Malmö - Kvarnby - Husie

Lindells väg 2

Visa på karta

Underbar trädgård - Härlig 30-tals charm - Kamin

Ett förtjusande tegelhus som andas 30-talets hela charm och har en fantastisk, insynsskyddad och väl tilltagen trädgård i bästa sydvästläge på friköpt tomt. Ett spännande boende där man kan välja att flytta rakt in men även har möjligheten att sätta sin egen prägel och hitta egna lösningar. Fina sällskapsytor med öppen planlösning, brädgolv, en kamin att elda sprakande brasor i och ett alldeles oemotståndligt burspråk - idag inrett som matsal. Två stora sovrum med möjlighet till tre sovrum, sovloft, helkaklat badrum och gästtoalett. Här finns även ett stort garage som kan passa för hobbyverksamhet samt uterum och uppställningsplats för t ex husbil. Barnvänligt område med närhet till golfbana, flera lekplatser och den populära Bäckagårdsskolan. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 4
Boarea 107 Kvm
Biarea 73 Kvm
Tomtarea 864 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1936
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lindells väg 2 - ett charmigt boende med sociala ytor och privat belägen sovavdelning, avskild från sällskapsytorna.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är skandinaviskt ljust med nylagt, mattlackat brädgolv (äldre brädgolv finns under), vackert välvda tak, breda originalvalv och gipsputsade väggar med strukturkänsla som återfinns i hela huset. Öppet mot köket och in mot det stora och nyligen renoverade burspråket som idag är i bruk som matsal. En brasa sprakar i kaminen som har en glasskiva som gnistskydd och dagsljuset strålar in genom stora fönster med mosaikklädda fönsterbänkar. 

Alla bilder

Burspråk

Pricken över i är det nyligen renoverade burspråket som går ut från vardagsrummet och har stora fönster i tre väderstreck med härlig trädgårdsutsikt. Underbart ljust och idag inrett med matsalsmöblemang - det är svårt att tänka sig bättre ställen för en behaglig söndagsfrukost med familjen, eller varför inte en middag i goda vänners sällskap? Spotlights infällda i taket, ljusa väggar och samma fina brädgolv som i vardagsrummet. 

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet - avskilt av en hög mosaikklädd bardisk. Här har man tagit ner en vägg, utökat det mindre originalköket och fått stora ytor med både fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. En dubbel porslinsvask som passar husets äldre charm gifter sig fint med en av de många härliga detaljerna: ett bevarat stycke originalinredning i ljusgrått med kryddhylla i glas. Uppdaterad med mosaikklädd bänkskiva och krönt med ett underbart överstycke från en ännu äldre tid. Vita väggar och klinkergolv i sobra grå nyanser bryter på ett snyggt sätt av mot det vita köket. Spotlights under överskåpen skiner ner på kakelklädd bänkskiva i vitt med mosaik i grå nyanser som stänkskydd ovanför. Här finns spis med häll och dubbla ugnar från Electrolux, spisfläkt med vit kåpa, integrerad diskmaskin, microvågsugn i skafferiet samt kyl och frys i fullstorlek från Bosch. 
Från köket har man nedgången till källaren och dessutom ingång till ett skafferi - dörren har målats med griffelfärg - perfekt för inköpslistan eller familjens konstnär.

Alla bilder

Loft

Innanför köket finns en vitmålad trappa upp till ett nätt sovloft med snedtak och gavelfönster, stort nog att rymma en dubbelsäng. Ytterligare utrymme finns även åt andra hållet - praktiskt t ex som förvaring. Plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med inmurat badkar och behaglig vattenburen golvvärme - skönt för bara fötter! Ett högt sittande fönster med hamrad glasruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Spotlights i taket, vägghängd wc och handfat med stor kommod som har både lådor och skåp - gott om förvaring! Skjutdörr mot hallen är en smart lösning som sparar golvyta.

Alla bilder

Groventré

Med ingång från trädgården och uteplatsen ligger groventrén i praktisk anslutning till köket. Fint klinkergolv, med härlig vattenburen golvvärme, precis vid entrén, och väggar i vitt - både putsade och kakelklädda. Gott om plats för avhängning av ytterkläderna - härifrån leder en vitbetsad trappa upp till ovanvåningen samt en mindre trappa upp till sovloftet. 

Alla bilder

Entréhall

En vacker ytterdörr med halvmåneformat fönster och hamrad glasruta välkomnar oss in i luftig entréhall med gråmålade brädgolv. Nuvarande ägare har platsbyggt brädväggar med hatthylla och krokar för avhängning av ytterkläderna. Här har man delat av och gjort en avdelning med ingång till flertalet stora garderober - gott om förvaring!

Alla bilder

Sovrum 1

Ett  ljust och luftigt rum i bra storlek med vitlutade och vitsåpade trägolv samt vita väggar. Här finns takkupa med tre fönster som släpper in dagsljuset och ökar ytan, vilket ger plats även för hemarbetsplatsen med skrivbord, byråer med förvaring eller kanske läsfåtöljen. Originaldörr finns enligt säljaren kvar - idag finns en skjutdörr.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett stort andra sovrum med charmiga snedtak sträcker sig över hela gaveln - eventuellt möjligt att dela upp till två mindre rum för den som är i behov av det. Dubbla glasdörrar öppnar upp mot stor balkong som har fri utsikt över trädgården. Grå matta på golvet, (enligt säljarens uppgift finns trägolv under) och spegeldörr i original. Garderober längs ena långsidan (kan ev. lämnas kvar efter överenskommelse). 

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong med trätrall och trädgårdsutsikt.

Alla bilder

Allrum

På ovanvåningen finns ett trivsamt mindre allrum med snedtak - alldeles lagom plats för tv-soffan med tillbehör! Vitlutade och vitsåpade trägolv även här, vita väggar och charmiga platsbyggda hyllor, infällda i en nisch i väggen. Lucka i taket med nedfällbar stege upp till vinden. 

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten har helkaklade vita väggar med dekorativ mosaiklinje och klinkergolv i klassiska svartvita schackrutor på golvet. Wc, handfat med kommod och kakelklädd bänk bredvid.

Alla bilder

Tvättstuga

Belägen i källaren och helt nyrenoverad med tvättmaskin (förberett även för torktumlare) och vask i rostfritt utförande med vidhängande arbetsyta. Vit skåpsinredning på båda sidor av rummet vilket ger stora förvaringsmöjligheter och arbetsbänk ovanpå. Klinkergolv, målade väggar och ljusinsläpp genom glasblock i källarväggen. 

Alla bilder

Källare

Utmärkta förvaringsytor och plats för gaspannan samt ackumulatortank för varmvatten.
Centraldammsugare belägen under källartrappen.

Alla bilder

Trädgård

Den stora trädgården har många olika trädgårdsrum och funktioner att njuta av efter humör och väderlek. Privat och insynsskyddat läge med höga, uppvuxna vintergröna buskage och barrträd mot gatan - ett fantastiskt ställe att vistas på med hela familjen under sommarhalvåret. 
Här finns planteringar, odlingslådor, fruktträd samt ett stort kinesiskt körsbärsträd som blommar underbart rosa under våren.
Dolt bakom grönska med ett lummigt valv som entré finns den plats där man tidigare haft en ovanmarkpool - förberett med stenläggning runt och färdigbyggd trappa. För den som önskar är det snabbt gjort att få ett alldeles eget poolområde - bara att vänta på sommarvärmen!

Ytterligare förvaring erbjuds i ett kombinerat ved- och cykelförråd med grönt tak - täckt av växter. Även ett förråd för trädgårdsmöbler och annat smått och gott - bakom detta finns ett utmärkt planteringsutrymme - dolt från resten av trädgården och perfekt för alla krukor och trädgårdsredskap.
Bakom ett högt staket finns makadamtäckt uppställningsplats för t.e.x.  husbil, husvagn eller buss. 

 

Alla bilder

Uterum

Ett mysigt uterum med stenplattor på golvet, vita väggar och skjutfönster i två väderstreck mot trädgården. Här finns infravärme att slå på när kvällarna börjar bli kyliga. Dörr till trädgården samt in till garaget och lock till en egen brunn - (brunnen används ej av nuvarande ägare).

Alla bilder

Uteplats

En fin stenlagd uteplats i anslutning till köket skyddas av en uppvuxen Avenbokshäck. Ett steg upp finns en platsbyggd hörnbänk längs fasaden - belägen i sydvästläge är det en underbar plats för solälskaren. 
På andra sidan häcken har man grillplats med ett utekök som har sommarvatten. 

Alla bilder

Framsida

Pampig stentrappa med fyra steg upp till underbart vacker ytterdörr som har ett halvmåneformat fönster med hamrad glasruta. Stenlagd/asfalterad biluppställningsplats för två bilar och portar till garaget.

Alla bilder

Garage

Mycket stort garage med dubbeldörrar mot uppfarten samt äldre stengolv. Här ryms minst två bilar på rad, i bortre änden finns en arbetsbänk i vinkel och längs väggarna finns förvaringshyllor. Utmärkt för hobbyverksamhet eller annat som är platskrävande! Nuvarande ägare har ibland använt utrymmet för fester - man har bland annat haft långbord för 50 sittande gäster.

Ett mellanutrymme som används som förvaringsyta rymmer även ett extra kylskåp från Electrolux. Härifrån finns dörr vidare ut till uterummet.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har under åren de ägt huset gjort förbättringar och renoveringar - bland annat följande:

-Delvis bytt el.

-Utbytta vattenledningar till gäst-wc och badrum.

-De flesta fönster är utbytta till 3-glasfönster, bytet har skett från -87. Ett äldre haspfönster finns bland annat kvar uppe på vinden. Nyare dubbla glasdörrar ut till balkongen på ovanvåningen.

-Gaspanna ca -03/-04

-Plåt bytt på balkongen.

-Köket renoverat ca -07/-08

-Nytt brädgolv i vardagsrum och burspråk samt installation kamin. Renoverat burspråket här med helt ny konstruktion.

-Hängrännor och stuprör är bytta.

-Innertaken på ovanvåningen är om-isolerade upp mot vinden.

-Badrum (Renoverat ca 2012-2013).

I taxeringsinformationen är boarean 90 kvm och biarean 24 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 107 kvm och biarean 73 kvm.

Bakom en inspektionslucka i tvättstugan finns i torpargrunden innanför kvar en gammal oljetank från den tiden när huset värmdes med olja.

Skorstenen till kaminen sotas varje år och säljaren har uppgett att man har tillstånd för eldning varje dag, till skillnad mot tillstånd för trivseleldning två gånger i veckan, som numer godkännes.

Vind finns för förvaring.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Alla bilder

Område

Fantastiskt boende i ett barnvänligt område med fin och varierad bebyggelse. Bra cykelväg till den populära Bäckagårdsskolan (F-9) samt den nya Toftanässkolan (F-9). I stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer. På bara 2 minuter är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 200 meter bort. Ca 300 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar där man även kan stanna till på Kvarny Byakrog. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi, Dollarstore, två gym, Blomsterlandet och Öb. Även Citygross på Stora Bernstorp ligger nära. Man promenerar också till natursköna Gyllins trädgårde samt Husie Mosse och lite längre bort finns Bulltofta rekreationsområde. Kort och gott är Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Planlösning Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Lindells väg 2
Kommun Malmö
Område Kvarnby - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 107 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 73 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 864 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1936
Grundläggning Krypgrund och källargrund
Stomme Sten
Fasad Tegel
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Gasvärme, vattenburet system
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas generellt, enstaka 2-glas
TV/Internet Sydantenn till en kostnad på 4 620:-/år.
Driftskostnad 45 625 kr/år varav:
Värme: 22 248 kr
El: 10 849 kr
Vatten/Avlopp: 5 414 kr
Renhållning: 2 880 kr
Försäkring: 4 234 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 1 28 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 456 000 kr
Summa pantbrev 2 850 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut ledning
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:4
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:5
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:6
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:7
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:8
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:16
Samfällighet MALMÖ SALLERUP S:18
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning