Lund - Tuna

Warholms väg 8A

Visa på karta

Gavellägenhet - Balkong i härligt västerläge - Badrum & gästtoalett

Välkommen en trappa upp till denna underbara 5:a med möjlighet att anpassa planlösning efter önskemål och behov. Bostadens gavelläge tillsammans med den öppna planlösningen mellan vardagsrum och matsal skapar ett härligt ljusflöde och en luftig känsla. Här bjuds optimala sällskapsytor och rymlig västerbalkong med grön utsikt! Välutrustat kök, fräscht badrum med badkar samt gästtoalett. Tre bra sovrum och gott om förvaring i garderob samt tillhörande källarförråd. Hiss från markplan och goda parkeringsmöjligheter. Här bor man i grönt och trivsamt område med närhet till vardaglig service som matbutik, gym, skolor, förskolor och lekplatser. Med en promenad genom bland annat Botaniska trädgården når man centrala Lund med dess utbud av restauranger, kultur och folkliv. Goda bussförbindelser. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 395 000 kr
Månadsavg. 5 398 kr
Rum 5
Boarea 109.6 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Matsal

Lyxigt med separat matsal i anslutning till såväl vardagsrum som kök! Lätt att möblera med större matgrupp med utsikt över gröna omgivningar. Vitmålade väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Vardagsrum

Mycket rymligt vardagsrum med lättmöblerade ytor som rymmer möblering med större soffgrupp samt tillhörande möblemang. Med fönster i två väderstreck sprids gott om ljus i utrymmet, härifrån nås även bostadens härliga balkong i västerläge. Vitmålade väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Balkong

Balkong i härligt västerläge där många sköna kvällar kan spenderas i solens värmande strålar. Utsikt över grönskande omgivningar, sitt och njut!

Alla bilder

Kök

Stort kök som är praktisk utformat för den matlagningsglada! Fin köksinredning med vita skåpsluckor som matchas med svart kakel ovan praktisk bänkskiva i rostfritt stål. Här finns gott om förvaring i skåp samt utrymme för matplats under stort fönsterparti med härlig utsikt. Utrustningen består av kyl, frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin.

Alla bilder

Master bedroom

Bostadens master bedroom bjuder på gott om förvaring i garderob bakom skjutdörr samt bra med utrymme för dubbelsäng. Extra lyxigt med fransk balkong som bidrar med såväl ljus som värdringsmöjligheter under varma sommarmånader. Vitmålade väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 1

Välutformat rum som kan nyttjas som sovrum, arbetsrum eller varför inte lekrum? Fint ljusinsläpp från fönster, charmig fondvägg med mönstrad tapet i kombination med vitmålade väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Precis som sovrum 1 är sovrum 2 praktiskt utformat och är enkelt att nyttja. Fint ljusinsläpp från fönster, vitmålade väggar samt fondvägg med snygg tapet från Sveskt Tenn.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt samt brunt klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, handfat samt badkar.

Alla bilder

Hall

Rymlig entré med gott om utrymme för avhängning av ytterkläder. Vidare kommer vi in i hall med bra med förvaring i inbyggda garderober samt klädkammare.

Alla bilder

Gästtoalett

Praktiskt gästtoalett med wc och handfat. Ljus plastmatta på golv och väggar i ljus nyans med kakelparti ovan handfat.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd tillhörande bostaden.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang - elavgiften tillkommer till månadsavgiften med 130:-/mån och inkluderar både förbrukning och fast avgift.

Parkeringsplats finns att hyra för  250:-/mån, kösystem tillämpas men i dagsläget finns ingen kö för att få en plats. (Kontrollerat med styrelsen 27/9-21)

 

Alla bilder

Område

Warholms väg 8 ligger precis på randen av den grönskande Tuna-parken - Tuna ett grönt och trivsamt område där all vardaglig service finns nära och bra - såsom matbutik, gym, skolor, förskolor och lekplatser. Närhet också till Ideon, Ekonomihögskolan, sjukhuset och Universitetet. Med en promenad genom bland annat Botaniska trädgården når man centrala Lund med dess utbud av restauranger, kultur och folkliv. Goda bussförbindelser både till centrum och till Malmö.

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 1958 och består av ett niovåningshus som byggdes 1959 och innehåller 63 st bostadsrätter. SBC har uppdraget att ansvara för den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Föreningen är en s.k. äkta förening och tomten är friköpt. En överlåtelseavgift på 1190:- och en patsättningsavgift på 476:- debiteras köparen.
I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud tv-kanaler, bredband med en avgift på 105:/månad och el för 120:-/månad.

Föreningen har gemensamt elabonnemang - elavgiften tillkommer till månadsavgiften med 130:-/mån och inkluderar både förbrukning och fast avgift.

AVGIFT: Man har i styrelsen flaggat för en eventuell höjning av månadsavgiften med 2% till inför relining och eventuellt byte av tappvattenstammen - beslut tas dock ej förrän offerter tagits in och beslut om ev. nya lån tagits. Senast man höjde avgiften var med 2% till förste april.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-1998 omläggning av tak
-2001-2002 omputsning av fasad
-2005 spolning av samtliga avlopps- och dagvattenrör
-2008 energideklaration, tv- och bredbandsinstallation, asfaltering parkeringsplatsen
-2009 utbyte av galvaniserade ståldörrar till de tre hisshusen på taken, utbyte av två tvättmaskiner i den stora tvättstugan, plattläggning av cykelparkeringen samt avdelning till en mindre del till trädgårdsmöbler, ljudisolering av evakueringsfläktar
-2010 målning av de tre hisshusen, stängsel mot gången till Tunaparken, utbyte av den ena av två
cirkulationspumpar för värmesystemet samt installation av styrelektronik för båda pumparna
-2010-2011 utbyte av samtliga 717 fönster till Leiab fönster.
-2011 Installation av returgivare i värmesystemet till stöd för den datorstyrda regleringen av värmesystemet, renovering av duschrum i källaren, installation av backventiler till värmepumparna, Utbyte av defekt radiatordel i värmeväxlaren för varmvatten och utbyte av defekt ventil till denna samt efterdragning av tidigare utbytt radiatordel i värmeväxlaren för värmesystemet
-2012 ny torktumlare, uppvärmning av återvinningsutrymme
-2013 undersökning av fjärrvärmeanläggningen, infört stoppfunktion för huvudcirkulationspumpen, ny porttelefon, frekvensreglering av hissarna, startat insamlingen av matavfall, räddningsluckorna mellan plan 8 och 9
-2014 cykelställ i förrådet, LED-belysning, översyn av portautomatiken
-2015 stensättning, funktionskontroll av ventilationssytstemet (OVK), asfaltering fd spolplatta, målning av dörrar/trapparti, renovering lilla tvättstugan
-2016 byte cykelställ utomhus, styrsystem hissar, spolning av samtliga rör och stammar
-2017 renovering av en balkong, målning av entrépartier och dörrar framsida,
-2018 förnyad energideklaration, renovering av balkonger
-2019 plattsättning framsida, filmning av avloppsstammar, taksäkerhet
-2019-2020 relining av avloppsstam
-2019 byte av tvättmaskiner i lilla tvättstugan
-2020 antenn TV, installation av UV-lampor och en loop i vattensystemet, dörrautomatik entrédörrar, uppdaterad underhållsplan och brandskydd.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:Man följer i föreningen en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2049 och tar för närvarande in offerter för en relining och eventuellt byte av rörstam som är planerat att genomföras nästa år. Mellan 2021 och 2025 finns bland annat planer på byte av tvättmaskin/torktumlare i stora tvättstugan, omläggning av tak, rensning ventilationssystem, översyn trapphusbelysning, byte av en dörr i källartrappa, målning av sockel runt huset och entréparti

BREDBAND OCH KABEL TV: Basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften, utöver det är det upp till var medlem att teckna eget avtal för kabel-tv. Bredband finns via Perspektiv Bredband 100 Mbps till en fast avgift på 105:-/månad.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har 48 parkeringsplatser varav 3 är gästparkering. En plats kostar i dagsläget 250:-/mån, kösystem tillämpas men i dagsläget finns ingen kö för att få en plats. (Kontrollerat med styrelsen 27/9-21)

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Det finns två gemensamma tvättstugor - den stora tvättstugan med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp samt den lilla tvättstugan med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Ett cykelförråd finns vid c-trappan, ett källarrum som kan användas för hobbyverksamhet och i anslutning till det en dusch som kan användas av medlemmarna, källarförråd och tvättstuga med torkrum i markplan.

Se gärna föreningens årsredovisningen för ytterligare och mer detaljerad information.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 3 395 000 kr
Månadsavg. 5 398 kr
Ingår i avgift Internet, basutbud tv-kanaler, el, Värme, Vatten
Adress Warholms väg 8A
Kommun Lund
Område Tuna
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 109.6 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1959
Förening Brf Zettervall
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Perspektiv bredband
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
Försäkring: 3 600 kr
Driftkostnad är för försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 133 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.