Malmö - Kastanjegården

Spelmansgatan 7

Visa på karta

Trädgård i soligt sydvästläge - Öppen planlösning med härliga sociala ytor - Upp till 6 sovrum

Välplanerad villa i 1,5 plan med öppen planlösning och tillbyggnad på bottenvåningen som tillsammans bjuder på härliga sociala ytor. Något som passar även den stora familjen då här finns upp till hela 6 sovrum och tre helkaklade badrum. Lugnt beläget på insynsskyddad trädgård i oslagbart soligt sydvästläge. Uppvuxen grönska med uteplatser och näpet lusthus. Fristående garage med förråd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 895 000 kr
Rum 8
Boarea 163 Kvm
Biarea 32 Kvm
Tomtarea 672 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1974
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Spelmansgatan 7 - Fantastiska ytor i ett hus som rymmer den stora familjen!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum där man tagit ner väggar och öppnat upp mot matsal och kök - härliga sociala utrymmen, som gjorda för att umgås med vänner och familj. Parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån nås även ett rum som av nuvarande ägare används som tv-rum, men som även kan passa utmärkt som arbetsrum eller ännu ett sovrum. 

Alla bilder

Matsal

I en tillbyggnad med stora fönsterpartier och dubbla glasdörrar ut mot den lummiga trädgården huserar matsalen. Med magiskt ljus, stora ytor och helt öppet mot vardagsrum och kök blir detta en klar favorit och naturlig samlingsplats. Om sommaren öppnar man upp dörrarna mot trädgården och låter inomhus och utomhus mötas och under vinterhalvåret ger vattenburen golvvärme och spotlights i taket angenäm temperatur och behaglig belysning. 

Alla bilder

Kök

Köket ligger lättillgängligt i anslutning till matsal och vardagsrum - inredning på två sidor, där den ena ligger öppet och förutom att erbjuda bra arbetsytor även fungerar som en bardisk mot vardagsrummet. Skåpsluckor i trädesign och mörk bänkskiva kontrasterar snyggt mot ljust kakel. Diskmaskin (Miele 2020) spis med häll (Elextrolux) samt spisfläkt. Kyl och frys är placerade mot matsalen. Klinkergolv i sobert  grått med elburen golvvärme.

Alla bilder

Sovrum 1

Idag i bruk som ett extra sällskapsrum/tv-rum - bra storlek med två fönster ut mot husets andra gavel och trädgården mot framsidan. Samma parkettgolv som i vardagsrummet och väggar i en varmt ljusgul ton.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg ligger ett nätt sovrum - lagom för säng och ett litet skrivbord. Heltäckningsmatta på golvet, ljusa väggar och även här fönster mot gaveln.

Alla bilder

Sovrum 3

Ytterligare ett sovrum på bottenvåningen nås från entréhallen. Heltäckningsmatta på golvet, ljusa väggar och fönster mot framsidan där morgonsolen skiner in.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Bottenvåningens badrum är nytt sedan 2014 med stora vita kakelplattor på väggarna, en dekorativ fond i grönt och ljusgrått klinkergolv. Ett fristående badkar med takdusch och handdusch monterad på väggen. Handdukstorken ger varma och goa handdukar efter badet, wc, handfat med kommod och badrumsspegel. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Bredvid finns en helkaklad gästtoalett med wc och handfat, också renoverat 2014.

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr med sidoljus. Här finns plats för avhängning av ytterkläderna samt ingång till en praktisk klädkammare. Trappan upp till ovanvåningen utgår härifrån.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan har egen entré utifrån trädgården och dörr vidare in till köket. Tvättmaskin (Miele 2020) samt torktumlare under praktisk arbetsbänk. Rostfri vask i anslutning samt överskåp som rymmer allt som behövs i en tvättstuga. Klinkergolv och kakel ovanför arbetsbänken som stänkskydd.

Alla bilder

Sovrum 4

Husets master bedroom ligger på ovanvåningen och sträcker sig över hela husets gavel. De generösa ytorna gör att man även skulle kunna dela upp detta i två mindre rum. Mjuk heltäckningsmatta i blå toner, blåmålade väggar och en stor garderobsvägg bakom spegelskjutdörrar. Två fönster mot den egna trädgården. 

Alla bilder

Allrum

I dag i bruk som allrum och beläget mot husets andra gavel med med möjlighet att nyttja som ännu ett sovrum. Laminatgolv, två fönster som ljusinsläpp och ljusa väggar med en alkov.

Alla bilder

Sovrum 5

Mellan allrum och master bedroom finns husets sista sovrum. Här saknas fönster, vilket även gör att detta skulle kunna passa bra som arbetsrum eller varför inte en riktigt lyxig walk in closet? Här finns nämligen dörr både från hallen och inifrån husets största sovrum. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum i ljusa toner och matchande klinkergolv. Snedtak, duschplats i hörnan, wc, handfat och badrumsspegel.

Alla bilder

Trädgård

Huset är välplacerat mitt på en lummig och insynsskyddad trädgårdstomt i bästa tänkbara sydvästläge. Här skiner solen under hela dagen och långt in på kvällen. Mjuka gröna gräsmattor för barnlek och spring kompletteras med trädäck i söder och ett sött åttakantigt lusthus med glasade väggar och spetsigt tak. Här inne sitter man gärna när kvällarna börjar bli svala eller när en regnskur innebär en paus i trädgårdsvistelsen.
En mur vetter ut mot gatan fylls ut med täta gröna häckar som följer med runt huset tillsammans med uppvuxna träd och planteringar. Husets baksida vetter mot ett litet grönområde med gångsstig, vilket skärmar av mot bilvägen längre bort.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar och förbättringar av fastigheten:

-2002 Villaventilation

-2004 Spis, Wc

-2011 Element termostat

-2014 Ny värmeväxlare till fjärrvärmen, köksluckor bytta

-2016 Ny bänkskiva

-2018 bytt spiskåpa

-2019 Rengöring av spisrör och fläkt

-2020 Kökkåpa, Miele tvättmaskin och Miele diskmaskin, rensning avlopp

-2021 Takbyte

 

Nuvarande ägare har larm via Verisure.

Öppen fiber är installerar i huset.

En stenlagd uppfart med pergola där gröna växter klättrar ger plats att parkera bilen - här finns en grind i muren som leder vidare in i trädgården och till entrén på husets framsida. Innanför uppfarten finns garaget och i anslutning till detta finns även förrådsutrymme för att lagra trädgårdsredskap, gräsklippare och annat smått och gott. 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Polskan 3

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 1 792 000 kr
Mark, totalt värde: 692 000 kr
Summavärde: 2 484 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 1974
Värdeår: 1974

Uttagna pantbrev:
1 832 000 kr fördelat på 8 st datapantbrev. 

Alla bilder

Område

Kastanjegården är perfekt för barnfamiljen! Lugnt och grönskande med närhet till fina grönområden och lekplatser. Här bor man nära Hyllie, Svågertorp, kommunikationer och skolor. I närheten ligger Lindängelunds park anlagd med strövområden och fågelsjöar. Inte långt borta ligger även ett av Malmös största idrottsområden med fotbollsplaner, tennisbanor och motionsslinga. På gångavstånd finns daglighandel med apotek och postpaketservice.

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne - man tar sig lätt och smidigt ut på både inre och yttre ringvägen och därifrån lätt vidare mot Köpenhamn. Man har även gång- och cykelavstånd till Hyllie och Svågertorp med Emporia shoppingcenter, tågstationen och alla stormarknaden och butiker på detta stora handelsområde. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 895 000 kr
Adress Spelmansgatan 7
Kommun Malmö
Område Kastanjegården
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 163 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 32 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 672 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1974
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Betong
Fasad Tegel och fasadpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas isoler, 2015/16
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 44 814 kr/år varav:
Värme: 25 296 kr
El: 12 411 kr
Vatten/Avlopp: 4 917 kr
Renhållning: 2 190 kr
Fastighetsskatt om 8 874 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Under 2021 har man förbrukat 4539 kWh el och 27041 kWh fjärrvärme samt 163 kbm vatten.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 484 000 kr
Summa pantbrev 1 832 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.