Malmö - Husie - Videdal - Ulricedal

Fläderbärsgatan 11

Visa på karta

Härligt stora fönsterpartier - Fina sociala ytor - Dubbelgarage

Välplanerat enplanshus, beläget på en stor hörntomt i populärt område. Stora sociala ytor med generöst tilltaget kök och trivsamt vardagsrum med kamin. Fantastiska glaspartier mot insynsskyddad atriumgård i sydostläge - njut av sommaren och grönskan på helt privat uteplats. Fyra sovrum, stort helkaklat badrum med både badkar och dusch samt gästtoalett. Renoverat dubbelgarage med fjärrstyrda garageportar, isolerat förråd och uppfart med plats för flera bilar. Här bor man man med kort promenadavstånd till natursköna Bulltofta rekreationsområde. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 795 000 kr
Rum 5
Boarea 149 Kvm
Tomtarea 619 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Fläderbärsgatan 11 - välplanerat hus med fina sociala ytor, stora fönsterpartier och dubbelgarage.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med härligt stora glaspartier och skjutdörr till trädgården utanför. En kamin skänker trevnad och värme - glaspartier åt tre håll, vilket gör att elden syns från alla vinklar. Här eldar man gärna sprakande brasor under kulna vinterkvällar! Laminatgolv och vita väggar med fondvägg i varmt mörkbeige.

Alla bilder

Kök

Ljust och luftigt kök som ligger öppet mot matplats och har stora glaspartier mot den inre trädgården. En stor och praktisk köksö är förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta ett komplement till matplatsen där man kan få sällskap till matlagningen, äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Köksinredning i mörkt trä med snyggt kontrasterande ljusa bänkskivor. Överskåp i vitrin och spotlight fästa under för belysning av arbetsbänken. Kakel i jordnära toner med metallblänk. Diskmaskin (Miele), spishäll (Electrolux) och spisfläkt (Franke). Inbyggt ugn (Gaggenau) och mikrovågsugn. Kyl och frys (båda från Electrolux) är behändigt placerade i passagen mot trädgård och tvättstuga. Ljusa väggar och laminatgolv.

Här finns luft-luftvärmepump som bidrar till lägre energikostnader samt sprider värme eller svalka, allt efter behov.

Alla bilder

Matplats

Inbjudande matplats vid stora fönsterpartier och skjutdörr mot den skyddade atriumgården. Härligt att öppna upp under varma sommardagar!

Alla bilder

Trädgård

Trädgård på flera sidor av huset med en underbar atriumgård i mitten. Huset är uppbyggt runt denna och nästan alla fönster vetter ut hit, vilket skapar ett mycket privat boende utan insyn från grannar eller förbipasserande och dessutom ett extra skydd från de skånska vindarna. Belägen i trevligt sydostläge med sol hela dagen. Stenlagd uteplats längs hela ena sidan som har access både från kök och vardagsrum och skuggas av en pergola. Här finns även en charmig utomhuseldstad att tända levande ljus i om kvällarna. Gräsmatta och grönskande planteringar med uppvuxna träd och buskar. Ingång till förråd samt ett litet utomhusförråd för trädgårdstillbehören.
På husets baksida finns ytterligare en trädgårdsdel med höga staket som avskärmar mot gångbanan utanför. Stenlagd uteplats och singelbeströdda ytor samt dörr in till grovkök och kök och grind mot gaveln. Här skiner kvällssolen.

Alla bilder

Badrum

Stort helkaklat badrum med klinkergolv - elburen golvvärme är skönt för bara fötter. Rymligt hörnbadkar men även dusch bakom vägg i glasblock. Handdukstork ger varma och goa handdukar efter duschen. Vägghängd wc, handfat nedsänkt i mosaikklädd bänk med gott om avställningsyta och badrumsskåp med spegel. Fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn. 

Alla bilder

Sovrum 1

Ett mindre första sovrum med laminatgolv och ljusa väggar. Fönster som vetter mot atriumgården. 

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med första sovrummet - ljust laminatgolv även här och vita väggar samt fönster mot trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Master bedroom med stort glasparti och skjutdörr som leder till trädgården - bara att öppna dörren och ta ett kliv ut om sommarmorgnarna. Laminatgolv, vita väggar med en tapetserad fondvägg samt flera garderober som ger gott om förvaringsutrymme. 

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde och sista sovrummet är planerat i vinkel med fönster mot husets baksida. Laminatgolv, vita väggar och en garderobslänga för förvaring.

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr i modern design med stora sidoljus som släpper in dagsljuset. Rakt fram ser man ut i trädgården genom de fantastiska fönsterpartier som sammanbinder vardagsrum och kök. En känsla av ljus och luft är det första som slår den som kliver in här. Klinkergolv i terrakottatoner och tapetserade väggar i vitt. Till höger finns ett valv mot en mindre hall för avhängning av ytterkläderna. Här finns även dörr till gästtoaletten.

Alla bilder

Gästtoalett

Fräsch gästtoalett med ljust klinkergolv och vita väggar med en fondvägg i mosaik. Spotlights infällda i taket ger en jämn och behaglig belysning och två mosaikklädda nischer i väggen utgör ett trevligt inslag. Wc, handfat med kommod och badrumsspegel. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan nås via köket - här finns tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Electrolux) under praktisk arbetsbänk. Tre högskåp ger gott om förvaringsyta och här huserar även varmvattenberedaren. Passage med dörr mot trädgården på baksidan.

Alla bilder

Garage

Väl tilltaget dubbelgarage med fjärrstyrda portar och klinkergolv. Innanför detta finns ett stort, isolerat förråd med fönster och dörr mot atriumgården. 

Alla bilder

Framsida

Asfalterad uppfart med plats att ställa minst två bilar leder fram till garaget. Bredvid finns dubbla grindar mot atriumgården och en vackert stenlagd gång leder oss vidare till gaveln och huvudentrén. Här har man belysning mot sidorna, fina buskar och träd samt singel längs sidorna. Ett staket avskärmar mot gångsstigen utanför. 

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har utfört följande renoveringar och förbättringar av fastigheten under sin tid som ägare:

-2016 Gäst-wc

-2019 Nya fönster och skjutdörrspartier i vardagsrum och matplats samt ett av sovrummen. Ny entrédörr med digitalt kodlås samt sidofönster. Tvättmaskin. Bytt trästolpar till pergolan. 

-2022 Nytt staket och nymålat trävirke atriumgård. Nytt fönster badrum.

Renoverat av tidigare ägare enligt uppgift: Kök och badrum ca. år 2000. Byte till oljefyllda radiatorer, luft-luftvärmepump samt ommålade ytskikt 2013. Garagetak omlagt med ny isolering i väggar och tak samt utbytta innerdörrar 2014. Ny kyl, frys samt microvågsugn 2014. Garageportar utbytta och fiber indraget 2015. 

Nuvarande ägare har larm via Verisure.

Elstaden i vardagsrummet är enligt säljaren sotad för ca. ett år sedan.

Observera att energideklarationen är utförd 2013 då det ännu inte fanns någon luft-luftvärmepump. 

Vinden är tilläggsisolerad och därför inte möjlig att komma upp till.

Alla bilder

Område

Mycket trevligt hus beläget nära grönområden med både lekplats och fotbollsplan. Nära till förskolor och skola samt kort promenadavstånd till välsorterad Coop butik, kinarestaurang och pizzeria. Ca 10 minuters promenad bort finns natursköna Bulltofta rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur. Bra kommunikationmöjligheter. Man cyklar enkelt till stan på bra cykelvägar. 6:ans buss promenerar man snabbt till. Med bil tar man sig snabbt ut på både yttre och inre Ringvägen och Öresundsbron nås på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 795 000 kr
Adress Fläderbärsgatan 11
Kommun Malmö
Område Husie - Videdal - Ulricedal
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 149 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 619 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Eternit
Plåtarbete Plå
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el med oljefyllda radiatorer sam luft-luftvärmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från -09 samt -19
TV/Internet Fiber via Telia
Driftskostnad 54 132 kr/år varav:
El: 40 341 kr
Vatten/Avlopp: 5 311 kr
Renhållning: 2 880 kr
Försäkring: 5 600 kr
Nuvarande ägare har haft en årsförbrukning av el på 13 927kWh och 168 kbm vatten under 2022. Fastighetsavgift på 9 287:-/år tillkommer
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 978 000 kr
Summa pantbrev 3 437 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning