Malmö - Klagshamn

Badvägen 22

Visa på karta

Genomgående - Stor söderbalkong - Toppskick

Varmt välkomna till denna ytterst trivsamma, genomgående och väldisponerade 3:a om 81 m² i mycket bra skick! I optimalt söderläge finns det dessutom en generöst tilltagen balkong med fri utsikt över de gröna omgivningarna. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett underbart ljus samt perfekt utrymme för stor matplats. Båda sovrummen är i precis rätt storlek och ett av dem erbjuder dessutom dubbla skjutdörrsgarderober. Ljus entréhall i vinkel med totalt 5 garderober plus skjutdörrsgarderob vid entrén samt en rymlig klädkammare till förvaring. Helkakalt och fullutrustat badrum med golvvärme, infällda spotlights samt både tvättmaskin och torktumlare. Låg månadsavgift, där även bredband är inräknad, i mycket välskött förening helt utan lån samt friköpt mark. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 3 093 kr
Rum 3
Boarea 81 Kvm
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På bäste läge med utsikt både över de gröna innergårdarna samt angränsande Stationsparken ligger denna genomgående och välplanerade 3:a belägen på husets tredje våning. Hiss från markplan, och även direkt från garaget, gör vardagen enkel både när de tunga kassarna eller barnvagnen skall med upp. Lägenheten är i mycket gott skick och balkongen i söderläge ger ett extra rum stora delar av året.

Alla bilder

Vardagsrum

Vi kommer in i ett luftigt och ljust sällskapsrum med stora fönsterpartier och glasdörr ut till balkongen. Stora utrymmen för sällskapsmöbler plus att det mellan köket och vardagsrumsdelen passar utmärkt att dela av med matplats, storleken på rummet gör att ni får plats med mycket stort matbord om så önskas. Ett vardagsrum som passar lika bra till vardags som till fest. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen i optimalt söderläge.

Alla bilder

Söderbalkong

Vilken balkong! Rejält tilltagen storlek ger utrymme för loungemöbler och/eller rejäl matplats. Fri utsikt mot den grönskande stationsparken och det perfekta söderläget gör att den här balkongen kommer nyttjas även tidig vår och sen höst.

Alla bilder

Kök

Kök från Ballingslöv med stilrena vita skåp och lådor som kompletteras av grått kakel ovan den grå bänkskivan som ger en snygg kontrast. Fönster över diskhon ger ljus och i förlängningen utsikt över innergården. Fullutrustat med rostfria vitvaror i form av kyl/frys, induktionshäll, ugn och mikro i praktisk arbetshöjd samt mekanisk köksfläkt och diskmaskin. Den smarta u-formen på köket ger mycket arbetsytor och ett praktiskt fungerande kök.

Alla bilder

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finns en perfekt plats till att placera ett rejält matbord för 6-8 personer, vilket samtidigt bildar en naturlig uppdelning av den öppna planlösningen. 

Alla bilder

Sovrum 1

Väl tilltaget sovrum som idag används som Master bedroom då det finns en snyggt integrerad skjutdörrsgarderob plus en fristående garderob som genom en smart anpassning även dubblerar sam nattduksbord. Ni får med lätthet plats med dubbelsäng och kanske en mindre fåtölj vid fönstret för lite kvällsläsning innan läggdags. Rejält dubbelfönster i söder ger rummet mycket dagsljus. 

Alla bilder

Sovrum 2

I slutet av den vinklade entréhallen, bredvid den rymliga klädkammaren, ligger lägenhetens andra sovrum placerat. Marginellt mindre till storleken än sovrum 1 gör att detta rum fungerar lika bra till föräldrar som barn, eller varför inte hemmakontor? Också här bjuds generöst dubbelfönster i söderläge för massor av ljus och utsikt över Stationsparken.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande entréhall som får extra ljus via det genomtänkta fönstret ovanför entrédörren. Direkt innanför dörren finns en praktisk garderob med skjutdörrar vilket ger ypperliga avhängningsmöjligheter. Längre fram i hallens vinkel, med direkt närhet till sovrummen, finns ytterligare fyra garderober plus en smart inredd klädkammare som tillsammans löser förvaringsfrågan. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med trevliga tillval såsom golvvärme och infällda spotlights i taket. Vidare utrustat med dusch, vask med underskåp, väggskåp med spegel och belysning samt tvättmaskin och torktumlare. Behaglig och rogivande färgsättning på kakel och klinker. Frostat fönster ger behagligt dagsljus samtidigt som vädringsmöjligheter erbjuds.

Alla bilder

Övrigt

Telias kanalpaket "Lagom", bredband 250/250 och telefonabonnemang (ej samtalskostnader) ingår i avgiften.

Tillsammans med grannföreningen ingår Brf kalkbrottet i en samfälligheten Lokomobilen. Via samfälligheten erbjuds bl.a.  gemensamhetshus med festlokal som våra medlemmar kan hyra för privata fester. I samma hus finns även en bastu. Vänligen läs mer på Lokomobilens hemsida http://www.lokomobilen.se

Säljaren vill upplysa om att kylen är svår att hålla i rätt temperatur och att köksfläkten fungerar bristfälligt.

Säljaren önskar att tillträde sker i januari månad 2022.

Alla bilder

Förening

Brf Stationsparken har lämnat följande uppgifter om fastigheten och föreningen. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 2007 och består av 48 lägenheter. Tomten är friköpt och föreningen har inga lån. Föreningens fastigheter byggdes 2008. Örehus Fastighetsförvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet och betalas av pantsättaren.

AVGIFT
Enligt föreningens ekonomiska plan skall avgifter höjas med 2% vartannat år. Senast avgiften höjdes var i januari 2020 då den höjdes med 2%. Styrelsen gör en bedömning utifrån kommande årsbudget på en skälig höjning, angiven i procent. En eventuell höjning, utöver föreningens långsiktiga ekonomiska plan, aviseras i god tid före verkställandet till medlemmarna. I dagsläget är föreningen helt skuldfri och utan belåning.

TV & INTERNET
Föreningen är fastighetsanslutet till Telia. TV kanalpaket "Lagom", bredband 250/250, två TV-mottagare och telefonabonnemang (ej samtalskostnader) ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2015 spolades samtliga avloppsstammar samt OVK-besiktning.
2017 målades alla träytor om på innergården.
2018 rensades ventilationskanalerna som en åtgärd till OVK besiktningen som genomfördes 2015.

TVÄTT
Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

PARKERING
Föreningen har garage under husen med plats för 54 bilar samt 3 mc. En garageplats för bil kostar 425 kr/månad och en mc-plats kostar 250 kr/månad. Varje lägenhet är garanterad en garageplats. Det finns även en gästparkering att tillgå.

GEMENSAMT
Föreningen bildar tillsammans med grannföreningen Brf Kalkbrottet Lokomobilens samfällighet, som ansvarar för sophantering, fastighetsförvaltning och gästparkering. Tillsammans har dessa ett gemensamhetshus som föreningens medlemmar kan hyra för fester och andra tillställningar till en kosntad om 500 kr/helg eller 400 kr/dygn mån-tors. Där finns ett komplett kök och det finns även en bastu att tillgå. För att kunna nyttja bastun krävs det en bastunyckel som kostar 200 kr i engångsavgift.

På föreningens trivsamma innergård finns en öppen gräsmatta, en gruslagd plan för bocciaspel, två grillplatser samt en mindre lekplats med sandlåda och klätterställning.

ÖVRIGT
Samtliga lägenheter på plan 2-4 har generösa balkonger i söderläge. Marklägenheterna har en plattsatt uteplats i söderläge. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information. www.hemsidan.com/stationsparken

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida har det under 2019 anlagts en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan planerar Malmö stad att anlägga en badstrand med tillhörande hopptorn, förhoppningsvis färdigt till säsongen 2022.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Badvägen 22

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 3 093 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Telefoni
Adress Badvägen 22
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong
Byggår 2008
Förening Brf Stationsparken
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Naturgas
Fönster Isolerglas
TV/Internet Telias kanalpaket "Lagom", bredband 250/250 och telefonabonnemang (ej samtalskostnader) ingår i avgiften.
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Utöver avgiften tillkommer det kostnader för hushållsel, dessa kostnader är individuella för den boende.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 165 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.