Trelleborg

Västra Alstads kyrkoväg 8-0

Visa på karta

Skåneidyll - Lantligt och rofyllt - 20 min från Malmö

Ca 20 min från Malmö med fritt, naturskönt läge i lantlig och fridfull miljö ligger denna charmerande skåneidyll! En prydlig och lättskött vitputsad skånelänga med 3 rok varav 2 sovrum, ca 83 kvm boyta - mer kan inredas, både i den oinredda vindsdelen samt i den vidbyggda f.d stalldelen som idag används som verkstad/hobbyrum . Den underbara, prunkande trädgårdstomten är liksom bostaden synnerligen trivsam och här finns många fina platser att vara på med härlig utsikt över böljande fält i olika väderstreck. Stor och helt skyddad stenlagd uteplats i soligt söderläge, ombonat och rymligt uterum. Dessutom en friliggande friggebod som går att inreda till gäststuga om så önskas. Den som sätter värde på att kunna plocka sina egna frukter och bär blir heller inte besviken för här finns allt man kan önska sig - olika sorters äpplen, röda och svarta vinbär, krusbär, jordgubbar, blåbär, rabarber, kryddland osv. Rymlig biluppställningsplats finns också med plats för flera bilar, husbil, båt etc.

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Rum 3
Boarea 83 Kvm
Biarea 82 Kvm
Tomtarea 1007 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna välskötta och charmiga skåneidyll med härligt, lugnt och fritt läge med vidsträckt utsikt och bekväm närhet både till Malmö/Köpenhamn, Trelleborg och näsets sandstränder. 

Detta är ett ljuvligt boende och perfekt för den som vill ha en mindre lättskött bostad med lantligt läge med ändå med närhet till bra kommunikationer, förskola och skola. 

 Klicka på alla bilder för att se samtliga bilder i högupplöst format.

Alla bilder

Uteplatser

Runt om i trädgården finns många fina möjligheter till uteplatser i olika väderstreck och i den skyddade vinkeln mellan huvudbyggnaden, verkstadsdelen och uterummet är hela ytan stenlagd och bildar en härlig uteplats i soligt söderläge med utsikt över trädgårdens grönska. Här finns gott om plats för både solstolar, utegrill, övrigt möblemang för trevligt umgänge.

Fasadbelysning på byggnaderna och trädgårdslampa i trädgården. Fastighetens gamla vattenbrunn finns kvar och går att använda för bevattning, gammal handpump finns att montera.

Alla bilder

Uterum

Den stenlagda uteplatsen skyddas i öster av detta mysiga uterum med vitputsade väggar, charmiga stallfönster i gjutjärn, skjutbara glasdörrar och ljusgenomsläppligt tak. Det rymliga uterummet som renoverades 2013 erbjuder gott om plats för både familj och vänner och har el indraget samt infravärmare som gör att man trivs även kyliga kvällar. Snygg trätrall på golvet - behagligt att gå på.

Alla bilder

Trädgård

Den prunkande trädgårdstomten präglas av det fria och vackra läget och den härliga utsikten över fälten runt omkring. Gräsmattor, vackra träd, grönskande häckar, blomsterarrangemang, kryddland, tomater och en mängd frukt- och bärbuskar. Här stortrivs den som gillar trädgård och växter och vill man så kan man nästan vara självförsörjande på egna välsmakande frukter, bär och grönsaker!

Den lummiga grönskan och den fria utsikten skapar en avkopplande känsla och tomten är trots sin växtprakt ändå lättskött med stora gräsytor för lek och spring. Barn- och hundvänligt - tomten är helt inhägnad runt om.

Alla bilder

Byggnader

Förutom huvudbyggnaden, det friliggande uterummet och den vidbyggda verkstads/garagedelen i vinkel så finns även en friliggande friggebod på fastigheten. Friggeboden byggdes 2014 och används idag som förråd men kan enkelt inredas till gäststuga för den som så önskar. El är indraget, väggarna isolerade (ej isolerat i tak). 

Alla bilder

Biluppställningsplats

På framsidan vid vägen finns en väl tilltagen biluppställningsplats som rymmer flera bilar inklusive husvagn, husbil.

Alla bilder

Entré

Entré från den plattlagda uteplatsen in till bostaden. Mindre hall med ljust laminatgolv och plats för avhängning till höger, till vänster access till badrummet. 

Alla bilder

Kök

Litet men välplanerat och praktiskt arbetskök med vit köksinredning från 2013. Bänkskivor i mörkgrå laminat, vit kakel som stänkskydd.

Utrustning:

Glaskeramikhäll (oklart årtal), ugn (oklart årtal), spisfläkt (2013), kombinerad kyl/frys (2020), diskmaskin (oklart årtal).

Alla bilder

Badrum

Exklusivt och stilrent helkaklat badrum i vitt med svart granit på golvet, detaljer och golv i duschutrymmet i mörk granitmosaik. Elektrisk golvvärme, infällda dimbara spotlights i taket.

Utrustning: 

Vägghängd wc, badrumskommod, elektrisk handdukstork, badrumsspegel med separat dimbar belysning, rymligt duschutrymme med duschdraperi (plats för badkar om så önskas).

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrummet i direkt anslutning till köket på entréplanet som erbjuder plats både för en väl tilltagen matsalsdel vid dubbla fönster mot innergården och en rymlig och trivsam soffgrupp längst in. 
Mörkgrå fondvägg som kontrasterar snyggt mot de i övrigt vita väggarna, ljus laminat på golvet. Synliga takbjälkar, djupa fönsternischer. 

 

Alla bilder

Kamin

Centralt placerad i huset, under trappan upp till övre plan finns en vacker braskamin i gjutjärn som sprider värme och trivsel i hela bostaden. Braskaminen är godkänd och mycket effektiv.

Om man inte känner för att elda så klarar luftvärmepumpen (2014) i vardagsrummet att värma bostaden. Oljefyllda elradiatorer finns också som komplement. 

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappan från vardagsrummet på entréplan leder upp till en charmig hall med takfönster, vitmålade väggar och vackert trägolv på övre plan. Från hallen når man bostadens båda sovrum, ett på var sida.

Alla bilder

Sovrum 1

Mysigt sovrum på övre plan med fönster i öster och ljus laminat på golvet. Bra plats för förvaring i smarta förvaringsskåp i sidovindarna på båda sidor.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på övre plan är ett stort rum i vinkel där en del har plats för liten soffgrupp och den andra tex säng och skrivbord.

Utrymmet byggdes ut 2013 och takfönster sattes in. Parkettgolv, vita väggar och en mörk fondvägg. Infällda spotlights i taket.

Från detta rum access till stort vindsutrymme, ovanför verkstad/hobbyrummet på entréplan. Enkelt att inreda ytterligare ett sovrum här om så erfordras. 

Alla bilder

Verkstad / Hobbyrum

Den gamla stalldelen i vinkel till bostadsdelen är på drygt 30 kvm och används idag som verkstad/hobbyrum/förråd. Garagedörr mot innergården, traversbalk och apparatuttag finns.

Härifrån nås också en tvättstuga (9 kvm) med tvättmaskin (2020) och torktumlare (2021) samt husets varmvattenberedare (2015). Gjutet betonggolv både i hobbyrum och tvättstuga.

Planer har funnits på att inreda även denna del till bostad, möjligt att öppna upp från köket för access.

Alla bilder

Övrigt

Bra att veta:

Eldragning på entréplan 1991.

Dränering runt huset gjordes 1991.

Plåttak 1993.

Ursprungligen hade fastigheten gammal torpargrund, denna grävdes ur och gjöts 1998.

Eldragning på övre plan 2002.

Fasaden målades 2020

Det finns förutom den nya borrade brunnen även en grävd brunn med vatten som bl.a kan användas till bevattning av gräsmatta m.m. 

Kan finnas möjlighet att arrendera en liten bit mark av bonde för odling m.m. Fråga mäklaren.

Fiber indraget i fastigheten.

Vatten/avlopp:
Eget vatten genom borrad brunn (2012), Kalk och järnfilter (2012), Osmosfilter (2012). Även äldre grävd brunn för bevattning finns.

Avlopp:
Enskilt avlopp till sluten tank + tvåkammarbrunn. Inget föreläggande från kommunen finns ännu men man bör kalkylera med att göra nytt avlopp så småningom, endera ansluta till kommunalt om det blir aktuellt eller genom ett minireningsverk. Prata med fastighetsmäklaren för mer info. Ritning på nuvarande system och ett skriftligt beslut om nuvarande anläggnings gk. från 1987-03-17 finns och lämnas över med huset. 

Den slutna tanken behöver tömmas ca 10 gånger per år á 1400sek.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Trelleborg Västra Alstad 9:5

Taxeringsuppgifter:

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 030 000 kr
Mark, totalt värde: 351 000 kr ().
Summavärde: 1 381 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1946

Uttagna pantbrev:

1.403.000 kr

Alla bilder

Tomtkarta

Alla bilder

Område

Med fritt läge och vidsträckta, natursköna vyer över Söderslätts böljande fält, mitt emellan Trelleborg och Svedala så njuter man av naturens lugn och frid samtidigt som man enkelt och snabbt kan ta sig till Malmö/Lund/Köpenhamn, sydkustens fina sandstränder ligger bekvämt nära och till Trelleborg har man bara 9 km.

Härifrån är det enkelt att pendla var man än ska. Från huset är det bara ca 800m till närmaste busstation. Man har ca 8 km till pågatågsstationen i Östra Grevie.

2km, ca 4 min till förskola och grundskola i Alstad.

Ca 18 min med bil till Malmö, 17,5 km via väg 101.

Ca 7 min med bil till Trelleborg, väg 108.

Ca 9 min med bil till Svedala, väg 108.

 

Alla bilder

Vägbeskrivning

101:an från Malmö (ca 18 km). Tag till höger på väg 108 mot Trelleborg i Klörups-rondellen. Kör 2,3 km till Haglösa, i Haglösa tag till vänster in på Västra Alstad kyrkoväg. Kör 900 meter, sista huset på höger sida.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. När det gäller dolda bud så är det säljaren som bestämmer hur dessa ska hanteras. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 495 000 kr
Adress Västra Alstads kyrkoväg 8-0
Kommun Trelleborg
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 83 Kvm (Säljarens information)
Biarea 82 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1007 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea enligt fastighetsregistret är 99 kvm, säljaren uppger ca 83 kvm. Ev. är oinredd del på övre plan inräknat i fastighetsregistrets uppgift, köparen uppmanas att själv kontrollmäta fastighetens ytor.
Byggår 1909
Grundläggning Gjuten grund
Stomme Tegel + lersten
Fasad Puts
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Uppvärmning Luft/luftvärmepump (2014), direktverkande el-radiatorer, fungerande och godkänd braskamin.
Vatten/Avlopp Eget vatten, borrad brunn (2012) med kalk- järn- och osmosfilter. Enskilt avlopp, sluten tank + tvåkammarbrunn. Ritning finns. Inget föreläggande finns i dagsläget men man bör räkna med att göra om avloppet.
Fönster BV: Underhållsfria isolerglasfönster (2016) OV: Kopplade fönster + nytt takfönster 2013
TV/Internet Fiberbredband indraget i fastigheten
Driftskostnad 37 873 kr/år varav:
El: 20 585 kr
Vatten/Avlopp: 14 500 kr
Renhållning: 2 788 kr
Nuvarande ägares elförbrukning: 12863kwh/år. Avloppstank tömmes 10ggr/år, 14500sek/år.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 381 000 kr
Summa pantbrev 1 403 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 24 oktober 12:00 - 14:30
  • Välkommen att välja och boka din visningstid!
  • 12:00 FULLBOKAD!
  • 12:15 FULLBOKAD!
  • 12:30 FULLBOKAD!
  • 12:45 FULLBOKAD!
  • 13:00 FULLBOKAD!
  • 13:15 FULLBOKAD!
  • 13:30 FULLBOKAD!
  • 13:45 Boka den här tiden
  • 14:00 FULLBOKAD!
  • 14:15 Boka den här tiden