Lund - Möllevången

Möllevångsvägen 8D

Visa på karta

Stor uteplats i soligt västerläge - Egen entré - Modernt kök & badrum

Varmt välkommen till denna tvåa på markplan med härlig radhuskänsla i Brf Briljanten. Bostaden nås från egen entré med täppa vänd mot lugn innergård. Stor uteplats med trädäck i soligt västerläge som blickar ut över gröna omgivningar. Modernt och välutrustat kök, helkaklat badrum med dusch, ljusa öppna sällskapsytor, samt gott om förvaring i stor klädkammare och tillhörande förråd. Här bor man på lugnt och rofyllt läge inbäddat i grönska. Med närhet till fina naturområden och matbutik på ett par minuters gångavstånd. Goda busskommunikationer runt husknuten och kort cykelavstånd till Lunds centrala delar. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 037 kr
Rum 2
Boarea 66 Kvm
Våning BV
Hiss Ja
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Entré

Trevligt med egen entrè till bostaden med täppa och plats för uppställning av cyklar som skapar en härlig radhuskänsla. Perfekt att kunna avnjuta en härlig frukost i morgonsolen!

Alla bilder

Uteplats

Stor uteplats i soligt västerläge som blickar ut över gröna och prunkande omgivningar. Uteplatsen nås direkt från vardagsrummet och här finns gott om plats för möblering med större loungemöblemang, solstolar och odlingar på trädäck. Här njuter vi gärna av solens strålar under ljumna sommarkvällar och bjuder hem vänner och familj på grillmiddag!

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med härliga öppna ytor som skapar en luftig känsla och enkelt möbleras med soffmöblemang och trevlig matplats. Härifrån nås bostadens stora uteplats i västerläge och från stora fönsterpartier sprider sig rikligt med ljus. Vackert parkettgolv och vitmålade väggar.

Alla bilder

Matplats

Luftig planlösning mellan vardagsrum och kök skapar den optimala platsen för möblering med matgrupp!

Alla bilder

Kök

Modernt kök med köksinredning i vitt som matchas snyggt med vitt kakel ovan praktiskt mörk bänkskiva. Här finns gott om utrymme för förvaring och maskinparken består av integrerad kyl och frys, spishäll, diskmaskin, ugn samt fläkt. Härligt med luftig planlösning mot vardagsrum och matplats som skapar en social atmosfär.

Alla bilder

Sovrum

Stort och ljust sovrum som rymmer såväl dubbelsäng som tillhörande möblemang och förvaringsmöbel. Harmonisk utsikt över gröna omgivningar från stort fönsterparti som sprider ett behagligt ljus i rummet. 

Alla bilder

Badrum

Stilrent badrum med vitkaklade väggar som matchas fint med grått klinkergolv. Här ryms wc, handfat, dusch samt förvaringsskåp med spegelfront. 

Alla bilder

Hall

Från den egna entrén stiger vi in i ljus och välkomnande hall med gott om förvaring i klädkammare samt inbyggd garderob. Fint stengolv och vitmålade väggar.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd tillhörande bostaden.

Föreningen har ett utegym vid hus nr 12 och gemensamma grillytor på gården.

Kända brister som säljaren vill upplysa om: ringklockan fungerar inte, felanmälan skickad till Brf.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Briljanten är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006, fastigheten köptes 2008. Man äger själv marken, det är alltså inte fråga om tomträtt som skulle kunna påverka föreningens ekonomi. Föreningen består av 203 lägenheter och 3 lokaler. Det finns fortfarande ca 25 hyreslägenheter kvar i föreningen, men de läggs ut till försäljning efter hand som hyresavtalen sägs upp. Föreningen består av två flerbostadshus, en nyare del från 1991 och en äldre del från 1964, byggnaderna är sammanbyggda. HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen. Bredablick Förvaltning har hand om fastighetsskötsel och utemiljö. En pantsättningsavgift på 476 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1190 kr debiteras köparen.

AVGIFT: I dagsläget finns enligt styrelsen inga planerade avgiftshöjningar. Senast höjde man månadsavgiften med 1,2% från och med januari 2021. Avgiften korrigeras i januari vart år vid behov upp eller ned.

Nyligen skaffade föreningen gemensamt fastighetsabonnemang för elen för att sänka kostnaderna för sina medlemmar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: 2010-2011: Stammbyte och badrumsrenoveringar. 2012-2016: Utbyte av vissa hissar. 2012: Fasadrenovering i markplan. 2015-2016: Byte av cirkulationspumpar och termostatventiler. 2016: Lagningar och byte av takutspång och underlagspapp på tak. Nya miljöhus för effektivare avfallshantering. 2017: Målning av takplåtar. Ytbehandling och algtvätt av cykelskjul i trä. Spolning och fräsning av avlopsstammar mot kommunens ledningsnät. 2018: Asfaltering av parkering (1/5 av totala parkeringsytan). Ca. 500 kakelplattor i tvättstugor byttes ut mot nya. Obligatorisk VentilationsKontroll (OVK) utförd inklusive rekommenderade åtgärdsförslag. 2019: Asfaltering av parkering (Ca. 1/5 av totala parkeringsytan). Spolning dagvattensystem samt spolning och filmning spillvattenledningar. Statussyn betongytor på balkonger och loftgångar. Byte till energisnål LED-belysning på gatlyktor på parkering, korridorer och polare på innergårdar. 2020: Asfaltering av parkering (1/5 av totala parkeringsytan). Taktäckning av papp, omläggning samt taksäkerhet på taken på byggnaderna med byggnadsår 1964. Byte av skärmstaket för samtliga markplanslägenheter. Byte av dörrar till miljöhus, som är mer slitstarka och inbrottssäkra. Byte av sand i sandlådor på innergårdar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:2021: omläggning av asfalt på parkering (1/5 av totala parkeringsytan). 2021: Byte av 5 befintliga entrédörrpartier på fastighetens norra sida inklusive montage av ny dörrautomatik, belysning samt dörrstopp. 2021: Fönsterbyte (1964 delen av fastigheten). 2021-2022: Fasadrenovering (1964 delen). 2021-2022: Invändig takavvattning. 2021: Funktionsbesiktning av elsystem. 2022: Byte av fasadbelysning (armaturer). 2022: Byte av entrédörrar till cykelförråd. 2024: Förrådsväggar (byte till metall/troax). 2025: Dränering av grund mot gård. 2026: Hissbyte Margaretavägen.

BREDBAND OCH KABEL TV: BRF Briljantens internetanslutning levereras för närvarande av Bahnhof Bredband. Fiberanslutningen till fastigheten ger varje hushåll en hastighet på 1 Gigabit/s (Gb/s). Man får en fast IP-adress och har möjlighet att teckna abonnemang för IP-telefoni och IP-TV till en extra kostnad. Kostnad för bredband är i dagsläget 98:-/mån.

PARKERING/GARAGE: Möjlighet finns att hyra p-plats och förvaltas av Apcoa, plats hyrs via deras hemsida https://hyra.apcoa.se/

Gästparkering finns vid vardera ände av fastigheten. Parkeringsplatser för el-bil finns.

BRF Briljantens boende har nu en egen laddstolpe till elbil samt tillgång till bilpool från Sunfleet direkt på parkeringen. Sunfleet ger även ett specialerbjudande till BRF Briljantens boende.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Gemensamma tvättstugor finns i källaren. Det finns cykelförråd vid trappuppgångarna och plats att ställa barnvagnar.

Föreningen har en utegymställning vid hus nr 12 och gemensamma grillytor på gården.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: http://brfbriljanten.se/

Alla bilder

Område

På lugnt och rofyllt läge, inbäddat i grönska bor man skyddat utan störande ljud från gator i närheten. Bra beläget i staden med närhet till det mesta - såväl universitetet, universitetssjukhuset, Ideon med alla dess företag, Ekonomicentrum, Victoriastadion, som city med stationen, restauranger, affärer och anrika kvarter där man känner historiens vingslag. Påfarten till motorvägen ligger inom bekvämt avstånd för den som pendlar med bil. Närbelägna grönområdet S:t Hans backar ligger bara ett stenkast bort och är perfekt för strövtåg och picknick varma sommarkvällar eller kanske en joggingrunda när andan faller på, alternativt skidor en snöig vinterdag. Bra kommunikationer med buss som går förbi alldeles utanför dörren men för den som hellre cyklar är vägen inte heller lång, på några minuter når man det mesta, till city är det gångavstånd. Närmaste mataffär ligger bara ca. 150 meter bort. Gård med stora grönytor, boulebana, grillplats och tennisbana.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 037 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Möllevångsvägen 8D
Kommun Lund
Område Möllevången
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 66 Kvm (Föreningens information)
Våning BV
Hiss Ja
Balkong Uteplats
Byggår 1964
Förening Brf Briljanten
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Bergvärme
TV/Internet Com Hem/Bahnhof
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 99 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!