Malmö - Dammfri

Ribevägen 16 A

Visa på karta

50-talare - Stark adress - Balkong - Renoverat kök och badrum

Välkommen till en inbjudande 50-talare på en stark adress. Detta boende har många kvalitéer såsom; fönster i trevädersträck, högt i tak, påkostat Marbodalkök med bl.a. bänkskiva i sten, renoverat badrum med både tvättmaskin och torktumlare, rymlig balkong med chans till morgon och kvällssol, säkerhetsdörr, två förråd i källaren, porttelefon, fiber, garage, fin innergård med grill, närhet till det mesta och möjlighet till öppen planlösning.

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 095 kr
Rum 2
Boarea 60 Kvm
Våning 2
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1951
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett välplanerat boende på Ribevägen 16a!
Ett boende som verkligen har allt men som även erbjuder ytterligare möjligheter. Vill man ha en öppen planlösning tar man bort de inbyggda garderoberna i sovrummet och öppnar upp mellan sovrummet och köket. Detta är något som flera lägenheter i huset redan har gjort. På så sätt upplevs både köket och det nya vardagsrummet som luftigare och ljusare. Balkongen hamnar då i vardagsrummet nära köket. Man får även rundgång i lägenheten vilket uppskattas av både vuxna och barn. Sovrummet ligger åt innergården och här får man även plats med en garderobsvägg.         

Alla bilder

Kök

Snyggt och påkostat kök som helrenoverades 2017 med inredning i vitt från Marbodal. Spotlights under överskåpen skiner ner på bänkskiva i sten med nedsänkt vask, vitt kakel ovanför arbetsbänken samt blandare och beslag i mässings-design. Integrerad diskmaskin från Miele, kyl och frys från Bosch i rostfritt utförande. Spishäll och ugn från Siemens, spisfläkt. Inredning i vitt på två sidor om köket ger gott om skåpsutrymme och matplatsen vid köksfönstret rymmer ett bord för fyra. Klinkers på golvet i sobert grått och skinande vita väggar. Ett kök som verkligen har det lilla extra!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med fint fönsterparti ut mot lugn och lummig innergård - vackra fönsterbänkar i granit och tidstypisk dörr med hamrade glasrutor som charmig detalj. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter - tvättmaskin och torktumlare från 2018 sparar många turer ner till tvättstugan. Kaklade väggar i vitt och elegant grått klinkergolv. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara duschväggar i glas som fälls undan när duschen inte används och ger mer golvyta. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegeldörrar.

Alla bilder

Sovrum

Inbjudande sovrum i ljusa färger med fint parkettgolv - utgång härifrån till en stor balkong i bästa västerläge och ett oemotståndligt 6-kantigt och högt beläget fönster som pricken över i. Gott om plats för dubbelsängen och dörrar in till två praktiska garderober för allehanda förvaring. 

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong där kvällssolen skiner - gott om plats för utemöblemang och trallgolv som är skönt för bara fötter - här väntar många sköna sommarkvällar!

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in - plats för avhängning av ytterkläderna, parkettgolv och vita väggar. Här finns dörr till en klädkammare som idag är inredd som ett hemmakontor - praktiskt och smart!

Alla bilder

Innergården

Välskött, grön och lummig innergård med stora mjuka gräsmattor, grillplats med utemöbler och fina planteringar. Generösa ytor som erbjuder gott om möjligheter att umgås med vänner eller grannar, men även gör att man kan vistas här i lugn och ro på egen hand utan att behöva trängas med andra. Sandlåda och gungställning för de små, ställningar som kan användas som utegym och odlingslådor. Här finns även ett fint miljöhus.

Alla bilder

Övrigt

Två källarförråd nyttjas till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Langelandhar lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen

Föreningen grundades år 1951. Husen byggdes mellan år 1949 och 1951. och innehåller 186 bostadsrätter lägenheter och 2 lokaler. Örehus fastighetsförvaltning sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Marken är upplåten med tomträtt med en kostnad på 14 302 kr /år och nästa omförhandling sker år 2022.

AVGIFT
Avgiften planeras att höjas med 10% 2022 och 15% 2023 pga den nya tomträttsavgälden som kommer att höjas fr o m 2023. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget. För bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr på avgiften.

RENOVERINGAR
1990 Byte av el- och vattenstammar.
1993 Nya tak och fönster.
1995 Nya balkonger.
2004 Staket och grindar.
2010 Nya miljöhus.
2012 Nytt passersystem.
2013 Upprustning av innegårdarna.
2014 Nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme. Stuprör och hängrännor är kontrollerade och åtgärdade. Dagvattenbrunnarna är spolade. Oblikatorisk ventilations kontroll (OVK) som samtliga fastigheter blev godkända på.
2015 Relining av avloppsstammar.
2017 Ny belysning på innergårdarna.
2018 Byte av trästaket och spaljéer på innergårdarna.
2019 Renovering av lekplatserna.
2020 Renovering av trapphus (målning samt byte av lampor både inne och ute).
2021 OVK.

Inga renoveringar finns planerade i nuläget.

TV & INTERNET
Bredband finns via Ownit, 100/100 Mbit/s. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 100 kr till månadsavgiften. Kabel-TV finns via Com Hem och basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 106 garageplatser. En plats kostar 200 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Föreningen har två hobbyrum, grillplats, solarium, bastu, cykel-och barnvagnsrum. I källaren på John Ericssons väg 65D finns ett gästrum som medlemmar kan hyra. Där finns 5 bäddar, kök, möbler, wc och en TV. Det kostar 300kr per natt. Det finns även en föreningslokal som medlemmar kan hyra för 200 kr/tillfälle.

Alla bilder

Område

Dammfri är ett grönt och lugnt bostadsområde i Västra Innerstaden av Malmö.  Här bor man lugnt och idylliskt nära grönskande parker - Pildammsparken ligger bara någon minut bort. Perfekt för joggingrundor, picknick eller bara lugna promenader. I grannområdet Slottsstaden hittar man många gemytliga restauranger, caféer och vardaglig service som mataffärer och diverse småbutiker. Nära till goda kommunikationer med buss. Till Triangeln och tågstationen tar det ca 5 minuter med cykel och då befinner man sig mitt i stadspulsen med dess utbud av butiker, kultur, biografer, uteliv och restauranger. Det är inte heller långt till varken Kronprinsens köpcentrum eller till havet med Ribersborgsstranden och den sköna strandpromenaden - helt enkelt nära till det mesta!

Enligt sägnen kommer namnet Dammfri ifrån att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en bostad till sin sjukliga hustru. De vill komma ut på landet, som det var då, och bort ifrån stadens dammiga gator. Dammfri fick alltså sitt namn då det var dammfritt. Större delen av området byggdes på 50-talet och då med 12 meter breda hus som hade 3 till 4 våningar. Detta startade utvecklingen av de öppna stadskvarter där tillgängligheten till gårdarna var påtaglig. 

 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 095 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och Bostadsrättstillägg. För bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån
Adress Ribevägen 16 A
Kommun Malmö
Område Dammfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 60 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Ja
Byggår 1951
Förening Brf Langeland
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bredband finns via Ownit, 100/100 Mbit/s. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 100 kr till månadsavgiften. Kabel-TV finns via Com Hem och basutbudet ingår i avgiften.
Driftskostnad 11 028 kr/år varav:
El: 7 800 kr
Försäkring: 3 228 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 183 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.