Malmö - Kungshälla - Riseberga

Brahällagatan 10

Visa på karta

Gediget stenhus med totalyta över 300 kvm - Familjevänligt område - 1000 kvm friköpt tomt i väster

Fantastiska ytor och charmiga originalattribut kombinerat med de rätta moderna inslagen! Välkommen till en välplanerad enplansvilla med stor inredd källare. Totalytan utgör hela 305 kvadrameter! Härliga sociala ytor med flera sällskapsrum, två helkaklade badrum, gästtoalett, bastu och hela 5 sovrum med möjlighet till ett 6:e. Och som om inte det vore nog finns här även en egen engelsk pub – komplett med massiva takbjälkar i ek och väggfasta bänkar, var det någon som föreslog Quiz-night? Garage, nytt tak från 2018 och splitter ny luft-vattenvärmepump beställd. Insynsskyddad och lummig trädgård med fina lekytor och stor terrass i bästa soliga västerläge på hela 1000 kvm friköpt tomt. Underbart läge på lugnt och barnvänligt område nära lekplats, skolor och Bulltofta rekreationsområde. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 6 195 000 kr
Rum 7
Boarea 157 Kvm
Biarea 148 Kvm
Tomtarea 1001 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Söndag 11 december 13:00 - 13:30
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Brahällagatan 10 - Ett gediget stenhus med många fina fördelar och perfekt även för den stora familjen!

Alla bilder

Vardagsrum / Matsal

Generöst tilltaget rum med härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och dörr ut till terrassen. Golvet är i original i italiensk svart skiffer och väggarna går i mjukt grönt med fondväggar i vacker William Morristapet med mönstret Strawberry thief. Vikdörrar i Mahogny med kassettinläggningar leder in till vårt master bedroom innanför. Ett härligt rum som har mycket av originalkänslan bevarad!

Alla bilder

Master bedroom

Innanför vardagsrummet ligger vårt första sovrum med eget badrum lyxigt en suite. Originalgolv i italienskt kakel, väggar i sobert grått och ett stort fönster med trädgårdsutsikt.

 

Alla bilder

Badrum 1

Stort helkaklat badrum med mosaikgolv i stendesign och mjuka färger som tas upp i dekorativ detalj på de vita väggarna. Ett fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn och i taket finns infällda spotlights. Wc, handfat, badrumsskåp med spegel och duschplatsen i hörnan som omgärdas av glasväggar med skjutdörr.

Alla bilder

Kök

Ett rymligt familjekök som lätt blir hemmets medelpunkt och naturliga samlingsplats. Köksinredning i ek med gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor på bänkskiva i grått laminat som har mosaik i matchande ton ovanför. Rostfria dubbla diskhoar med vidhängande avställningsyta. Diskmaskin, spis med häll och dubbla ugnar samt spisfläkt och kyl/frys i rostfritt utförande. Matplats som enkelt rymmer ett bord för 6 personer och utgång till terrassen utanför - perfekt med access till terrassen för sommarens alla måltider i det gröna. Vita väggar och vackert marmorgolv i original.

Alla bilder

Sovrum 2

Trivsamt sovrum med laminatgolv och väggar tapetserade i Stig Lindströms mönster Berså. Fönster med fönsterbänkar i mörk sten vetter lugnt mot trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett tredje sovrum har fönster mot husets framsida. Bra lekytor, laminatgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum 2

Fräscht helkaklat badrum med lyxbetonat stora kakelplattor i matt vitt på väggarna och golv i svart som tas upp i mosaikdetalj i duschen. Ett stort fönster med frostad ruta låter dagsljuset flöda in. Wc, handfat med kommod och badrumsspegel med infälld belysning. Duschplats med transparenta väggar.

Alla bilder

Kontor / Sovrum

Ett rum som idag används för förvaring och som genomgångsrum till allrummet men ursprungligen har varit ett eget sovrum, då utan access till husets andra del. Idag gör det sig utmärkt som t ex arbetsrum. Fyra stora inbyggda garderober, laminatgolv, fönster mot trädgården och ljusa väggar. 

Alla bilder

Sovrum 4

I anslutning till allrummet ligger ett rymligt fjärde sovrum. Lugnt avskilt från de andra sovrummen - perfekt som tonårsrum! Vita putsade väggar, klinkergolv och charmiga takbjälkar. Fönstret har utsikt mot trädgården och terrassen utanför.

Alla bilder

Allrum

Ett luftigt allrum med access till terrassen - från början på hela dryga 30 kvm men sedan avdelat till en mer behändig storlek, vilket även gett ett extra sovrum. Massiva takbjälkar i betsad furu inmurade i väggarna, klinkergolv och putsade väggar med en fondvägg i tegelimitation. 

Härifrån når man förutom sovrummet även trappan som leder ner till puben samt en dörr som leder in till garaget.

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr med fönsterruta och sidoljus. Här finns har gott om plats för ytterkläderna i praktiskt klädalkov med hatthylla, golv i svart italienskt skiffer och vita väggar. Dekorationer, trappspaljéer och ledstänger i svart smide. 

En groventré är placerad på andra sidan köket. Här finns inbyggda garderober och praktiskt klinkergolv.

Alla bilder

Sällskapsrum

I källaren finns ett stort och inbjudande sällskapsrum med tre stora fönster mot trädgården. Ljust och luftigt med bra takhöjd och utan någon som helst "källarkänsla". En helgjuten sittbänk löper längs hela långväggen och på denna har man placerat en vacker öppen spis i original där man installerat braskassett. Utrymme för ved finns under bänken. Ombonat och mysigt. Här kurar man gärna framför en sprakande brasa under kulna vinterkvällar. Klinkergolv och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 5

Innanför sällskapsrummet finns ett stort sovrum som även kan passa utmärkt för hobbyverksamhet eller som arbetsrum. Två fönster mot trädgården, klinkergolv och vita väggar. 

Alla bilder

Pub

Har du någon gång drömt om en egen engelsk pub? Direktimporterad från London - med stockverkskonstruktion till största delen i massiva eldbehandlade ekstockar - finns här i källaren en genuin pub som rymmer ca. 14 sittande personer. Komplett med bardisk, takbjälkar, blyinfattade fönster och väggfasta bänkar. Engelsk pub-matta på golvet och rustika lyktor på väggarna för den rätta känslan! Bakom baren finns vitrinskåp, ett litet kylskåp (ej i funktion idag) och rostfri vask med vattenkran inbyggd i barskåpsväggen. Bjud in vännerna på pub-quiz eller en dart-match - inget slår detta!

Alla bilder

Källare

Källaren är ett stort plus med detta hus. Här finns förutom vår engelska pub-dröm fina boytor och bra förvaringsutrymmen. Ett rum som idag används som musik/tv/gamingrum skulle även kunna passa utmärkt som hemmagym - speciellt med tanke på att vi har bastu och dusch precis bredvid. Nylagt klinkergolv och vita väggar (Enligt nuvarande ägare har färgen i ena hörnet en tendens att släppa och behöver målas om ca vart tredje år). 


I anslutning till detta utrymme finns en stor klädkammare och dörr till tvättstugan. Lite längre bort finner vi ett grovkök med rostfri vask och goda förvaringsmöjligheter och nedanför trappan finns kaklad gästtoalett.

 

Alla bilder

Bastu

Fräsch kaklad bastu med två väggfasta bänkar och klinkergolv.

Alla bilder

Dusch i källaren

Bredvid bastun finns en helkaklad dusch med klinkergolv och handdukstork som ger varma och sköna handdukar efter duschen.

Alla bilder

Tvättstuga

Stor kombinerad tvättstuga och pannrum. Rostfri vask, tvättmaskin (torktumlare ej i bruk i dagsläget). Ny luft-vattenvärmepump är och kommer att installeras.

Alla bilder

Toalett - källare

Direkt nedanför källartrappan finns en gästtoalett med helkaklade väggar och klinkergolv i blå toner. Wc, handfat (nytt från mars 2021) med kommod och badrumsspegel.

Alla bilder

Trädgård

Uppvuxen och lummig trädgård i bästa soliga västerläge där eftermiddagssolen skiner. Stor upphöjd och insynsskyddad terrass på baksidan med access från flera av rummen.
Nedanför terrassen breder stora gräsytor ut sig och inbjuder till barnlek och spring. Här finns uppvuxna fruktträd: två äppleträd, ett körsbärsträd och två plommonträd som ger frukt mot slutet av sommaren. Fina planteringar, blåbärsbuskar och pallkragar för kryddväxter och där familjens yngsta trädgårdsmästare kan sätta morötter och rädisor på försommaren.
Höga staket mot grannarna ger privat och avslappnad känsla och en mur mot framsidan gör att det känns tryggt för både husdjur och mindre barn. (Lampan ute i trädgården är ej i bruk i dagsläget).

På framsidan finns fin stenläggning med uppmurade planteringar som avskärmar från gatan. Billuppställningsplats för två bilar vid infart till garage och plats för ytterligare en bil vid husets andra ände. Här finns en port infälld i muren som skyddar trädgården från gatan - innanför denna finns förvaring under tak för cyklar, ved och annat praktiskt. 

Alla bilder

Terrass

Stor upphöjd och insynsskyddad terrass ligger placerad som en atriumgård med huset som skydd på tre sidor och fri utsikt över trädgården på den fjärde. Bra ytor både för matbord, loungemöblemang och solbäddar vilket gör detta till något av ett vardagsrum utomhus. Här umgås man gärna med vänner och familj under hela sommarsäsongen - perfekt för långa och trevliga grillkvällar i kvällssolen.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande förbättringar och renoveringar: 

-Tak utbytt 2018 (Plåtsarg bytt 2014).

-Installerat lampor på terrassen samt installerat eluttag här och på husets gavel

-Brandskyddskontroll senast utförd 2021-08-18

-Nytt klinkergolv i källarens sovrum.

(Renoveringar genomförda av tidigare ägare enligt uppgift: -2016 Bytt kondensatorfläkt. Renoverat bastu, Delvis bytt fönster 2012, tidigare fönster från -93, byte av el-central och byggt terrass/trädäck. -97).

Nuvarande ägare har fiber via Ownit till en kostnad av 279:-/månad.

Två jordfelsbrytare installerade.

Nuvarande ägare har larm via Sector alarm till en kostnad 467:-

Praktiskt garage med stora förvaringsytor, arbetsbänk och hyllor.

Husets historia finns bevarad i bland annat ett fotoalbum - en skatt med både bilder och information! Där får man bland annat veta att huset är byggt av byggmästare Einar Pålsson och att trädgården inköptes från dödsboet till en trädgårdsanläggare och stadsträdgårdsmästare i Malmö och var redan då helt uppväxt med växter, prydnads- och fruktträd.

 

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig miljö med närhet till natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Huset är mycket trevligt beläget på en lugn gata i området Kungshälla som anlades i början av 20-talet. I närheten finns det skolor, förskolor och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger en kort bit bort och välsorterade Ica-Maxi och andra affärer promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten där det även finns restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exemelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Planlösning - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 195 000 kr
Adress Brahällagatan 10
Kommun Malmö
Område Kungshälla - Riseberga
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 157 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 148 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1001 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1969
Grundläggning Källare
Stomme Lättbetong
Fasad Kalksandsten
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag samt pax-fläktar i badrum/dusch/wc
Uppvärmning Luft/vatten värmepump samt braskamin
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Ownit för 279:-/månaden
Driftskostnad 67 188 kr/år varav:
El: 50 546 kr
Vatten/Avlopp: 6 718 kr
Renhållning: 2 880 kr
Försäkring: 7 044 kr
Driftskostnaderna gäller 2021. Fastighetsavgift på 8 874:-/år tillkommer samt fiber. OBS! Helt ny luft-vatten värmepump är kommer att installeras och kommer att vara mer energieffektiv än den förra.
Beräknat på 6 person(er)
Energiprestanda 70 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 788 000 kr
Summa pantbrev 3 550 000 kr
Servitut/GA Samfällighet MALMÖ HUSIE S:67
Samfällighet MALMÖ HUSIE S:118
Samfällighet MALMÖ HUSIE S:122

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 11 december 13:00 - 13:30