Malmö - Kvarnby - Husie

Klågerupsvägen 405B

Visa på karta

Fantastisk charm och anor från slutet av 1800-talet - Synliga takbjälkar - Genomtänkt och inbjudande

Skyddat beläget bakom en välfriserad häck som för tankarna till en drömsk Törnrosa finner vi ett boende med anor från 1800-talet som är något alldeles extra! Ett smakfullt renoverat inre där man med varsam hand bevarat den äldre charmen och på ett genomtänkt sätt kombinerat det med snygga moderna lösningar. Här finns synliga takbjälkar, generöst tilltaget och mycket fräscht kök, stort helkaklat badrum, härliga sociala ytor och en kamin. Ovanvåning med härlig rymd där man öppnat upp till nock. Det yttre matchar väl det inre med insynsskyddad och välskött trädgård med fint trädäck i härligt söderläge, gröna gräsmattor, och en underbar framsida med vackra planteringar. Nära till den populära Bäckagårdsskolan samt grönområden och rekreation. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 495 000 kr
Rum 5
Boarea 172 Kvm
Tomtarea 456 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1890
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett underbart charmigt hus i fantastiskt skick - Klågerupsvägen 405B!

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt hörnrum med inte mindre än fem fönster som vetter åt två olika väderstreck och har vackra och djupa fönsterbänkar i sten. Parkettgolv, vitputsade väggar och en fin kamin i hörnet - här vill man krypa upp runt en sprakande brasa medan höststormarna rasar utanför. En glasdörr leder vidare ut till kök och matsal.

Alla bilder

Kök

Spatiöst kök byggt i vinkel som ligger öppet ut mot matplatsen. Inredning med spegeldörrar går i gräddvitt med vitrin i överskåpen, gott om skåpsutrymme och fantastiska arbetsytor på bänkskiva i trä. Fullt utrustat med påkostad gasspis från SMEG som har fem kokzoner och två ugnar. Spisfläkt, inbyggd microvågsugn i praktisk arbetshöjd samt kyl och frys i fullstorlek - samtliga i rostfritt utförande. Integrerad diskmaskin, extra stor vask nedsänkt i bänkskivan och ett högt sittande, långt fönster ut mot trädgården på husets baksida. Parkettgolv, vita väggar och spotlights i taket.

Alla bilder

Matrum

Luftigt matrum som ligger öppet i anslutning till köket - fina sociala ytor där man har kontakt med köket - trevligt både för vardagar med familjen och för middagar i goda vänners lag där man samtalar med kocken över ett glas vin innan maten. Här ryms enkelt ett bord med plats för 6-8 personer och utsikten genom fönstren visar trädgården på husets framsida. Vita putsade väggar och parkettgolv som fortsätter i ett stycke in i köket ger ett fint enhetligt intryck. Takbjälkarna är pricken över i och minner om husets över hundraåriga historia.

Alla bilder

Badrum

Smakfullt och stilrent badrum med exklusiv känsla! Här finns både fristående badkar i snyggt modern design och duschplats som omgärdas av vikbara duschväggar i glas - dessa fälls undan när duschen inte används vilket ger extra golvyta. Vita helkaklade väggar med detaljer som matchar klinkersgolv i matt svart - härlig golvvärme som är skönt för bara fötter. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegeldörr. Ett fönster ut mot trädgården med insynsskyddande frostad ruta och infällda spotlights i taket som ger behagligt mjuk belysning.

Alla bilder

Arbetsrum

Innanför vardagsrummet ligger ett luftigt rum som idag är i bruk som arbetsrum. Här finns klinkersgolv, vitputsade väggar och glasdörr ut till trädgården på baksida. Möjlighet kan finnas att ändra om planlösningen och göra detta till ytterligare ett sovrum för den som så önskar.

Alla bilder

Barnrum

Ett nätt rum som ligger innanför arbetsrummet och har fönster ut mot husets gavel. Något mindre i storleken och lämpar sig utmärkt som till exempel arbetsrum, barnrum eller kanske hobbyrum. Parkettgolv, vitputsade väggar och synlig träbjälke i taket. En charmig detalj i ett inmurat fönster som blivit en fin liten nisch i väggen. Detta rum skulle också kunna förlängas med en del av arbetsrummet och bli en större sovrum.

Alla bilder

Grovkök

Generöst tilltaget grovkök med dörr ut till trädgården på husets baksida. Här finner vi torktumlare, tvättmaskin och en extra bonus i en vinkyl (ingår) med glasdörr under lång och praktisk arbetsbänk. Infälld rund vask i rostfritt och gott om förvaring i både under- och överskåp samt en fristående garderob. Vita väggar, plastmatta med klassiska schackrutor på golvet och vitmålat paneltak med infällda spotlights. Gott om plats för ytterkläder och skor.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan öppnar ett rymligt allrum upp - fönster i takkupor mot både fram- och baksida låter dagsljuset flöda in. Här finns charmiga takbjälkar och det är öppet upp till nock vilket ger härlig rymdkänsla. Plats för soffgrupp och tv men även bokhyllor och läsfåtölj till vänster om trappräcket. Kort sagt ett förtjusande familjerum med fina umgängesytor!
Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Master bedroom

Stort gavelrum med en lyxig anslutande walk in closet. Fint parkettgolv, charmigt snedtak som tillsammans med väggar målats i sobert grått, härlig takhöjd med öppet upp till nock och synliga takbjälkar. Gott om plats för ytterligare förvaring i byråer längs ena långsidan. 

Alla bilder

Walk in closet

En walk in closet ligger öppet in mot vårt master bedroom

Alla bilder

Sovrum 2

Inbjudande barnrum med öppet upp till nock, takbjälkar, gavelfönster och charmiga snedtak. Här har man platsbyggt alla barns drömsäng med en liten stege upp till själva sängen - som självklart har skyddande kant och plats för ett draperi att dra för för bästa mys- och kojkänsla - samt smart förvaring i byråer och hyllor under. Allt målat i samma fina ljusgrå nyans som väggar och tak. Parkettgolv som, knappt synligt i ena hörnet, har en luftflyttare med en liten fläkt som hjälper till att transportera den varma luften mellan våningsplanen - praktiskt under både sommar och vinterhalvåret.

Alla bilder

Hall

Entréhall med praktiskt klinkersgolv, vita väggar och en fondvägg i mjukt sandfärgad nyans. Ytterdörr med frostat fönster som ljusinsläpp och plats för ytterkläderna. Härifrån sträcker sig en vitmålad trappa med trappsteg i betsat trä upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Trädgård

På husets baksida finns en inbjudande och genomtänkt trädgård i bästa soliga söderläge där man på bästa sätt delat upp och byggt olika rum att nyttjas efter humör och behov.

En stor uteplats med fint trädäck finns direkt utanför huset - matbord och stolar placerade under en vacker pergola - gott om plats för loungemöblemanget finns i andra änden. Något för sommarens alla grillkvällar! Här finns också ingång till två praktiska förråd - en välvd portal med träport leder vidare till gaveln och en singelbeströdd gång som leder till husets framsida.
En spalje där gröna växter klättrar delar av trädgården bakåt - här växer smultronen tätt längs en gång av trätrall som leder fram till odlingslådor med bland annat rabarber och kryddväxter samt ett trädgårdsskjul. Här finns även ett persikoträd med stora goda persikor.

Runt husets andra gavel finns mjuk gräsmatta med fina lekytor och plats för studsmattan. Välskötta rabatter i flera nivåer bakom kantband i metall och lummiga uppvuxna träd.

Alla bilder

Framsida

En tät, hög och välfriserad häck med ingång genom ett bedårande valv av nyponrosor skyddar från insyn från gatan. En stenlagd gång leder fram till ytterdörren och på var sida om denna finns imponerande och prunkande rabatter och planteringar i rokokostil, planerade i mönster med stenläggning i Ölandssten, singelbeströdda gångar, kantband i metall och belysning. I ena änden finns en stenlagd uteplats och längs fasaden på framsidan går en stenlagd gång.

På framsidan - på andra sidan häcken, finns en stenlagd uppfart med plats att parkera två bilar. 

Alla bilder

Övrigt

-Larm finns i fastigheten
-Fiber finns indraget i fastigheten och levereras via Sydantenn till en månadskostnad på 380:-

-2015 Larm
-2016 Dränering
-2016 Dagvatten (VA-Syd)
-2016 Luft/luft köket
-2016 Luft/luft arbetsrummet
-2017 Nytt plåttak
-2017 Fönsterkupor - 2 st.
-2017 Fönster sovrum 2 st
-2017 Återställning efter dränering + marksten
-2017 Värmepump
-2018 Fönster toalett
-2018 Luftflyttare ovanvåning ner till bottenvåning
-2019 Trädäck Kiselbehandling
-2020 Bytt diskmaskin

Renoverat av tidigare ägare:

Omfattande renoveringar 2010

-2010 Flertalet fönster utbytta
-2010 Kök, badrum och tvättstuga
-2010 Golv och ytskikt
-2010 El
-2010 Stor del av VVS utbytt
-2010 Ovanvåningen helrenoverades
-2011 Putsad fasad

Alla bilder

Område

Fint boende i ett barnvänligt område med trivsamt varierad bebyggelse. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger nära till hands en bit längre ner på gatan och i stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.
Närheten även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och nyöppnade godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

 

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 495 000 kr
Adress Klågerupsvägen 405B
Kommun Malmö
Område Kvarnby - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 172 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 456 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1890
Grundläggning Betongplatta
Stomme Lersten
Fasad Puts och träpanel
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2+3-glasfönster
TV/Internet Fiber via Sydantenn.
Driftskostnad 37 065 kr/år varav:
El: 27 457 kr
Vatten/Avlopp: 7 328 kr
Sotning: 300 kr
Renhållning: 1 980 kr
Fastighetsavgift på 8 524:-/år tillkommer samt fiber.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 469 000 kr
Summa pantbrev 2 600 000 kr
Servitut/GA Samfällighet MALMÖ HUSIE S:118
Samfällighet MALMÖ HUSIE S:122
Samfällighet MALMÖ TILLYSBORG S:15

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.