Malmö - Tygelsjö

Per Henriks väg 7

Visa på karta

Stor, vacker trädgård - Kamin - Charmigt äldre hus i vinkelkel

Välkommen till ett charmigt hus i vinkel på ett omtyckt läge i byn. Huset ligger gömt och känns väldigt privat. Ingen insyn här inte. Trädgården är både vacker och vältilltagen med nästan 1000 kvm tomt. Ägarna har investerat i ett rymligt trädäck med solmöjligheter från morgon till kväll. Uppfarten till huset är väl tilltagen och här får man plats med ett flertal bilar. Modernt värmesystem med värmepump, luft/vatten. Tomten är friköpt.

I korthet

Utgångspris 4 695 000 kr
Rum 4
Boarea 135 Kvm
Biarea 17 Kvm
Tomtarea 903 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1929 enligt Lantmäteriet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Ljust, luftigt och inbjudande kök med smakfull inredning i skinande vitt från Noblessa, fina arbetsytor på gedigen stenhäll och vitt kakel i klassisk tegeldesign ovanför. Genomtänkta val där man fått ett kök med fräsch och modern känsla som ändå gifter sig fint med husets nästan hundraåriga historia. En rymlig matplats där köksfönstren bjuder på utsikt över trädgården och en kamin från Contura där man gärna kryper upp framför en sprakande brasa när vintervindarna viner utanför. Kyl och frys (Husqvarna från 2019), diskmaskin (Siemens 2017) spis med häll (Electrolux 2005) och spisfläkt - samtliga köksmaskiner i rostfritt utförande. Klinkergolv i sobert mörkgrått med behaglig, vattenburen golvvärme. Vitmålade väggar. Dörr in hit både från entréhall och trapphall samt ut mot sällskapsytorna i vardagsrum och matsal.

 

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum som är det mellersta av tre rum i fil, vilket ger stora och sammanhängande sociala utrymmen och en trevligt enhetlig känsla. Här finns en stor glasad skjutdörr som låter dagsljuset flöda in och leder ut till terrassen på husets sida. Kan med fördel öppnas upp under varma dagar för att släppa in eftermiddagssolen och tillåta snabb access till köket - behändigt för sommarens alla grillkvällar.
Fönster även mot husets andra sida, vilket innebär dagsljus under hela dagen. Fin ekparkett, vita väggar och strategiskt utplacerade spotlights av modell större i taket. Nya radiatorer där ett i anslutning till skjutdörren är av både smart och snygg design som kompletterar dörren.

Alla bilder

Matsal

Matsalen är ett ljust och tilltalande hörnrum - härlig utsikt över trädgården genom flera fina fönsterpartier som har vackra fönsterkarmar i granit. Ett bord för 8-10 personer ryms enkelt - här väntar många långa och glada middagar i sällskap av familj och vänner! Ekparketten följer oss hit in från vardagsrummet, väggarna är vitmålade och längs ena kortsidan finner vi en stor platsbyggd garderob på hela 3,8 meter med skjutdörrar från Roland system som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Nya radiatorer. Eftersom matplatsen i köket är så pass rymligt så kan detta rum med fördel användas som sovrum. 

Alla bilder

Hall

Entréhall med plats för ytterkläderna, dörr in till badrummet samt in till förrådet. Klinkergolv i mörkgrått och vita väggar.

Innanför köket ligger trapphallen där en elegant, måttbeställd och vitmålad trappa leder upp till andra våningen. Furugolv, ljusa väggar och vita garderober för extra förvaring.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i ljusa toner, renoverat 2002 (kvalitetsdokument finns). Kakel i mjuk sandton - en detalj i inredningen är ett rep som avdelande list på väggarna. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och klinkersgolv med härlig golvvärme är skönt för bara fötter. Wc, handfat samt badrumsspegel.

Alla bilder

Sovrum 1

En dröm i vitt! Vacker spegeldörr från tiden öppnar upp till ett rum där vitmålade trägolv möter dito väggar och charmiga snedtak. Fönster både i en nätt i takkupa - här finns plats för även byrå eller läsfåtölj - och mot gaveln. Som att sova på ett moln. Rummet är så stort att man hade kunnat bygga en toalett/badrum här.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett rymligt andra sovrum med gavelfönster mot trädgården. Brädgolv, vita väggar och snedtak även här.

Alla bilder

Tvättstuga

Renoverad 2021. Putsade väggar som är målade med silikat och nytt klinkergolv. Ny tvättbänk. 

Alla bilder

Trädgård

En underbar och i princip insynsfri trädgård. Här har vi träd och buskar som ger både frukt och skugga. Här finns bland annat en mycket välskött gräsmatta, 2 äppleträd, 1 päronträd, hösthallon, svartavinbär och rabarber. Rymlig altan på ca 60 kvm med solchanser från morgon till kväll. Den långa uppfarten ger möjlighet att parkera ett flertal bilar, här finns också en carport. I trädgården står ett praktiskt, äldre förråd.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den välsorterade livsmedelsbutiken, även kallad Träffen, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, Nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen och lounge.

Alla bilder

Planlösning bottenvåningen

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning källarvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 695 000 kr
Adress Per Henriks väg 7
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 135 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 17 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 903 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1929 enligt Lantmäteriet
Grundläggning Platta på mark, mellangjutet golv med isolering samt träbjälklag.
Stomme Trä, tegel och lättbetong.
Fasad Puts på tegel och isolerings skiva.
Tak Tegelpannor(tegel)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster Kopplade glas från 40-talet i fint skick och isolerfönster från 2010.
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 28 688 kr/år varav:
El: 17 004 kr
Vatten/Avlopp: 5 218 kr
Renhållning: 2 190 kr
Försäkring: 4 276 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 178 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 593 000 kr
Summa pantbrev 2 380 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.