Snart till salu


Burlöv - Åkarp

Resedavägen 5

Visa på karta

1-plansvilla - Toppskick - Uterum

SNART TILL SALU: Stor, friliggande 1-plans familjevilla med härliga sällskapsytor i absolut toppskick. Huset genomgick omfattande renoveringar med påkostade materialval av fackman 2011 som resulterade i dagens superba planlösning. Här bjuds på läckert kök från Kaptensgården och matplats med burspråk; matsal/allrum med braskamin; 4 bra sovrum; vardagsrum; 2 stilrent, helkaklade badrum; separat tvättstuga; inglasat uterum och flera, härliga uteplatser. Stenlagd uppfart med plats för 2 bilar och laddbox. Måste upplevas för att komma till sin fulla rätt! Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 6 195 000 kr
Rum 6
Boarea 160 Kvm
Biarea 20 Kvm
Tomtarea 669 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1991
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Resedavägen 5 i Åkarp - en friliggande 1-plansvilla i toppskick med härliga sällskapsytor både inom- och utomhus.

Alla bilder

Hall

Rymlig, välkomnande hall med snyggt klinkergolv och luftburen golvvärme. Läs gärna mer om Legalett luftburen golvvärme under rubriken "Övrigt". I hallen finns ett mycket praktiskt förvaringsutrymme med garderober med överskåp och hyllsektioner för kläder och skor. Hallen i vinkeln mot sovrum 1 har slitstarkt/klimatsmart bambugolv och här finns 6 garderober med överskåp.  

Alla bilder

Kök

Snyggt, helrenoverat kök från Kaptensgården med slitstarkt bambugolv och golvvärme samt bänkskiva av stenkomposit (Castella). Köket och allrummet har en öppen planlösning och är en perfekt sällskapsyta. Köket bjuder på mycket bra förvaringsutrymme och bra arbetsytor. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt med frånluft, 2 x kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluft, inbyggnadsugn med ånga och integrerad diskmaskin. Vid köksön finns sittplatser och vid burspråket finns möjlighet att inreda med ett köksbord. 

Alla bilder

Allrum

Stort allrum/sällskapsrum med slitstarkt bambugolv med golvvärme i öppen planlösning med köket. Utgång till det stora trädäcket på framsidan av huset. I allrummet finns också braskaminen. 

Alla bilder

Öppen spis

Braskaminen är välplacerad och står mitt i huset för att den goa värmen ska spridas på bästa tänkbara sätt.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med bambugolv och golvvärme. Utgång till inglasat uterum med skjutdörr. 

Alla bilder

Uterum

Rymligt, inglasat uterum med klinkergolv och eftermiddags-/kvällssol. Uterummet nås från såväl vardagsrum som sovrum 1.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet rymmer ledigt en dubbelsäng och har bambugolv med golvvärme, garderobsvägg och altandörr ut till det inglasade uterummet.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nr 2 är det minsta av de fyra sovrummen och passar alldeles utmärkt som barn- eller gästrum. Eller varför inte som hemmakontor? Även här är det bambugolv med golvvärme. 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är något större än sovrum nr 2 och har bambugolv med golvvärme.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 är det näststörsta sovrummet och rymmer ledigt en dubbelsäng. Bambugolv med golvvärme och altandörr ut till den stenlagda uteplatsen med eftermiddags-/kvällssol. 

Alla bilder

Badrum 1

Stilrent, helkaklat badrum med golvvärme och fönster. Utrustning: Dusch med duschvägg, dubbla handfat med kommoder och WC. Kvalitétsdokument/våtrumsintyg finns!

Alla bilder

Badrum 2

Helkaklat badrum med golvvärme och fönster. Utrustning: Duschvägg, handfat med kommod och WC. Kvalitétsdokument/våtrumsintyg finns!

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga med klinkergolv och golvvärme. Utrustning: Över- och underskåp, tvättmaskin, torktumlare, VVB och centraldammsugare. 

Alla bilder

Skafferi

I huset finns också ett riktigt, hederligt skafferi, som man kan gå in i. Skafferiet kan även användas som kylrum om så önskas.

Alla bilder

Trädäck

Stort trädäck, med utgång från allrummet med morgon-/förmiddagssol. Här finns gott om plats för flera sittgrupper. 

Alla bilder

Uteplats - baksida

Stenlagd uteplats på baksidan av huset, bredvid uterummet, och har eftermiddags-/kvällssol. Uteplatsen nås från sovrum 4. Även här finns det plats för flera sittgrupper. 

Alla bilder

Uteplats

På sidan av huset, bredvid förrådet, finns det dessutom ett mindre trädäck i soligt sydostläge.

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Övrigt

 Information om luftburen golvvärme från legalett.com:

"Med Legalett golvvärme drivs värmen genom hela grunden med vanlig luft i helt slutna kanaler.

Luften cirkulerar med hjälp av både tryck och sug i lika delar. Värmen sprids till rummen genom betongen och gör golven sköna och inomhusklimatet behagligt.

Dessutom är det enkelt att hålla en stabil rums-temperatur med endast någon grads variation, som beror på aktiviteten i rummet eller snabba svängningar i temperaturen utomhus.
Systemen är projekterade och sammansatta efter byggnadens geometri och värmebehov.
Det kan både användas i grund och bjälklag, och passar för alla typer av byggnader, allt från villor till daghem, skolor, kyrkor, idrottshallar och industrier.
Golvvärmeslingorna levereras isolerade för de delar som löper under ytor som inte ska värmas, exempelvis i direkt anslutning till fördelningslådor. Det gör också att Legalett undviker den fläckvisa värmekoncentrationen som annars vanligen uppstår med vattenburen golvvärme.
Slingorna placeras tätare med hänsyn till värmeförluster vid ytterväggar och fönsterpartier – där även golvvärmen kompenserar med extra effekt." (Källa: legalett.com)

Alla bilder

Säljaren berättar

Finns det något annat på tomten som kan vara bra att ha info om?
- Stensatt uppfart, p-plats för 2 bilar med laddbox.
Något som ni tycker är värt att nämna om er trädgård?
- Stort trädäck och lättskött trädgård. Insynsskyddad uteplats med morgonsol som används mycket under de varmaste dagarna.
Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?
- Nära till busshållplats som går till både Malmö och Lund. 20 min till Åkarps tågstation. 15 min till ICA i Åkarp och 15 min till Burlöv Center där i princip det mesta finns. (ICA, Willys, Coop, Lidl). 15 min till Pizzeria Palermo där det serveras god pizza.
Vad har ni gillat mest med ert hus?
- Stora, öppna sociala ytor. Stort ljusinsläpp i hela huset. Inbjudande kök att laga mat i. Stort, avskilt sovrum/kontor med eget badrum. Nära till förskola och skola. Goda pendlingsmöjligheter. Nära till Alnarpsparken.
Finns det några kända brister eller fel?
- Avrinning förrådstak är bristfällig.
Något som inte ska ingå i köpet?
- Barstolar, Sonoshögtalare, mikro.

Alla bilder

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 782 000 kr
Mark, totalt värde: 1 209 000 kr ().
Summavärde: 3 991 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1991
Värdeår: 1991

Övriga byggnader på fastigheten: Isolerat förråd om 20 kvm.

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

En järnvägstunnel om 400 meter genom Åkarp är i full gång. Du kan läsa mer om arbetet på: http://www.trafikverket.se/flackarp-arlov. Projektet "Flackarp-Arlöv" är efter många års arbete klart nästa år.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Resedavägen 5

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 195 000 kr
Adress Resedavägen 5
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 160 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 20 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 669 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1991
Grundläggning Platta på mark
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Betongtakpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation FTX - mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Luftburen golvvärme och braskamin
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia öppen fiber finns indraget i huset
Driftskostnad 52 341 kr/år varav:
Värme: 32 658 kr
El: 10 886 kr
Vatten/Avlopp: 5 917 kr
Renhållning: 2 880 kr
Kostnaden för renhållning avser en extra tunna (trädgårdstunna), totalt 3 st. 2.880 kr istället för 2.190 kr/år.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 157 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 991 000 kr
Summa pantbrev 3 677 500 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!