Malmö - Tygelsjö

Vallmovägen 35

Visa på karta

Perfekt familjehus - Modernt - Barnvänligt område - Hörntomt

Välkommen till Skanskas största familjehus här i lugna och omtyckta Tygelsjö. Detta är det perfekta huset för en barnfamilj som vill ha ett modernt och rymligt boende med fyra sovrum, två allrum och två badrum. Boendet har många fördelar såsom; rymlig tomt, två uteplatser, stabil grund med gjuten och isolerad platta, teglagd fasad samt modernt uppvärmningssystem som är vattenburet. Hela nedanvåningen och badrummet på ovanvåningen har golvvärme. Då huset uppfördes investerade man i det mest påkostade tillvalspaketet. Helkaklade badrum, stora fönsterpartier, centraldammsugare, stort trädäck, generösa förvaringsmöjligheter, stor råvind på ca 25 kvm och carport. Här bor man ett stenkast från en av kommunens bäst rankade skolor, en fantastisk gåva till sina barn. Friköpt tomt.

I korthet

Utgångspris 6 995 000 kr
Rum 6
Boarea 155 Kvm
Tomtarea 542 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vallmovägen 35 - ett välplanerat hus med fritt läge på lugnt och barnvänlig område!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med härligt stora fönsterpartier och dörr ut mot uteplats och trädgård. Öppen planlösning in mot kökets matplats, vita väggar och parkettgolv som följer oss i ett stycke in till köket vilket ger en skönt enhetlig känsla. Trappa med vitmålad spaljé leder härifrån upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Kök

Stort och luftigt kök med praktisk köksö och generöst tilltagen inredning från Myresjö i skinande vitt. Gott om skåpsutrymme, integrerad diskmaskin (Husqvarna 2016) och fina arbetsytor på bänkskiva i sten, upplyst av spotlights placerade under överskåpen. Kyl och frys med is- och kolsyrefunktion (Husqvarna 2015), inbyggd ugn och microvågsugn i praktisk arbetshöjd (Siemens 2008), induktionshäll (Siemens 2021) infälld i bänkskivan och spisfläkt (Siemens 2008) - samtliga i rostfritt utförande. Ön är förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta ett komplement till matplatsen där man kan få sällskap vid matlagningen, äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Lådor i delen som vetter in mot köksinredningen och vitrinskåp ut mot matplatsen. Gott om rum för matbord som enkelt rymmer 6-8 personer vid fönster som vetter ut mot trädgården.  En dörr leder ut till uteplats, väggarna är vita, golvet i parkett och i taket finns infällda spotlights. 

Alla bilder

Sovrum 1

Ett första sovrum - som även kan fungera utmärkt som arbetsrum - ligger på entrévåningen. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Snyggt helkaklat badrum med duschplats som omgärdas av vikbara duschväggar i glas. Klinkersgolv i sobert mörkgrått med behaglig vattenburen golvvärme och vita väggar med detaljer som matchar golvet. Vägghängd wc, handdukstork, handfat med kommod som har gott om förvaringsutrymme, badrumsspegel samt dagsljusinsläpp genom ett litet, högt sittande fönster som omöjliggör insyn.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med runt fönster och sidoljus välkomnar in - praktiskt klinkersgolv i entrén och ljusa väggar. Runt hörnet finns en stor inbyggd garderob för ytterkläderna.

Alla bilder

Tvättstuga

Fräsch tvättstuga med klinkergolv och vita väggar - dörr direkt in hit från carporten. Tvättmaskin (2019) och torktumlare under praktisk arbetsbänk. Här finns även torkskåp, garderob och städskåp.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett sovrum med charmigt snedtak och ett gavelfönster ut mot gröning. Parkettgolv, ljusa väggar samt en inbyggd garderob. 

Alla bilder

Sovrum 3

Vårt största sovrum med vita väggar och fint parkettgolv. Stor inbyggd garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Sovrum 4

Idag i bruk som gästrum - ett fjärde sovrum. Även här med parkettgolv, ljusa väggar och inbyggd garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Allrum

På ovanvåningen finns ett ljust och fint allrum med fönster i takkupa. Perfekt yta för tv-hörnan eller kanske läsfåtöljer och bokhyllor. Parkettgolv, ljusa väggar och ingång till klädkammare.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ett stort och mycket fräscht badrum med både badkar och dusch - uppskattat av alla, men inte minst av barnfamiljen! Helkaklade vita väggar och mörkgrått klinkergolv med härlig eluppvärmd golvvärme - där färgen tas upp i detaljer på väggarna. Wc, handdukstork med elburen värme, handfat med kommod och snygg detalj i infälld vägghylla ovanför handfatet. Duschen har glasdörr och ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge någon insyn.

Alla bilder

Trädgård

Fin trädgård i sydostläge med mjuka gröna gräsmattor som inbjuder till barnlek och spring. Ett stort trädäck med infälld belysning är beläget utanför vardagsrum och en gång av trätrall fortsätter härifrån runt huset. Ytterligare en uteplats ligger i anslutning till carporten. Fin stenläggning här och avgränsad från framsidan av skyddande staket. Stort isolerat förråd som rymmer allt som krävs för ett bekvämt villa-liv. Trädgården omgärdas av fin vintergrön häck.

Alla bilder

Framsida

Uppfart med plats för två bilar samt carport med rum för ytterligare en.
Fin stenläggning framför huset - här finns även en uteplats i väster där kvällssolen skiner. Då detta är det sista huset i raden börjar sedan en gröning som går genom området.

Alla bilder

Utsikt

Huset ligger fint beläget på en hörntomt med gröningen som granne. Här har man vacker och fri utsikt ut över parken.  

Alla bilder

Övrigt

-Nuvarande ägare har bredband via fiber, operatör Telenor med en kostnad på 390:-/mån.

-Samfälligheten i området står även för vattnet och kostnaden för detta ingår i samfällighetsavgiften. Kontaktuppgifter till samfälligheten är nyhetsbrev@hallan.se

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den välsorterade livsmedelsbutiken, även kallad Träffen, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen och lounge. 

 

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 684 000 kr
Mark, totalt värde: 1 139 000 kr ().
Summavärde: 3 823 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2008
Värdeår: 2008

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:2
GA2

Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:1
GA1

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 995 000 kr
Adress Vallmovägen 35
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 155 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 542 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2008
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Gas med vattenburen golvvärme på bottenvåning och vattenburna radiatorer på ovanvåning
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Telenor
Driftskostnad 36 855 kr/år varav:
El: 14 696 kr
Samfällighet: 7 178 kr
Gas: 14 981 kr
I samfällighetsavgiften ingår kostnaden för vatten. Försäkring tillkommer.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 72 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 823 000 kr
Summa pantbrev 2 900 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:2

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning