Lund - Gunnesbo

Arkeologvägen 98

Visa på karta

Familjevänligt & bilfritt område - Garage med laddstolpe - Nära skola & förskola

På Arkeologvägen bor ni ett familjevänligt och bilfritt område. Detta parhus är mycket välplanerat och har hög standard. Ni har härlig trädgårdsyta och två trädäck där ni kan njuta av solen från morgon till kväll och trädgården är fri från insyn. Husets 126 kvm är fördelade på två plan. På entréplan finner ni hall, kök, vardagsrum, sovrum, badrum och tvättstuga. På övre plan har ni hall, tre sovrum samt ett badrum. Under de senaste fem åren har man bytt fönster, ytterdörrar, fjärrvärmecentral, parkettgolv, ytskikt, kök och anlagt ny trädgård. Här kan ni flytta raka vägen in! Här är ni del av en välskött samfällighet som bland annat ombesörjer renhållning, TV/Internet via fiber och garageplats med laddstolpe. Ni har promenadavstånd till skola och förskola. I området finns även buss- och tågkommunikationer, nära flera stora mataffärer, ni har nära till trevliga promenadstråk i naturen och når Lund C inom ca 10 min cykelavstånd. Välkommen!

I korthet

Utgångspris 5 895 000 kr
Rum 5
Boarea 126 Kvm
Tomtarea 255 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

I ett lugnt, bilfritt och familjevänligt område finner ni parhuset på Arkeologvägen 98. Ni har ett kort promenadavstånd till garagelängorna där en garageplats tillhör huset. Till garaget har ni motordriven port, laddstolpe och väggarna är gipsade så ni har ert eget utrymme.  I övrigt är det fri parkering i samfällighetens område. I närheten av huset har ni en gröning där barnen kan spela boll och en lekplats där barnen samlas.

Alla bilder

Trädgård

När ni kommer fram till huset möts ni av ett horisontellt plank som skärmar av trädgården från omgivningen och ger ett modernt och inbjudande intryck. Trädgården är belägen i härligt sydvästläge där ni kan njuta av många soltimmar och fortsätter runt gaveln på baksidan i nordostläge. Under åren har trädgården gjorts om, man har lagt in ny gräsmatta, byggt plank, ny stensättning och byggt träddäck. Trädäcket på framsidan har infälld belysning som ger dekorativt ljus om kvällarna. Här finns ett rymligt förråd som är isolerat och rymmer allt från verktyg och trädgårdsredskap till vinterförvaring av utemöblerna.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en ljus och rymlig hall som har praktiska, stora grå klinkerplattor på golvet som övergår i vitlaserad ask lägre fram. Väggarna är vitmålade vilket bidrar till det ljusa och moderna intrycket. Ni har utrymme att hänga av era ytterplagg vid ingång och plats finns till förvaringsmöbel. Vidare från hallen kommer ni till tvättstuga, badrum, sovrum, vardagsrum och kök.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades 2019 som går modern och tidlös anda. Luckorna är vita, bänkskivan är av grå laminat och matchas med grått laminatstänkskydd. Här har ni gott om både arbetsytor och skåpförvaring. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsmikro, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och ugn. Ni har plats för matbord framför fönstret. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med askparkett.

Utrustning:
Ugn – IKEA, 2019
Spishäll – Siemens, induktion med flexibla plattor, 2020
Fläkt – Cylinda, 2019
Kyl & frys – IKEA, 2021
Diskmaskin – Siemens, 2020
Mikro – Siemens, 2020

Alla bilder

Vardagsrum

Planlösningen mellan vardagsrummet och köket är öppen vilket bjuder in till umgänge och gör planlösningen social. Ni har plats för större soffgrupp i vardagsrummet och matgrupp i köket. En kort vägg mellan de två rummen ger den perfekta platsen för TVn. Här finns nätverksuttag som gör det möjligt att minska på sladdboet. Genom fönsterpartierna får ni in fint ljusflöde och härifrån har ni en utgång till trädäcket på framsidan. Vardagsrummets väggar är vitmålade och får fin kontrast av en fondvägg i grå kulör. Golvet är klätt med askparkett.

Alla bilder

Sovrum/matplats

På entréplan finner ni ett av de fyra sovrummen. Rummet används idag som matplats eller varför inte inreda det som hemmakontor? Här har man öppnat upp där det förr satt ett fönster och satt in en glasdörr med utgång till det stora trädäcket på baksidan. Väggarna omfamnar rummet i en grå kulör och golvet är klätt med askparkett.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Till höger i hallen når ni badrummet på entréplan. Det är helkaklat med grå klinker på golvet och beige kakel på väggarna. Golvet är försett med el-golvvärme och taket med dimbara spotlights. Badrummet är utrustat med WC, handfat, förvaringsskåp, handdukstork (vattenburen) samt bubbelbadkar från Neptun. Ni får in naturligt ljus genom ett mindre fönster.

Högtalarna i taket är ur funktion.

Alla bilder

Tvättstuga

Äldre tvättstuga som finns belägen i anslutning till hallen. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare, vita förvaringsskåp, arbetsbänk och fjärrvärmecentral. Jordfelsbrytare finns. Väggarna är klädda med gul strukturtapet och golvet är klätt med gulorange klinker.

Tvättmaskin & torktumlare – Bosch, 2018/2019
Fjärrvärmecentral - 2018

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall som har vitmålade väggar och parkettgolv. Ni leds vidare till tre sovrum, ett badrum samt en rymlig klädkammare. I hallen har ni lucka upp till vinden där det finns möjlighet till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 1

Till höger om hallen når ni ett av tre sovrum. Här finns generös yta för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Längs med ena väggen har ni flera garderober. Väggarna är målade i grå kulör och en vägg ger trevlig kontrast i form av vit panel. Golvet är klätt med askparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum har generös plats för större säng, förvaring och skrivbord. Väggarna är vitmålade, en fondvägg är målad ljusgrön och golvet är klätt med askparkett.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet på övre plan är helkaklat. Väggarna är klädda med ljusbeige kakel och golvet är med grå klinker. Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg, WC, handfat, spegel och förvaringsskåp. Golvet är försett med el-golvvärme och ni får in naturligt ljus genom ett takfönster.

Alla bilder

Sovrum 3

Husets tredje sovrum är lite mindre till ytan och har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Golvet är klätt med askparkett och väggarna är vitmålade. Till detta rum har ni ett takfönster.

Alla bilder

Övrigt

2022
Målat väggar i hallen och lagt in klinker
Ny dörr till förrådet
Slipat och laserat båda trädäcken

2021
Ny kyl/frys från IKEA
Nya parkettgolv av vitlaserad ask på entréplan

2020
Ny spishäll från Siemens med flexibla induktionsplattor
Ny diskmaskin och inbyggnadsmikro från Siemens
Nya parkettgolv av vitlaserad ask på övre plan

2019
Nytt kök från IKEA och ny ugn
Ny stensättning i trädgården

2018
Nya takfönster från Velux
Ny fjärrvärmecentral
Tvättat taket
Ny tvättmaskin och torktumlare från 2018/2019
Lagt nytt trädäck på baksidan

2017
Nya 3-glasfönster från Mockfjärds
Lagt nytt trädäck på framsidan

Övrigt
De båda badrummen är ca 20 år gamla
Huset är kopplat till larm från Securitas
Jordfelsbrytare finns
Nätverksuttag finns installerat i bland annat vardagsrummet som minskar på synliga sladdar
Huset är utrustat med Plejd-system (belysningsstyrning med Bluetooth).

Alla bilder

Samfällighet

Samfälligheten består av 63 fastigheter med gemensamhetsanläggningar avseende utebelysning, vatten, avlopp, renhållning, garage, parkering, lekplatser, grönområden, gångar, bredband och TV.

Utemiljön sköts gemensamt i skötselgrupper som ansvarar för olika delar av området. Gemensamma skötseldagar hålls ca tre gånger per år.

Samfälligheten har en styrelse som sköter den löpande förvaltningen. Styrelsen utses av medlemmarna på årsmötet i april. Samfällighetens kostnader fördelas mellan medlemmarna. Fördelningen baseras på fastställd budget som fastställs på årsmötet. Avgiften till samfälligheten betalas fyra gånger per år. Samfällighetsavgiften för 2023 är 15 040 kr.

Samfälligheten har installerat laddstolpar till samtliga garageplatser. Varje hushåll bekostar sin egen elförbrukning.

Laddpunkten i garaget som tillhör Arkeologvägen 98 är i dagsläget inte aktiverad. Enligt föreningsstämman 2021 beslutades att laddpunkten aktiveras automatiskt vid ägarbyte. Detta medför en årlig kostnad på 1 680 kronor för de nya ägarna oavsett om de förbrukar någon el eller ej i garagen. Därtill kommer fasta (1 416 kr per år) och rörliga avgifter för el baserat på leverantörens priser.

TV och internet levereras genom fiber av Ownit. Hastighet på internet är 1000/1000 mbit.

Ni finner mer information på samfällighetens hemsida: https://arkeologen.weebly.com/

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under 80-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4H-gård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum. Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation
Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 895 000 kr
Adress Arkeologvägen 98
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 126 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 255 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1982
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till- & frånluft (FTX)
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet TV & Internet från Ownit via samfälligheten
Driftskostnad 40 960 kr/år varav:
Värme: 6 720 kr
El: 13 200 kr
Vatten/Avlopp: 6 000 kr
Samfällighet: 15 040 kr
Driftkostnaden är kostnad för fjärrvärme, el, vatten/avlopp och samfällighet. Driftkostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 3 750 kWh. Årsförbrukning fjärrvärme: 6,17 MWh. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Försäkring och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna. I samfällighetsavgiften ingår garage, snöröjning, TV & Internet via fiber och sophantering.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 90 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 580 000 kr
Summa pantbrev 4 390 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND ARKEOLOGEN GA:1
Ledningsratt fjärrvärme

Boka en kostnadsfri värdering här!