underhåll

2022

Installation av fiber (beställt och installeras senast maj 2022)

2021

Nytt trädäck med spabad i söder

Köksbelysning

2020

Nytt trädäck i sydväst inkl ny terassmarkis

Nya skorstenar

Köksfläkt

Torktumlare, Cylinda

2017

Nytt tak på garage/förråd

Tvättmaskin, Electrolux

2016

Renovering badrum på övre plan inkl nytt takfönster. Kvalitetsdokument finns.

Klinkers i hallen

Diskmaskin, Cylinda

2015

Kyl/frys, Samsung

2014

Renovering av trappa

2010

Klinkers i grovköket

2009

Nya ytterdörrar

Nya fönster och fönsterdörrar med isolerfönster(2009/2010)

2008

Renovering av kök, IKEA. Ny ugn, spis och mikro från 2008.

2007

Renovering av badrum på entréplan

 

Annat

Mätning av radon är gjort 2013 och uppmätt till 100 Bq, att jämföra med gällande referensnivå (som ej skall överskridas) på 200 Bq.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 200 000 kr
Adress Östervång 85
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 163 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 24 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 458 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump & direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten & avlopp
Fönster 2-glas & 3-glas
TV/Internet Fiber (öppen)
Driftskostnad 45 959 kr/år varav:
El: 33 000 kr
Vatten/Avlopp: 10 000 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnad är kostnad för uppvärmning, el, vatten/avlopp och renhållning. Fiber, försäkring och fastighetsavgift är inte medräknad i kostnaden. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Årsförbrukning el: 27 400 kWh. Driftkostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 214 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 930 000 kr
Summa pantbrev 2 982 000 kr
Servitut/GA Nyttjanderätt
Nyttjanderätt
Nyttjanderätt

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning