Malmö - Kristineberg - Oxie

Kristinebergsvägen 1e

Visa på karta

Gavelradhus - Optimal planlösning - Familjevänligt område

Detta fina gavelradhus med optimal planlösning passar perfekt för familjen som vill bo i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till Malmö. Trädgård i bästa solläge med uteplats och mysigt uterum. Modernt och stilrent renoverat med enhetligt ljust golv på bostaden nedervåning och ljusa väggar. Fräscht kök med gott om förvaring och arbetsytor, generöst tilltaget vardagsrum, två snygga helkaklade badrum, fyra bra sovrum och egen tvättstuga. Parkering i carport ingår i avgiften. Välkommen på visning till denna barnvänliga idyll!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 6 139 kr
Rum 5
Boarea 121 Kvm
Balkong Ja
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1990
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
  • Söndag 24 oktober 12:45 - 13:00
Visa alla

Trädgård

Underbar trädgård i soligt sydvästläge som ramas in av staket och häck som skyddar mot insyn. Gräsmatta med härliga lekytor för barnen samt en stenlagd uteplats. Eftersom det är ett gavelradhus går det även att nå framsidan av bostaden genom en gång från trädgården. Dessutom finns en grind från trädgården mot omgivningarna.

Alla bilder

Uterum

Mysigt uterum där man gärna kopplar av under regniga sommardagar eller under kallare årstider. Skjutdörrar som går att öppna upp hela vägen mot trädgården samt två fönster.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och burspråk mot trädgården. Modern stil med ljusa väggar och spotlights i taket som går att styra från mobilen. På golvet vilar snyggt och slitstarkt Pergogolv som enhetligt flyter vidare in i hallen och köket. I vardagsrummet finns generösa sociala ytor och man får med enkelhet plats med en större soffgrupp. Vardagsrummet ger dessutom access till det trevliga uterummet.

Alla bilder

Kök

Fint kök med gott om förvaring samt arbetsytor på två sidor. Skåpsluckor i klassiskt vitt från 2017 som kontrasterar snyggt mot det mörka kaklet. Utrustat med diskmaskin (2021) som går att styra från mobilen, spishäll, fläkt, ugn, kyl samt frys. Gott om plats för en matgrupp bredvid fönsterna med utsikt mot framsidan och öppningen mot hallen bidrar till en extra luftig känsla. Ljusa väggar och samma snygga golv som i vardagsrummet.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och grått och mörkt kakel vilar på golvet. Utrustat med wc, dusch med infällbara dörrar, handfat med kommod, belyst spegel och spotlights i taket.

Alla bilder

Hall

På ovanvåningen finns bostadens mer privata del. Från hallen nås bostadens alla sovrum samt ytterligare ett badrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med ljusa väggar och en fondvägg. Fönster med utsikt ut över lekplatsen.

Alla bilder

Sovrum 2

Generöst tilltaget sovrum med utrymme för både en dubbelsäng och garderob. Fri utsikt från fönstret.

Alla bilder

Sovrum 3

Ljusa väggar med en fondvägg och plats för både säng och garderob. Fönster som vetter ut mot lekplatsen.

Alla bilder

Sovrum 4

Ljust och trevligt sovrum med fri utsikt från fönstret.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Snyggt helkaklat badrum från 2014 med spotlights i taket. Utrustat med wc, dusch med infällbara dörrar, handfat med kommod, belyst spegel samt ett förvaringsskåp.

Alla bilder

Grovkök

Bostaden har ett eget praktiskt grovkök med klinker på golvet och kakel på en del av väggarna. Grovköket har gott om förvaring samt arbetsytor och har ett fönster mot lekplatsen. Utrustat med torktumlare från 2019, tvättmaskin samt grovvask.

Alla bilder

Entré

När man stiger in möts man av en trevlig känsla - här vill man bo. Svart klinker som sedan övergår till det snygga och slitstarka golvet och härligt ljusinsläpp till följd av öppningen mot köket. Från hallen når man en klädkammare som har gott om förvaring under trappan. På framsidan av bostaden finns en stenlagd uteplats med utsikt över lekplatsen - perfekt om man har små barn som man inte vill lämna utan uppsikt. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsföreningen Kristinebergsåkern 1 bildades år 1988 och är belägen på Kristinebergsvägen i Oxie. Föreningen består av 23 st radhus som alla är upplåtna med bostadsrätt och som byggdes 1990. Föreningen är en äkta förening och äger marken. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 476 kr/pant.

AVGIFT:
Senast avgiftsförändring var vid årsskiftet 2020-2021 då den ökade med 2,5%. Innan det har det inte varit avgiftsförändringar på länge.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2012 Nya IVT värmepannor.
2013 Fönster målade.
2014 Helrenoverad lekplats.
2017-18 Genomsyn och byte samt målning av träpanel av bodar, carportar och lägenheter.
2020 Besiktning av lekplats och tak samt besiktning och service av värmepannor. Montering av fallskydd på samtliga brunnar inne på gården.
2020-2021 Spolning av avlopp.

Planerat/utfört 2021: Ny lekplatsutrustning, tvätt och rengöring carportar, uteplats.

Planerat närmsta åren: Fönsterbyte, sotning, takunderhåll.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2021-2051

TV & INTERNET
Tv via Telenor med paket Flex, där man utöver grundutbudet varje månad kan välja ett utbud av ytterligare 8 kanaler kostnadsfritt. Internet via Ownit, 1000/Mb full duplex fiber.

Kommande 2022: Nya tjänstefördelare som innebär att medlemmarna får Wifi6 som standard samt trådlös IP-TV via Ownit.

PARKERING
Varje hushåll har plats i gemensam carport, vilket ingår i avgiften. Möjlighet till ytterligare ett p-tillstånd som avser uteparkeringar (det finns 15-16 st) i mån av plats. Finns även p-platser i närheten bland annat på andra sidan Kristinebergsvägen. 

ÖVRIGT
Ägaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats men trädgården är inte upplåten med bostadsrätten.

Tillgång till förråd.

 

Alla bilder

Område

Kristineberg är mycket populärt, lugnt och rofyllt och tryggt. Nära till promenadstråk och
grönområden, lekplatser, förskolor och skolor. Här bor man tryggt och barnvänligt!

Oxie är nära storstan men ändå på landet! Här finns skolor och förskolor på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna rekreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning - bottenplan

Med reservation för avvikelser

planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 6 139 kr
Ingår i avgift Vatten, Kabel-TV, Internet, Parkeringsplats, Bostadsrättstillägg
Adress Kristinebergsvägen 1e
Kommun Malmö
Område Kristineberg - Oxie
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 121 Kvm (Föreningens information)
Balkong Ja
Byggår 1990
Förening Kristinebergsåkern 1
Pantsatt Ja
Förråd Gården
Byggnadssätt
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Fönster 3-glas
Driftskostnad 13 800 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Försäkring: 1 800 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 24 oktober 12:45 - 13:00