Lund - Arenaparken

Finalgatan 17B

Visa på karta

Stor balkong - Utsikt över Stadsparken - Garage

En välplanerad trerummare med magnifik utsikt över Stadsparken och Lunds kyrktorn. Mycket ljus bostad i Lunds högsta bostadshus. Lägenheten har öppen planlösning med två bra sovrum, stort badrum med tvättstuga samt separat gästtoalett. Bekvämt boende med hiss från markplan. Möjlighet finns att hyra garageplats i källaren. Förening med synnerligen god ekonomi och låga driftskostnader. Bra läge nära kommunikationer. Klostergårdens station som invigs 2023 kommer att ligga cirka 3 minuters gångväg bort. Gym finns i huset (Fitness24Seven). Promenadavstånd till centrum och Centralstationen. Härliga grönområden som Stadsparken och Höje å finner vi i närheten.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 4 189 kr
Rum 3
Boarea 85 Kvm
Våning 6 (5 hissknapp)
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2015
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Torsdag 21 oktober 17:30 - 18:00
Visa alla

Välkommen

Stig in i lägenheten på sjätte våningen. Hiss finns från markplan. En modern hörnlägenhet med öppen planlösning. Lägenhetens långsida vetter mot Stadsparken och man ser tornen på Domkyrkan och Allhelgonakyrkan. En härlig bostad som passar både den yngre familjen och de som sålt villan och vill bo bra och bekvämt. Hissen går hela vägen ner till garaget där det finns både ordinära P-platser och 18 platser med laddare för elbil. Ett boende med kvalité där man aldrig tröttnar på utsikten! Stor inglasad balkong. Allt är mycket välhållet. Entrén från gatan för tankarna till en hotellfoajé med snygga lampor och soffor. Välkommen på visning!

Alla bilder

Kvällsbilder

En skön vy över Lund och Stadsparken från balkongen.

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med hörnläge. Utsikt över parken och staden. Ekparkett på golvet och vita släta väggar.

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Utsikt som man inte tröttnar på - från vardagsrummet.

Alla bilder

Bostaden i skymningsljus

Bostaden som du upplever den på kvällen.

Alla bilder

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Möbler och växter får plats här. Man ser ända till Dalby från balkongen.

Alla bilder

Matsal

I anslutning till köket ligger en stor matplats med plats för ca 8-10 personer.

Alla bilder

Kök

Marbodalkök i vitt med strikt profilerade luckor som matchats med vitt kakel ovanför ljus bänkskiva. Gott om förvaring i skåp och lådor. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum som ger en luftig rymd och skapar goda sällskapsytor. Vitvarorna består av kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt spishäll av märket Husqvarna, samt fläkt från Franke.

Alla bilder

Köksbilder

Alla bilder

Stora sovrummet

Rymligt sovrum med praktisk förvaring i inbyggda garderober. Här får man plats med både dubbelsäng och arbetsplats. Skön rogivande utsikt.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett riktigt bra sovrum med fin utsikt över den lummiga Stadsparken.

Alla bilder

Badrum

Mycket rymligt helkaklat badrum med väggar i vitt och sobert mörkgrått klinkergolv. Här finns egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Det finns även en praktisk bänkskiva för tvättsortering eller babyvård. Gott om förvaring i skåp på väggen ovanför denna. Väldigt bekvämt att kunna sköta alla tvättbestyr i lägenheten! Utrustning: wc, handdukstork, dusch, tvättställ med underskåp samt badrumsskåp med belysning.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med wc och handfat. Samma typ av klinker som i badrummet.

Alla bilder

Detalj

Fin detalj - kalksten i fönsterbänkarna. Entrélobby med hotellkänsla. Två hissar leder upp till lägenheten.

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren möts vi av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Vita väggar och praktiskt grått klinkergolv i "instampet" precis innanför dörren. Det övergår sedan till ett fint parkettgolv. Hallen leder oss förbi såväl badrum som dubbla sovrum och vidare ut mot kök och vardagsrum.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Arenatoppen, som består av 76 lägenheter och två lokaler. en på 52 kvadratmeter som hyrs ut till en näringsidkal samt en lokal på 562 kvadratmeter som hyrs ut till gymmet Fitness24Seven. Detta ger bra intäkter till föreningen om ca 720 000kr/år. Föreningen bildades 2013, fastigheten färdigställdes 2015. Föreningen innehar tomten med äganderätt. En överlåtelseavgift om 1 190 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

Hemsida: https://arenatoppen.bostadsratterna.se/bostadsrattsforeningen-arenatoppen

AVGIFT
Inga planerade avgiftshöjningar. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, Kabel-TV och bredband. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning och debitering.
Förening med mycket stark ekonomi. Man har amorterat av 14 miljoner av sina lån och har en ränta på 0,6% på sitt största kvarvarande lån. Källa: Göran Orup 2021.10.01.

Ingen debitering av varmvattnet till skillnad från intilliggande föreningar.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

Det finns inget behov av större underhåll ännu.

TV & INTERNET:
Tv- och bredbandsleverantör är Tele2, 100Mb ingår samt DTV-DGU (grundutbud) för kabel-tv.

PARKERING:
Det finns 42 parkeringsplatser i källargarage som drivs av APCOA, dessa kan hyras för en kostnad om 800kr/mån. Av dessa 42 platser finns det 12 platser avsedda för elbilar samt en handikapplats.
På Finalgatan finns ett antal avgiftsbelagda parkeringsplatser samt Arena Park parkeringsgarage alldeles i närheten

GEMENSAMT:
Det finns en fin gemensam innergård, hobbyrum/snickeri som får nyttjas av medlemmarna och i entrén finns ett barnvagns- och rullstolsförråd.

Se gärna föreningens hemsida för mer information https://arenatoppen.bostadsratterna.se/

Alla bilder

Område

Arenaparken är ett område i ropet, som kommer att rymma drygt 400 nybyggda bostäder. Här kan man välja mellan att ta del av alla sportaktiviteter som området erbjuder, eller att strosa genom Stadsparken till centrala Lund för en fika med nära och kära.

För barnfamiljerna finns välutrustade lekplatser, caféer för alla åldrar och för den mer våghalsige en nyinvigd parkourbana. Högevallsbadet, beacharenan med sand från Falsterbo och soldäck, utegym och löparspår finns i närheten. Precis som kollektivtrafik, affärer, restauranger, skolor och förskolor, allt finns inom bekvämt räckhåll. Det här området passar verkligen alla åldrar.

 Arenaparken är en Sparbanken Skåne Arena och Klostervallens grönskande omgivningar. Här har du nära till Stadsparken och Lund C. Busshållplats för lokal- och regionsbuss, en minut bort.

Gym, ishall, Högevallsbadet och närmaste matbutik är bara ett par minuter bort. Bra kommunikationsvägar med cykel, bil, buss eller tåg. Ny Pågatågsstation planeras även till Klostergården (som står klar 2023) vilket kommer öka områdets attraktionskraft.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 4 189 kr
Ingår i avgift Kabel-TV, Värme, Vatten, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Finalgatan 17B
Kommun Lund
Område Arenaparken
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 85 Kvm (Föreningens information)
Våning 6 (5 hissknapp)
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2015
Förening Brf Arenatoppen
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
TV/Internet Tele2
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 74 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Torsdag 21 oktober 17:30 - 18:00