Malmö - Lindeborg - Hyllie

Regissörgatan 5

Visa på karta

Högst upp i huset - Rymlig inglasad balkong - Bra planlösning

Högst upp på åttonde våningen möts man av denna välplanerade tvåa. Från det trivsamma vardagsrummet har man access till bostadens stora inglasade balkong där man gärna njuter av solen. Modernt kök från ca 2017 med diskmaskin, ett bra sovrum och ett helkaklat badrum. Här bor man i en bra förening med närhet till Emporia samt Hyllie station och alla dess förbindelser.

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 695 kr
Rum 2
Boarea 43.5 Kvm
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 205 000 kr – Visa budhistorik

Kök

Stilrent och modernt kök från ca 2017 med ljus inredning. Gott om förvaring och arbetsytor samt slitstarkt golv. Utrustat med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, ugn samt kyl/frys.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med ljusa väggar och på golvet vilar vacker ekparkett. Rummet är lättmöblerat och ger access till den mysiga balkongen.

Alla bilder

Balkong

 Rymlig och inglasad balkong i söderläge där man gärna kopplar av och njuter av den milsvida och fantastiska utsikten. 

Alla bilder

Sovrum

Mysigt sovrum med vita väggar och på golvet vilar ekparkett. Garderob som löser förvaringen samt ett fönster som ger trevligt ljusinsläpp.

Alla bilder

Badrum

Badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Utrustat med wc, badkar, handfat med kommod, belyst spegel samt handdukstork.

Alla bilder

Entré

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt gott om förvaring i garderoberna. 

Alla bilder

Förening

HSB:s Bostadsrättsförening Sofieholm i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 573 lägenheter, vilka samtliga upplåts med bostadsrätt, och 9 lokaler, varav 5 upplåts med hyresrätt och 4 med bostadsrätt. Föreningens byggnader färdigställdes 1972-1973. Marken är upplåten med tomträtt som löper ut 2026-12-31. En överlåtelseavgift 1 163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant betalas av köparen. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan föreningen kan fatta beslut om medlemskap i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Senast avgiften förändrades var 2019-04-01 då den höjdes med 1%. För att undvika stora avgiftshöjningar enskilda år anser styrelsen att avgifterna bör höjas lite varje år. Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget men det kommer att diskuteras på på kommande budgetmöte. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg via Folksam så detta ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 356 garageplatser under jord, 20 radgarage och 154 parkeringsplatser. Garageplats kan hyras för 330 kr/månad och parkeringsplats kan hyras för 130 kr/månad. Även cykelbox finns att hyra för ca 49 kr/månad. Separat kö tillämpas till dessa garage och gäller att man har en personbil skriven på någon som är folkbokförd i lägenheten. Det finns även en gästparkering i området som kan användas mot en avgift om 5 kr/timme. Avgiftshöjning av garage- och parkeringsplatser samt cykelboxar sker varje år med ca 2% enligt avtal.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV via Sydantenn och bredband via Bahnhof 1000/1000 ingår i avgiften.

RENOVERINGAR
På 1990-talet renoverades fönstren till 2-glasfönster med yttre energiglasruta och trappuppgångar målades om.
Ca 1999 renoverades hissar.
I början av 2000-talet renoverades taken på höghusen.
2003-2004 byttes samtliga säkringsskåp/elskåp, jordfelsbrytare installerades, fasader renoverades och balkonger byggdes ut och glasades in.
2006 lackades källargolv.
2008 byggdes gårdarna om och i samband med det byggdes även miljöhus på varje gård. Samma år installerades porttelefoner.
2012 renoverades taken på låghusen, värmepumpar och styr- samt reglerutrustning byttes, insidan av hissarna målades samt garageventilationen byttes ut och en OVK-besiktning med godkänt resultat genomfördes.
2013 utfördes tilläggsisolering på vindarna, passersystem på samtliga källardörrar från trapphus installerades, ledbelysning med rörelsesensorer installerades i källargångar och nya planteringar på gården gjordes.
2014 renoverades pumpgropar i garagen, utrymningslarm installerades i källare och kameraövervakning i miljöhusen.
2015 renoverades garagen, tvättmaskinerna byttes ut, lekplatserna rustades upp, ventilationssystem rensades, avloppsstammar spolades och frånluftsfläktarna på låghusen byttes. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes.
2016 byggdes nya parkeringsplatser. På Regissörgatan byggdes även radgarage. Nya takhuvar monterades på höghusen, armaturer byttes i hela källaren på samtliga hus, styrelserummet renoverades, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes och P-mätare på gäst-p bytes för att passa till de nya mynten.
2017 infördes gemensam el samt tvättades plattgångar och uteplatser.
2018 byttes hissen Aktrisgatan 20 och solceller installerades
2020 17 hissar har bytts ut.

Föreningen följer en underhållsplan:
2022 planeras att byta avloppsstammar.
2040 planeras att byta vattenstammar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

GEMENSTAMT
Föreningen har två gemensamma tvättstugor. Dessa är belägna i källaren och utrustade med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 2 torkrum och 1 mangelrum. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en källarlokal med biljardbord finns att nyttja kostnadsfritt. Föreningen har en fritidskommité som anordnar gemensamma aktiviteter såsom resor till Rostock och Ullared.

Föreningen har en fin gemensam innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter samt lekplats.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/sofieholm

Alla bilder

Område

Här bor man granne med Emporia och Hyllie station, har snabb access till ringvägen samt goda bussförbindelser. Perfekt för den som pendlar. Gångavstånd till så väl shoppingen på Emporia som evenemang på Malmö Arena. Bekvämligheter så som trevliga grönområden, vårdcentral, gym, simhall, affärer, skola, förskolor mm erbjuds. Ett perfekt område för den som vill bo på ett lugnt och omtyckt område med många gröningar men ändå ha närhet till alla bekvämligheter och butiker.

Vad som skiljer Lindeborg från Hyllie är att föreningarna här på Lindeborg har mycket bättre ekonomi och är lägre belånade, har stora innegårdar, rymliga inglasade balkonger samt fler garage och parkeringsplatser.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 695 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Regissörgatan 5
Kommun Malmö
Område Lindeborg - Hyllie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 43.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1973
Förening HSB:s Brf Sofieholm
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme, Värmepump - frånluft (el)
Energiprestanda 98 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 205 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 205 000 kr Budgivare 4 2021-10-18 14:20
1 200 000 kr Budgivare 3 2021-10-18 08:43
1 195 000 kr Budgivare 1 2021-10-17 14:00