Malmö - Slottstaden / Dammfri

Korsörvägen 12a

Visa på karta

Nytt kök - Rymlig söderbalkong - Fri parkering - Friköpt tomt.

Välkommen till en fin funkislägenhet i bra skick, fint belägen mellan Pildammsparken och Rönneholmsparken. Lägenhetens alla fönster ligger mot söder, mot innergården. Detta ger lägenheten både ljus och lugn. Den är i princip insynsfri. Bostaden har många kvalitéer såsom; modernt och nyrenoverat kök, högt i tak vilket gör att lägenheten känns rymligare, tidlöst badrum med lyxigt stort badkar i gjutjärn som emaljerades 2022, rymlig söderbalkong med solchanser från morgon till kväll, bra förvaringsmöjligheter, säkerhetsdörr, stora fönsterpartier och påkostat fiskpensmönstrat ekgolv. Föreningen har en god ekonomi och tomten är friköpt. I avgiften ingår fri parkering på föreningens privata parkeringsplats.

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 564 kr
Rum 2
Boarea 52.1 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja, stor balkong i bästa söderläge. här har man sol från förmiddag till kväll.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1947
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Korsörvägen 12a!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum i generös storlek med härligt stort fönsterparti i söderläge där dagsljuset strömmar in. Här finns utgång till en inbjudande balkong, vacker fiskbensparkett i original på golven och nymålade väggar 2021. 

Alla bilder

Balkong

Balkongen ligger i bästa tänkbara söderläge, vilket innebär att man har sol i stort sett hela dagen - drömmen för solälskaren! En snygg platsbyggd balkongmöbel i vinkel gör det mesta av utrymmet och har dessutom vidhängande insynsskydd i trä - fint som det är men skulle också vara möjligt att hänga grönska från om man har gröna fingrar. Trätrall på golvet och fri utsikt över föreningens område.

Alla bilder

Kök

Köket är splitternytt från 2021 och en dröm i minimalistisk still. Inredning i sobert grått med raka och släta luckor som matchas perfekt av en några nyanser mörkare bänkskiva samt vask och köksmaskiner i svart - omsorgen om detaljer visar sig i att även eluttag och strömbrytare går ton i ton! Fullt utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, spisfläkt med kåpa samt ugn. Vitt kakel i trendig avlång design som stänkskydd ovanför arbetsbänken bryter snyggt av mot det mörka. Både inredning och köksmaskiner kommer från IKEA. Matplatsen är lagom för ca 4 personer och utsikten genom köksfönstret vetter fritt mot husets baksida. Skinande vita väggar, infällda spotlights i taket och fint golv.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger beläget mellan vardagsrum och kök och har mjuk och gosig heltäckningsmatta på golvet som är skönt för bara fötter. Vita väggar och en garderobsväg från Pax - gott om förvaringsutrymme! 

Alla bilder

Badrum

Charmigt halvkaklat och tidlöst originalbadrum med djupt inmurat sittbadkar - härligt att sjunka ner i ett varmt skumbad när vintervindarna viner utanför! Badkaret är nyemaljerat 2022. Gråmålat kakel, vita väggar och klinkergolv. Wc, handfat och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom en säkerhetsdörr - som både ökar säkerheten och minskar ljud från trappuppgången. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och ingång till en lyxigt stor klädkammare med väggfast hyllsystem och klädstång. Ljusa väggar i hallen och samma vackra fiskbensparkett som följer oss in i vardagsrummet.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd samt vindsförråd nyttjas till lägenheten.

Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. Enligt nuvarande ägare lätt att få tvättid!

 

Alla bilder

Förening

BRF Wore 2 har lämnat följande uppgifter om fastigheten och föreningen. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Wore 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1947 i samband med byggnationen. Föreningen består av 15 bostadsrättslägenheter på adresserna Korsörvägen 12 A och 12 B. Föreningen äger marken som friköptes 2020. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen har inte haft någon avgiftshöjning de senaste åren och i dagsläget planeras ingen heller. I avgiften ingår värme, vatten, tv (basutbud), fiber, parkering och bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är bl a:
Ca 2016 renoverades hela källaren.
2014 - Byte dörrar till soprum samt byte av källarfönster
2011 - Styr och regler energisparande åtgärd
2010 - Elarbeten samt injustering av radiatorer
2005 - Omfogning av fasad
2004 - Byte av kall- och varmvattenstammar
1984 - Fönsterbyte
1982 - Takomläggning
1977 - Installation av fjärrvärme
Föreningen håller just nu på att undersöka priser för att utföra en relining av avloppsstammarna. Inget datum för detta är bestämt i nuläget (jan 2022). I övrigt är inget större underhåll planerat.

TV & INTERNET
Både kabel-TV (basutbud) och bredband via Telia ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. 

PARKERING:
Föreningen har en parkeringsplats som rymmer ca 18-20 bilar där det finns plats för alla medlemmar att parkera.

Alla bilder

Område

Här bor man lugnt och idylliskt nära grönskande parker - Pildammsparken och Rönneholmsparken ligger bara några få minuter bort. Perfekt för joggingrundor, picknick eller bara lugna promenader. I grannområdet Slottsstaden hittar man många gemytliga restauranger, caféer och vardaglig service som mataffärer och diverse småbutiker. Nära till goda kommunikationer med buss. Till Triangeln och tågstationen tar det ca 5 minuter med cykel och då befinner man sig mitt i stadspulsen med dess utbud av butiker, biografer och restauranger. Det är inte heller långt till varken Kronprinsen köpcentra eller till havet och Ribersborg och den sköna strandpromenaden.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 564 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV, bredband, parkering och bostadsrättstillägg.
Adress Korsörvägen 12a
Kommun Malmö
Område Slottstaden / Dammfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52.1 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja, stor balkong i bästa söderläge. här har man sol från förmiddag till kväll.
Byggår 1947
Förening BRF Wore 2
Pantsatt Ja
Förråd Finns två förråd. Ett i källaren och ett på vinden.
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Både kabel-TV (basutbud) och bredband via Telia ingår i avgiften.
Energiprestanda 175 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.