Malmö - Tygelsjö

Sidoskeppsgatan 57

Visa på karta

Marklägenhet - Atriumgård – Garage

Trevlig och omtyckt marklägenhet i vinkel med egen atriumgård, garage och tillhörande förråd. Bostaden ligger i bästa väderstreck(sydväst) om man gillar sol. Lägenheten är ljus och har en bra planlösning, öppet kök, rymligt vardagsrum med generösa fönsterpartier samt två väl tilltagna sovrum var av det ena sovrummet har utgång till den privata gården. Ny värmepump(luft/luft) vilken även fungerar som luftkonditionering. Egen tvättstuga. Renoverat kök(2012) och helkaklat badrum. Stort trädäck på ca 35 kvm. I närheten finns dagis, Tygelsjö park och skola. 10 minuters bussfärd till Malmö/Hyllie. OBS! Gör man ett kapitaltillskott till föreningen på ca 87 865 kr så får man ner avgiften med hela 818 kr i månaden. Perfekt för den som vill ha låg boendekostnad.

I korthet

Utgångspris 2 650 000 kr
Månadsavg. 4 874 kr
Rum 3
Boarea 82 Kvm
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 700 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Sidoskeppsgatan 57 - ett välplanerat och lättskött boende i fint skick!

Alla bilder

Kök

Stort och luftigt kök med generöst tilltagen inredning i vitt från IKEA, renoverat år 2012. Gott om skåpsutrymme med inredning längs två väggar och fina arbetsytor på bänkskiva i granit och laminat - mosaik i grå toner som stänkskydd ovan.  Kyl och frys (Siemens 2012), diskmaskin (Bosch 2012) induktionshäll (Siemens 2012) och inbyggd ugn i praktisk arbetshöjd (Siemens 2012). Matplatsen är lagom för ca 4-6 personer och köksfönstret har utsikt mot uteplatsen i husets mitt. Praktiskt klinkersgolv i sobert ljusgrått, vitmålade väggar, takfönster för extra ljusinsläpp och dörr in till sovrum nr 2 samt till grovköket.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med fina fönsterpartier mot uteplatsen som låter dagsljuset flöda in. Nylagt parkettgolv i ljus ek från Kährs som följer oss vidare in till båda sovrummen. Nya lister, nymålat tak och väggar målade i ljusgrått. Här ryms både soffgrupp och matsalsmöblemang.

Alla bilder

Sovrum 1

Inbjudande sovrum - även detta med samma fina ekparkett från Kährs. Nya lister och nymålade väggar i vilsamt mörkgrönt. Bra ytor vilket innebär att både dubbelsängen, garderober och läsfåtöljen ryms utan problem.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger innanför köket och har egen dörr ut till uteplatsen. Samma fina ekparkett, nya lister och nymålade väggar i gråblå nyans.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i bra storlek med vita väggar och klarblått klinkersgolv. Badkar - skönt att sjunka ner i ett varm bad när vintervindarna viner utanför - wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Ett takfönster släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom ytterdörr med fönster - rakt fram finns plats för avhängning ytterkläderna samt en riktigt stor garderob med skjutdörrar som rymmer det mesta! Klinkersgolv i sobert grå nyans och vitmålade väggar.

Alla bilder

Grovkök

Från köket når man grovköket som är i riktigt bra storlek och idag även används som arbetsrum med skrivbord och dator. Här finns även tvättmaskin, praktiska överskåp för allehanda förvaring och plats för hyllor och arbetsbänk. Vitmålade väggar på strukturtapet klinkergolv i terrakottanyans.

Alla bilder

Uteplats

Husets hjärta är den lättskötta och skyddade atriumgården på hela 35 kvm i bästa soliga sydvästläge - här har man sol i stort sett hela dagen! Huset är uppbyggt runt denna och alla fönster i vetter ut hit, vilket skapar ett mycket privat boende utan insyn från grannar eller förbipasserande och dessutom ett extra skydd från de skånska vindarna. Fint trädäck är skönt för bara fötter - här spenderar man gärna sommardagarna med lata dagar i solen och mysiga grillkvällar - och för den som önskar grönska finns gott om plats för krukor och odlingsbäddar. Ett praktiskt förråd på ca 6 kvm rymmer allt som behövs.

Alla bilder

Övrigt

Förråd ca 6 kvm

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 28 har lämnat följande uppgifter om fastigheten och föreningen. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen innehar tomträtten för fastigheterna kv Tunnan 26-32 i Malmö Kommun. Byggnaderna är uppförda 1976 och omfattar 91 lägenheter. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 190 kr debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 476 kr/pant debiteras köparen. Nuvarande tomträttsavtal löper tom 2026-12-31. Detta är redan planerat för och påverkar inte avgiften.

AVGIFT
Senast årsavgiften höjdes var 2021-01-01 då den höjdes med 2%. Avgiften planeras att höjas med 2 % 2022-01-01. Föreningen brukar höja avgiften med ca 1-2% årligen. I avgiften ingår kallvatten, renhållning, kabel-tv, garage och bostadsrättstillägget.

TV & INTERNET
Fiber, 1000/1000 Mbit/s, finns via Sydantenn och kostar 120 kr/ mån. Kostnaden ingår inte i avgiften. Även kabel-tv finns via Sydantenn där basutbudet ingår i avgiften.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Föreningen har under 10 års tid renoverat för ca 19 miljoner. Man har bland annat målat om alla fasader, lagt om tak, nya stuprör och plåtarbete, nya ytterdörrar, fläktsystem, ny asfalt och fixade planteringar, nya automatiska garageportar, servicehuset och två tvättstugor har renoverats. Kommande underhållsåtgärder är löpande underhåll av träfasader.

Som medlem i föreningen ansvarar man för att själv måla sitt hus. Föreningen bidrar med färg. Lägenheterna har ett FTX-system, från- och tilluftsventilation, där köksfläkten ingår i systemet. Ska kök renoveras är det viktigt att man kontaktar styrelsen för att få ok angående köksfläkten.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett garage. Gemensamma tvättstugor och festlokal finns i servicehuset, centralt beläget i området. Här finns också miljöhus samt solarium. Varje lägenhet är utrustade med brandfilt och brandsläckare.

Föreningen har en fritidsgrupp som erbjuder bland annat kortspel, boule och qigong. Man har också två stycken städdagar om året där det serveras korv och vid första advent träffas man för glögg och pepparkaka när ljusen tänds.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den välsorterade livsmedelsbutiken, även kallad Träffen, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, Nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen och lounge.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 650 000 kr
Månadsavg. 4 874 kr
Ingår i avgift Kallvatten, renhållning, kabel-tv, garage och bostadsrättstillägg.
Adress Sidoskeppsgatan 57
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 82 Kvm (Föreningens information)
Balkong Ja
Byggår 1976
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 28
Pantsatt Ja
Förråd Ja, finns tillhörande förråd.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Luft/luft värmepump + Direktverkande el.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber, 1000/1000 Mbits kostar 129: -/mån Sydantenn
Driftskostnad 13 200 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Energiprestanda 182 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 700 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 700 000 kr Budgivare 2 2021-11-26 20:01
2 600 000 kr Budgivare 2 2021-11-24 22:15