Malmö - Gula Höja - Husie

Västra Skrävlingevägen 131

Visa på karta

Inglasad balkong i sydväst - Genomgående - Fint skick

Högst upp i bostaden finns denna trivsamma lägenhet med välplanerad planlösning. Lägenheten är genomgående med inglasad balkong i soligt sydvästläge, som dessutom är insynsskyddad - Här kopplar man gärna av! Fint kök med öppen planlösning mot hallen, två bra sovrum, rymligt vardagsrum, ett fräscht helkaklat badrum samt en snygg helkaklad gästtoalett från 2017. Enhetligt snyggt golv i hela lägenheten. Lugnt område med bra kommunikation till centrum samt bra skolor och förskolor i närheten. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 559 kr
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Snyggt kök från ca 2013 där man har öppnat upp mot hallen vilken bidrar till en skön rymd. Väggarna är vita förutom en del bestående av skiftande kakel och snyggt golv från 2019 som är enhetlig i hela lägenheten. Ovanför diskbänken finns det spotlights som bidrar till behagligt ljus. Utrustat med diskmaskin, spishäll, fläkt, integrerad ugn, integrerad mikrovågsugn, kyl samt frys. I köket finns det även plats för en större matgrupp där familjen kommer att njuta av många goda middagar.

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum med plats för en dubbelsäng och garderob. Vita väggar och samma snygga golv från 2019 som i resterande del av bostaden. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från ca 2013 med spotlights i taket. Utrustat med wc, handfat med kommod, belyst spegel, handdukstork samt badkar.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med vita väggar och golv från 2019. Vardagsrummet har en stor öppning mot hallen vilket bidrar till att rummet upplevs som luftigare. Rummet ger access till den mysiga balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Härlig inglasad balkong där man gärna kopplar av. Läget på balkongen är ett av de bättre i föreningen då den ligger i soligt sydvästläge fri från insyn.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum med vita väggar och golv från 2019. Rummet är lättmöblerat och insynsskyddat.

Alla bilder

Toalett

Snygg toalett från ca 2017 med mörkt klinker på golvet och ljust kakel på väggarna med mosaikdetaljer. Utsustat med wc, handfat med kommod samt spegelskåp.

Alla bilder

Hall

Välkomnande och luftig entré där öppningen mot köket bidrar till härligt ljus även här. Direkt till höger finns en hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finns även en klädkammare som löser förvfaringen. 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Gula Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Gula Höja, som består av 648 lägenheter uppförda 1969-1971, bildades 1967. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal tecknades 2021-01-01 och är giltigt 10 år framöver. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2021 då den höjdes med 3%. I november kommer det beslutas om det ska bli någon avgiftsförändring år 2022. I avgiften ingår Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Balkonginglasning, Bostadsrättstillägg samt Administrativ el-avgift. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning. En fast kostnad på 25 kr ingår i avgiften och den faktiska förbrukningen debiteras på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
1985-1986: Fönstren byttes till 2-glas aluminium.
1996: Avloppsstammar i kök och badrum spolades.
2001: Ommålning av trapphus och tvättstugor.
2003: Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2004: Nya lekplatser.
2008: Fasaden fogades om.
2009: Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum är spolade och filmade. Samma år målades garagen.
2010: Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter samt gemensam el infördes.
2011: Byte av armaturer i trapphusen.
2014-2015: Fasadrenovering.
2015: Byte av cirkulationspumpar till värmesystemet i alla värmecentraler, byggt om fem stora lekplatser, omläggning av tak, renovering av källartrappor, avloppsstammar spolade, byte av cirkulationspump samt takfläkt, golvbrunnsbyte.
2016: Omläggning av takpapp samt spolning av avloppstammar.
2017: Kollektiv anslutning till fiber via Ownit.
2017-2018: Målning entrédörrar och entrétak.
2017-2018: Spolning av avloppsstammar.
2017-2018: Lekplatser
2018: Fasadrenoveringen avslutades.
2019: Takrenovering avslutades.
2020: Renovering av oljeavskiljare i garagen, målning av källarfönster, räcken till källare samt fyra torkrum/tvättstugor och nio källargångar, renoverat soprum, bytt alla garageportar, byggt två nya boulebanor, nya grönytor på garagen

Påbörjat och planerat för 2021: Försköning av gårdarna, renovering av soprum, sotning av ventilationer och injustering av OVK, byte passagesystem och porttelefoner. Även elen kontrolleras med jämna mellanrum och är i gott skick. Jordfelsbrytare är installerad i samtliga lägenheter.

TV & INTERNET:
Bredband finns via Sydantenn där 6-8 Mbt/s ingår i avgiften.
Kabel-TV finns via Sydantenn och basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING:
Kostnaden för en parkeringsplats är 100 kr/månad. Garageplats 300 kr/månad. Kölista finns på områdeskontoret. MC-parkering finns i begränsad omfattning och kostar 100kr/mån.

GEMENSAMT:
Tvättstugan består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och en stenmangel. Motionslokal finns i källaren på V Skrävlingevägen 161. Det kostar 50:- för en månads träning.
I föreningen finns fri tillgång till barnvagnsrum, boulebana och två hobbyrum. Mot avgift finns det även tillgång till bastu, solarie, pingis- och biljardrum, träningslokal och festlokal. Varje onsdag 10.30-13.30 har "träffen" öppet där boende i området kan träffas för att handarbeta, spela kort, måla tavlor, fika, mm.

ÖVRIGT:
På områdeskontoret finns lite verktyg för utlåning. Containerdagar hittar ni på föreningens hemsida. Föreningen gör även utflykter som tex. till Ullared och Tyskland.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.gulahoja.se/

Alla bilder

Område

Gula Höja är ett område i stadsdelen Husie som består av både småhus och flerfamiljshus, området har fått sitt namn då det är beläget på Malmös högsta naturliga punkt. Här bor man på lugnt läge bland välskötta gårdar och grönområden med promenadavstånd till flertalet matbutiker, bank och pizzeria. Inte långt ifrån Jägersro samt Jägersro center som erbjuder flertalet butiker, restauranger och apotek. I närområdet finns även vårdcentral, skolor samt förskolor.

Med närhet till Bulltofta rekreationscenter som erbjuder gym, motionsslingor, minigolf, dammar och härlig natur. Endast tio minuters bilväg från Bokskogen med direkt access ut på både yttre- och inre ringvägen. Här finns goda kommunikationsmöjligheter med buss samt cykelbanor som slingrar sig hela vägen in till Malmö City. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 559 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, bostadsrättstillägg, Kabel-TV, Internet
Adress Västra Skrävlingevägen 131
Kommun Malmö
Område Gula Höja - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1970
Förening Riksbyggens Brf Gula Höja
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Energiprestanda 157 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.