Lund - Lund Centrum

Änggatan 5

Visa på karta

Vackra detaljer - Ljus och rymlig - Stark adress!

Välkomna upp på tredje våningen där vi finner denna ljusa och rymliga 2,5:a med härlig funkiskänsla. Vackra välbehållna detaljer från byggåret som genomgående brädgolv och takhöjd i kombination med fina ytskikt. Charmigt kök, helkaklat badrum samt harmoniskt gårdsvänt sovrum. Vardagsrummet är inbjudande och rymligt och sitter ihop med bostadens praktiska halva som enkelt kan möbleras med trevligt matsalsmöblemang. Förvaring i inbyggd klädkammare samt tillhörande vinds- & källarförråd. Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjligheter, en härlig plats att njuta av kvällssolen sommartid. Här bor man på stark adress på Lunds solsida. Stadens puls med restauranger, shopping och nöjesliv endast ett stenkast bort. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 3 367 kr
Rum 2.5
Boarea 63 Kvm
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1937
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en härlig känsla av rymd. Möbleras enkelt med större soffmöblemang samt tillhörande möbler. Vitmålade väggar och vackert brädgolv.

Alla bilder

Halvan

Praktiskt med halva som sitter ihop med vardagsrummet - som gjord för att möblera med större matsalsmöblemang! Vackra brädgolv i kombination med väggar tapetserade med härlig grön tapet.

Alla bilder

Kök

Charmigt kök med skåpsinredning i vitt som matchas snyggt med vitt kakel ovan ljus bänkskiva. Här finns gott om arbetsyta samt förvaring i skåp. Utrustningen består av kyl/frys, spis samt fläkt. Härlig utsikt över föreningens välskötta innergård. Vackert brädgolv och väggar målade i pigg blå kulör.

Alla bilder

Sovrum

Harmoniskt gårdsvänt sovrum som rymmer möblering med såväl dubbelsäng som tillhörande förvaringsmöbel och skrivbordshörna. Vackra brädgolv och väggar målade i lugn grön nyans, drömmigt!

Alla bilder

Badrum

Fräscht och helkaklat badrum utrustat med dusch, wc och handfat. Extra lyxigt med golvvärme under kalla vintermorgnar! Vitkaklade väggar med blå accentpartier som matchats med schackrutigt golv i blå och vita toner.

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren stiger vi in i en ljus och rymlig hall med väl tilltagen takhöjd och gott om utrymme för avhängning av ytterkläder. Vitmålade väggar och vackert brädgolv som ligger genomgående i bostaden.

Alla bilder

Övrigt

Vinds- & källarförråd tillhörande bostaden.

Utförda renoveringar under nuvarande ägares boendetid: 
1991 - nytt kök.
1999 - nytt badrum i samband med rörstambyte.
2007 - vävspänning av tak samt ommålning av samtliga väggar och tak.

Kända brister som säljaren vill informera om: det finns en packning till avloppet under vasken i köket som behöver bytas. Köksfläkten saknar filter och ett litet skydd i glas längst fram på fläkten har gått sönder och är bortplockat.

Alla bilder

Område

Vi befinner oss på Lunds solsida i södra delen av centrum. Här är bebyggelsen varierad med både charmiga kullerstensgator och södra Esplanadens grönskande allé. Området har närhet till både universitetet och stadens utbud av restauranger, butiker och kultur. Botaniska trädgården är bara några minuters promenad bort för den som tycker om att strosa runt eller kanske ta en löptur. Mindre närlivs och större livsmedelsbutiker finns även i området. Att bo här innebär att bo i ett av de mest attraktiva områdena i Lund. Helt enkelt en bra plats att investera i en bostad.

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1937 och består av 1 flerbostadshus med 23 bostadsrätter och en lokal som upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger själva marken, det är alltså inte fråga om tomträtt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1936. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 476 kr/pant och en överlåtelseavgift på 1190 kr debiteras köparen. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

AVGIFT: I dagsläget finns ingen planerad höjning av månadsavgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-Lagning av tak 2020 - renovering av delar av taket
-Ny tvättmaskin 2019
-Målning och renovering av portar 2018
-Renovering av tvättstuga 2017 - målning och byte av maskiner
-Målning av trapphus 2016
-Takmålning 2015
-Avloppsspolning 2012
-Byte av fasadbeklädnad och isolering 2011
-Installation av vattenburen värme och ny dörr i affärslokal 2010
-Nya säkerhetsdörrar 2007
-Restaurering fönster 2005
-Installation av fast bredband 2004 - 2005
-Omdisponering av innergård 2004 - cykeltak, stengång, plank runt sopor
- Separering av avlopp 2004 - dagvatten från spillvatten, kommunkrav
-Renovering av balkonger 2003
-Rörstambyte 1999
-Fönsterbyte 1993
-Elstambyte 1991 - 1992

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Eventuellt kommer takrenovering, av resterande del av taket, samt byte av värmesystem att bli aktuellt inom de närmsta åren. Det är dock ej tidsbestämd i dagsläget och bedömningen är att det troligen inte kommer att behöva leda till höjningar av månadsavgiften.

BREDBAND OCH KABEL TV: Kabel-tv levereras av Comhem och ingår i månadsavgiften med en kostnad på 109:-/mån. Bredband finns via Telenor och ingår i månadsavgiften med en avgift på 165:-/mån.

PARKERING/GARAGE: Det finns inga parkeringsplatser som hör till föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp.

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 3 367 kr
Ingår i avgift Internet, Kabel-TV, Värme, Vatten
Adress Änggatan 5
Kommun Lund
Område Lund Centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 63 Kvm (Föreningens information)
Enligt föreningens information är bostaden registrerad som 2rok.
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1937
Förening Brf Änggården
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem/ Telenor
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 146 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.