Lund - Södra Sandby

Fågelbärsgatan 28

Visa på karta

Arkitektritat "Art Haus" - Underbar takhöjd - Välplanerade ytor

Välkomna till ett helt nyproducerat hus i Södra Sandbys nya område – Norreholm! Här bor du med bilparkering precis utanför huset och trädgården i bästa sydvästläge. Huset är ritat av prisbelönta Jais arkitekter (som vunnit Lund, Malmö och Landskronas stadsbyggnadspris). Arkitekternas idé med huset var att skapa härlig hemkänsla kring kärnan av de sociala rummen. Vardagsrum och kök/matplats hänger samman med varandra och har genom välplacerade rumsavdelare fått sina egna karaktärer. Väl inne i vardagsrummet öppnar huset upp sig i en fantastisk rymd med öppet upp till nock vilket ger en takhöjd på över 6 meter. Rummen på övre plan har också härlig volym upp till nock. Förutom sociala ytor och takhöjd med karaktär finner ni även fyra sovrum, två stora, helkaklade badrum, ett tvättrum samt klädkammare. Planlösningen är väl genomtänkt och bra fönsterplaceringar ger vackert ljus under hela dagen. Nuvarande ägare har kostat på flera tillval som ger huset det där lilla extra. Varmt välkomna!

I korthet

Utgångspris 6 275 000 kr
Rum 5
Boarea 140 Kvm
Tomtarea 323 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Norreholm, ett nytt område i Södra Sandby som nu till stor del blivit uppbyggt. Ni finner detta rymliga 2-planshus längs den framväxande allén. Husets exteriör har en tydlig grafisk komposition där svart tegel möter vita skivor och de raka linjerna ger en modern arkitektur.

På framsidan har ni utrymme att parkera tre bilar på uppfarten. I anslutning till uppfarten finns ett förråd (oisolerat) med generösa utrymme för trädgårdsredskap, vinterförvaring av utemöbler mm. I förrådet har man dessutom förberett för elbilsladdare.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen i härligt sydvästläge. Ett trädäck sträcker sig runt hörnet av huset och ni kan enkelt komma ut genom de två utgångarna från köket. Det här kommer bli den perfekta platsen att njuta av kvällsmaten under sommaren. Trädgården har idag öppen gräsyta som lämnar utrymme för nästa ägare att forma med t.ex. blomsterrabatter eller fruktträd.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in i hallen lägger man märke till arkitekternas väl genomtänkta detaljer. Hallen avgränsas med en garderob mot de sociala ytorna och man har låtit luft finnas kvar både vid sidan om och ovanför garderoben för att låta ljuset flöda fritt. Detta bidrar till den hemtrevliga känslan och går som en röd tråd genom huset. Hallens golv kläs med stora, grå klinkerplattor och får kontrast av de vita väggarna.

Alla bilder

Kök

Köket är som skapat för matglädje! Köksinredningen kommer från Marbodal och har en härlig greige kulör. Inredningen finns längs med två av väggarna vilket ger generösa utrymmen till förvaring och arbetsytor. Raka linjer och minimalistisk design ger köket ett stillsamt och modernt intryck. Den fina bänkskivan är gjord av komposit och kommer från Stilestone. Stänkskyddet på väggen kommer också från Stilestone och matchar fint med bänkskivan. Köket är utrustad med integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Matplatsen har gott om utrymme för större sällskap och de stora fönsterpartierna ger fint ljusflöde. Från köket och matplatsen har ni två utgångar till det väl tilltagna trädäcket.

Alla bilder

Vardagsrum

När man kommer in i vardagsrummet möts man av ett häpnadsväckande rum. Det är öppet mellan våningsplanen vilket ger en fantastik volym där det är öppen upp till nock. Detta ger en takhöjd på över 6 meter som i kombination av stora fönsterpartier skapar otrolig rymd och atmosfär. Vardagsrummet har gott om utrymme för större soffgrupp vilket skapar den naturliga samlingspunkten för familjen. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med parkett som är genomgående i huset.

Alla bilder

Sovrum 1

På entréplan finner ni ett av de fyra sovrummen. Detta sovrum är placerat med fönster ut mot framsidan och passar utmärkt även som hemmakontor. Här finns gott om utrymme för större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Badrummet är helkaklat och har stora grå klinkerplattor på golvet och väggarna är klädda med vitt kakel i halvförband vilket ger rummet liv. Här finns dusch, WC, spegel och kommod med handfat.

Alla bilder

Tvättrum

Praktiskt tvättrum där ni har tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp, arbetsbänk och tvättho. Här finns gott om golvyta till att ställa fram torkställning. I tvättrummet finner ni även husets frånluftsvärmepump från Nibe. Väggarna är vita och golvet är klätt med mörk klinker.

Alla bilder

Övre plan

Upp för trappan i vardagsrummet kommer ni till ett allrum på övre plan. Här uppe genomsyras våningsplanet av öppen takhöjd upp till nock vilket skapar karaktärsfyllda rum. I allrummet har ni gott om utrymme för större soffgrupp som kan bli en plats för avkoppling framför en bra film eller samla vänner runt ett roligt spel. Vidare på övre plan finner ni tre sovrum och ett badrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Det första sovrummet på övre plan är placerat med fönster ut mot trädgården. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med parkett. Här finns utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet på övre plan går i samma stil som det på entréplan – stora grå klinkerplattor och vitt kakel i halvförband. Badrummet är utrustat med dusch, WC, spegel, kommod med handfat samt komfortgolvvärme. Här finns en extra golvbrunn vilket gör det möjligt att installera ett badkar.

Alla bilder

Sovrum 3

De två andra sovrummen finns belägna med fönster ut mot framsidan. I detta sovrum finns det utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 4

Här har ni våningsplanets största sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng. Längs med ena väggen finns det skjutdörrar till garderob och ni får själva utforma garderobsinredningen. Sovrummets väggar är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Övrigt

För småhus som är nybyggda 2012 och senare behöva man inte någon fastighetsavgift de första 15 åren. Fastighetsavgiften för 2022 skulle annars varit 8 874 kr.

Ni finner mer information på Skatteverkets hemsida: https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetsavgiftochfastighetsskatt.4.69ef368911e1304a625800013531.html

I förrådet har man förberett för laddbox 3-fas för elbil.

Besiktning är gjord av huset den 17/12 tillsammans med byggfirman. Därefter kommer nästa besiktning göras efter 6 månader och det lämnas även 2 års garanti från byggnadsfirman.

Husen är ritade av Jais arkitekter och uppförda av Byggmästar’n i Skåne.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 275 000 kr
Adress Fågelbärsgatan 28
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 140 Kvm (Ritning)
Tomtarea 323 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2021
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & fasadskivor
Tak Papp
Plåtarbete Svartlackad stålplåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump Nibe F730 (vattenburen golvvärme på entréplan & radiatorer på övre plan)
Vatten/Avlopp Kommunalt VA
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 29 459 kr/år varav:
El: 20 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 500 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnaden är en uppskattning på kostnad för vatten/avlopp, el (hushållsel & uppvärmning) och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Försäkring och fiber är inte medräknat i kostnaden.
Beräknat på 4 person(er)
Summa pantbrev 4 291 916 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.