Malmö - Gamla Väster

Långgårdsgatan 1

Visa på karta

Påkostade detaljer - Renoverat kök och badrum - Attraktiv adress!

Välkomna upp på våning 3 med hiss där vi finner denna genomgående bostad som renoverats på ett mycket elegant vis. Här smälter vardagsrum ihop med kök och erbjuder öppna sällskapsytor som gjorda för mingel och tillställningar. Köket har under 2020/2021 genomgått en make-over och detaljerna är väl genomtänkta och påkostade. Badrummet som totalrenoverats 2019 går i samma anda som köket och är inrett i vacker natursten. Bekvämligheter som egna tvättmöjligheter, diskmaskin, inbyggd klädkammare samt tillhörande förråd. Fransk balkong samt charmig loftgång vänd mot föreningens lummiga innergård som enkelt kan nyttjas som uteplats. Här bor man på lugn sidogata mitt i hjärtat av Malmö bland kullerstensgator och pittoreska småhus. Stadens puls runt husknuten och ett myller av mysiga kvarterskrogar och restauranger. Varmt välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 4 480 kr
Rum 2
Boarea 65 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Gemensam loftgång
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1984
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Entré

Från den charmiga gemensamma loftgången som är vackert klädd i grönska har man utsikt över föreningens lummiga innergård. Här möblerar vi gärna upp med mysiga utemöbler och njuter av en kopp kaffe i solen. Som en lugn och grön oas mitt i stadsmiljö.

Alla bilder

Vardagsrum

Utmärkta sällskapsytor och rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt fransk balkong. Vardagsrummet rymmer möblering med dubbla soffor och med sin öppna planlösning mot kök utgör detta en perfekt plats för socialt umgänge.

Alla bilder

Kök

Med sin öppna planlösning smälter köket fint ihop med vardagsrummet och skapar underbara sällskapsytor. Köket har under 2020/2021 genomgått en make-over och köksinredningen i grå nyans komplimenteras numera av bänkskiva i luxuös granit samt vackra guldfärgade detaljer. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt. Mellan kök och vardagsrum finner vi inbjudande köksö. Här dukar vi gärna upp med godsaker inför tillställningar eller samlas runt för mingel med något gott i glaset. 

Alla bilder

Sovrum

Rofyllt sovrum med väggfärg i trendig greige nyans som komplimenterar det vackra parkettgolvet. Här ryms dubbelsäng samt tillhörande möblemang och förvaringsmöbel.  

Alla bilder

Badrum

Påkostat badrum som renoverats 2019 med väggar och golv klädda i vacker natursten i lyxigt beige nyans. Detaljerna går i guldton och här finner vi extravagant takdusch, vägghängd wc, handdukstork, kommod med förvaring samt väl belyst spegelskåp. Egna tvättmöjligheter i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare sätter extra guldkant på vardagen!

Alla bilder

Hall

När vi stiger in i hallen från den gemensamma loftgången som är klädd i grönska möts vi av en ljus och luftig känsla som sätter ton för resten av bostaden. Här finns bra med utrymme för avhängning av ytterkläder samt praktisk förvaring i inbyggd klädkammare. Vackert parkettgolv genomgående i bostaden.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd tillhörande bostaden.

Föreningen har ett övernattningsrum som får hyras för 100:-/natt av dess medlemmar. Finns även bastu, hobbyrum, festlokal samt en mysig innergård med grill och parasoll. 

Loftgången får möbleras så länge det inte hindrar framkomligheten (kontrollerat m. styrelsen 21-09-13).

Garderob i sovrum ingår inte i köp.

Alla bilder

Område

Området Gamla Väster är på många sätt Malmö stads hjärta. Beläget mitt i det ursprungliga centralaste Malmö med charmiga kullerstensgator, pittoreska små hus med många vinklar och vrår samt härliga kvarterskrogar - en underbar blandning av gammal och nyare bebyggelse och nära till absolut allt! Lilla torg med sitt brusande uteliv åt ena håller, havet med strand och bad åt en annat och så Malmös gröna parker med Slottsparken och Kungsparken åt ett tredje. Här finns butiker och mataffärer, restauranger och barer, Malmös centrala butiksstråk gågatan med shopping och caféer och närhet till sköpcentret vid Triangeln. Centralstationen ligger på andra sidan kanalen och utgör ett drömläge för pendlare.

Alla bilder

Föreningsinformation

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Västerport bildades 1979 i samband med byggnationen som färdigställdes 1984. Föreningen består av 21 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Tomträtt, omförhandlas igen ca 2022.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av Pramo och tar av köparen ut en överlåtelseavgift på 1190:- samt en pantsättningsavgift på 476:-/pant i samband med överlåtelse.

AVGIFT: Man planerar en höjning av månadsavgiften med 6% till den 1/1-2022, detta på grund av en höjning av tomträttsavgälden med 10% 2022. Senaste höjningen skedde med 4% 1/1 2021 av samma orsak.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Renoverat sedan tidigare är relining av avloppsstammar -17, renovering av trapphus och entréer, reparation och nytt ytskikt i Loftgångarna, målning burspråk, fönster, fönsterbleck och uppfräschning stuprör. Renovering av grunden. Byte ventilationsaggregat.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man planerar renovering av entré och trapphus med start i oktober 2021.

BREDBAND OCH KABEL TV: Bredband med en hastighet 70-100 Mbps finns via Ownit och läggs som ett obligatoriskt tillägg på 139:-/mån på månadsavgiften. För den som önskar kan man köpa till en hastighet på 700-1000 Mbps och då blir kostnaden istället 199:-/mån. Kabel-tv via Telenor/Canal Digital ingår i månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har ingen egen parkeringsplats/garage. Man kan ansöka om boendeparkering i området via Malmö stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:En gemensam tvättstuga finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt en mangel. Gemensamt i föreningen finns även festlokal, cykelförråd, hobbyrum, två st. bastu, barnvagnsförråd och gård med bord, parasoll och grill. Man har dessutom ett övernattningsrum som kan hyras för 100:-/natt.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 4 480 kr
Ingår i avgift Kabel-TV, Vatten, Värme. Obligatoriskt bredband på 139:-/mån tillkommer.
Adress Långgårdsgatan 1
Kommun Malmö
Område Gamla Väster
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Gemensam loftgång
Byggår 1984
Förening Brf Västerport
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
TV/Internet Telenor / Ownit
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 102 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning