Malmö - Dockan

Lilla Varvsgatan 51 A

Visa på karta

Modernt boende nära havet - Genomgående - Balkong

Välkommen till ett modernt boende med havet som granne. Lägenheten ligger lugnt belägen med fönster åt två innergårdar och har rymlig balkong i bästa västerläge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör att både kök och vardagsrum känns större. Rymligt och lyxigt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Hiss från markplan, ingen insyn från loftgången. Porttelefon, garage finns i källaren. Låg avgift.

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 3 282 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lilla Varvsgatan 51A!

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum som ligger öppet mot köket - härligt luftig planlösning och fina sociala ytor där man gärna umgås men som samtidigt passar lika bra för lugna kvällar i soffan! Soffgrupp och matsalsmöblemang ryms enkelt och man har behagligt ljusinsläpp från två stora fönster. Vackert ljuspigmenterat parkettgolv - som följer oss genom hela lägenheten och ger oss en skönt enhetlig känsla - gifter sig fint med väggar i antikvitt.

Alla bilder

Kök

Köksinredningen går i sobert grått och har gott om skåpsyta. Fullt utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spishäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och microvågsugn i praktisk arbetshöjd. Vitt kakel ovanför arbetsbänk och spotlights under överskåpen som skiner ner på bänkskiva i stendesign.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger på lugnt och skyddat läge mot innergården - här finns utgång till en egen balkong och gott om plats för dubbelsängen och läsfåtöljen, alternativt byrå eller bokhylla. Garderober för klädförvaring, ljust parkettgolv och dito väggar.

Alla bilder

Balkong

Från sovrummet finns dörr ut till en balkong med härlig gårdsutsikt i bästa västerläge. Plats för ett nätt balkongmöblemang - här sitter man gärna och njuter under sommarhalvåret.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i ljusa färger! Dusch med duschväggar i glas, wc, handdukstork, handfat med kommod och badrumskåp med spegel. Här finns också egen tvättmaskin och torktumlare - praktisk arbetsbänk ovan och överskåp för förvaring. Maskinerna är från siemens och är uppgraderade.

Alla bilder

Hall

Längst in på loftgången öppnar ytterdörr med överljus in till lägenheten. Hallen välkomnar in med plats för ytterkläderna och en riktigt stor garderob med skjutdörrar för allehanda förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Förening

BRF Lilla Varvsgatan i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Lilla Varvsgatan, som bildades 2016, är en äkta bostadsrättsförening som består av 131 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt en lokal. Föreningens tomt är friköpt. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

AVGIFT
Inga avgiftshöjningar planeras i dagsläget (aug -21). I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och fast nätavgift för hushållsel. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer för digital-TV (basutbud), IP-telefoni (ej samtalskostnad) och bredband. Föreningen har gemensamt elavtal. Kostnaden för förbrukad el debiteras kvartalsvis i efterskott efter faktisk förbrukning.

TV & INTERNET
TV (utbud "Ladom"), bredband (100/100) och IP-telefoni finns via Telia. För detta (triple play) tillkommer en kostnad om 222 kr/månad på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Det planeras inga renoveringar eftersom fastigheten är nybyggd.

PARKRING
Föreningen har 37 parkeringsplatser varav 3 kommer att vara utrustade med laddstolpar. En parkeringsplats kostar 1 000 kr/månad att hyra och en parkeringsplats med laddstolpe kostar 1 200 kr/månad att hyra sedan tillkommer elförbrukningen som debiteras hyresgästen. Kösystem tillämpas och administreras av Selero AB. Ytterligare parkeringsplatser är avsatta för föreningen i parkeringshuset Erika på Östra Varvsgatan, dessa platser hyrs ut direkt via Aimo Park.

Föreningen har avtal med M bilpool och har dessutom en lådcykel-pool med 3 egna elcyklar.

GEMENSAMT
Föreningen har en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats. Cykelrum finns i såväl källarplan som markplan och barnvagnsrum finns i källaren.

https://lilla-varvsgatan.smartbrf.se/

Alla bilder

Område

Dockan är ett område som är nytt och levande och präglas av närheten till havet - småbåtshamnen, ett dopp i havet eller härliga strandpromenader bara ett stenkast bort. Här finns allt man behöver i vardagen med caféer, butiker, mataffärer, gym och restauranger. In till City med allt vad det innebär av shopping, kultur och uteliv är det inte många minuters promenad. Nära till Centralstationen och utmärkta pendlingsförbindelser både inom staden, hela Skåne samt över till Köpenhamn därifrån vidare till kontinenten.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 3 282 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, bostadsrättstillägg och fast nätavgift för hushållsel. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer för tv, bredband och IP-tel
Adress Lilla Varvsgatan 51 A
Kommun Malmö
Område Dockan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Ja
Förening Brf Lilla Varvsgatan i Malmö
Pantsatt Ja
Driftskostnad 11 358 kr/år varav:
El: 9 600 kr
Försäkring: 1 758 kr
Energiprestanda 68 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning