Lund - Östra Torn

Iliongränden 282

Visa på karta

Fyra sovrum - Bilfritt & barnvänligt område - Två uteplatser

I populära föreningen Djingis Khan har ni möjlighet att förvärva en av de välplanerade femmorna om 104 kvm. Bostaden har två uteplatser – en vid entrén med morgonsol och en på baksidan i soliga sydväst. På entréplan finner ni ett mycket rymligt kök med gott om plats till stora familjen. Här finns vardagsrum och matplats i öppen planlösning där även dessa ytor är rymliga. Vidare finner ni ett av totalt fyra sovrum. Entrévåningen har en toalett och på övre plan finns badrum med tvättmaskin och torktumlare. På övre plan kommer ni upp till en luftig hall och leds vidare till tre rymliga sovrum, badrum samt klädkammare. Brf Djingis Khan är en mycket välskött förening som är känd för sin familjära atmosfär. Området har både bra busskommunikationer och spårvagn samt att ni har nära till motorvägspåfarter. Förskolor, skolor och matbutik finns inom promenadavstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 500 000 kr
Månadsavg. 6 538 kr
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- och baksida
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971-72
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till gård R! Gårdarna är namngivna med bokstav A-T och har trevliga lekplatser och grönska som är unika för varje gård. På gården, i närheten av bostaden, finns det ett cykelstall där cyklarna kan parkeras under tak. Väl vid bostaden möts ni av en stensatt uteplats framför den gula fasaden. Här finns gott om plats till caféset. Framsidan ligger i österläge och har sol under morgon och förmiddag.

Alla bilder

Hall

I hallen möts ni av öppen yta som har klinkergolv med golvvärme. Ni har yta att hänga av era ytterplagg och ställa undan skor runt hörnet till vänster.

Hatthylla och skoställ medföljer inte.

Alla bilder

Kök

Stort och rymligt kök som har gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köksinredningen kommer från IKEA, luckorna är av trä, bänkskivorna är av massivt trä och rostfritt stål och väggarna ovanför arbetsbänkarna är klädda med handslaget kakel från Mexico. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med dubbla ugnar och fläkt. Genom köksfönstret vid vasken har ni utsikt över den gemensamma innergården. Ni har matplats till 4-6 personer och rummet får trevligt ljusflöde genom fönster i två väderstreck. Väggarna är vita och golvet är av trämönstrat laminatgolv.

Kyl/frys – 2021

Diskmaskin – ca 5 år

Alla bilder

Toalett

Ni når toaletten från hallen. Väggarna är vita och golvet är klätt med klinker som även är försett med golvvärme. Här finns WC, handfat, spegel och förvaringsskåp.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som går in formen av ett L. Rummet har generös yta till soffgrupp, TV-möbel, läshörna och matgrupp. Väggarna är målade i en gul kulör och golvet är klätt med parkett. Rummet får in fint ljusflöde genom fönsterpartier ut mot uteplatsen. Härifrån har ni även utgången till uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

På detta våningsplan finner ni ett av fyra sovrum. Det finns yta till att möblera med säng och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en grön kulör och golvet är lätt med parkett.

Alla bilder

Uteplats

Från vardagsrummet kommer ni ut till uteplatsen. Den är belägen i sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Uteplatsen skärmas av från omgivningen med buskar och växter.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall med vita väggar och golvet utgörs av parkettgolv som är genomgående på våningsplanet. I hallen har ni utrymme till en arbetshörna eller till extra förvaringsmöbler. Ni kommer vidare till tre sovrum, sovrum, en klädkammare samt badrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Till vänster om hallen finner ni det första sovrummet på detta våningsplan. Det finns utrymme till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Ni har utsikt över den gemensamma innergården genom fönstret. Sovrummets väggar är gula och golvet är klätt med parkettgolv. Det saknas parkett i två hörnor av rummet då där tidigare har stått garderober.

Alla bilder

Badrum

Väggarna är klädda med våtrumstapet och golvet är klätt med våtrumsmatta och går i blå kulörer. Badrummet är utrustat med handfat, spegel, badkar och WC. Ni har bekvämligheten av egen tvättmaskin och torktumlare i bostaden. Bredvid maskinerna har ni en tvättho, avlastningsbänk och förvaringsskåp. Ni får in fint naturligt ljus genom ett litet fönster.

Torktumlare – 2017

Tvättmaskin – ca 5 år

Alla bilder

Sovrum 3

Rymligt sovrum med gott om yta till både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni inbyggda garderober. Ett högsmalt fönster släpper in naturligt ljus. Sovrummets väggar är rosa och golvet är av parkett.

Alla bilder

Sovrum 4

Även detta sovrum är rymligt till ytan och kan möbleras med säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Ni får in fint ljusinsläpp genom två fönster. Sovrummets väggar är vita samt en grön fondvägg och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Förening

Föreningen

Föreningen består av 316 lägenheter samt 1 lokal fördelade enligt följande:
144 st 3:or
160 st 5:or
12 st 6:or

Området började bebyggas 1971 och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl a Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. Området består av 20 gårdar, A-T. Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

Vartannat år hålls den stora Bananfesten som utspelar sig på Bananen - det stora grönområdet som skär genom området - ett utmärkt tillfälle för den nyinflyttade att lära känna många trevliga djingisbor.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

SBC sköter vaktmästeri och fastighetsskötsel på Djingis Khan.

Föreningen har en vicevärd som har hand om administrativa uppgifter i föreningen. Expeditionen är öppen på torsdagar kl. 17.30–19.00.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap tas i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och sedan en årlig medlemsavgift om ca 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html

Gemensamma utrymmen
Gemensamhetslokalen kallas för "Vita Huset" och innehåller föreningens gemensamma tvättstuga, festlokal, styrelsens kontor, ungdomslokal och konferensrum. Vita Huset är tillgängligt för uthyrning såväl dag- som kvällstid. Beloppet för detta skiftar beroende på om du bor på området eller inte och vilken typ av arrangemang/aktivitet uthyrningen avser.

Lilla lokalen: 100–250 kr
Stora lokalen: 200–500 kr

TV & Internet

Kabel-tv (analog) ingår i månadsavgiften. Det ingår grundutbud med 22 kanaler.

Bredband 100 Mbit/s via Ownit ingår i månadsavgiften (avtal måste dock tecknas själv).

Ekonomi

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

Parkering

Till varje bostad ingår det en parkeringsplats i avgiften. Parkeringstillstånd hämtas hos vicevärden. Varje hushåll tillhandahålls även två gästparkeringstillstånd för besökare

Övrigt

För mer info se senaste årsredovisningen och på föreningens informativa hemsida: www.djingis.se

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 500 000 kr
Månadsavg. 6 538 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Parkeringsplats
Adress Iliongränden 282
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm (Föreningens information)
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- och baksida
Byggår 1971-72
Förening HSB Brf Djingis Khan
Pantsatt Ja
Förråd I länga vid parkeringen
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft & självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-TV - Sydantenn / Bredband - Ownit
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Driftkostnad är kostnad för el. Kostnaden kommer variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 19 september 10:30 - 11:45
  • Måndag 20 september 17:00 - 17:45
    • Vänligen boka tid för visningen. OBS! Max 2 personer per sällskap!
    • FULLBOKAD