Malmö - Jägersro Villastad

Remontgatan 48

Visa på karta

Totalyta 236 m² - Renoverat - Öppen planlösning

Renoverad 1-plansvilla med källare som ger en total yta på hela 236 m² (118 + 118), och då är varken uterum eller garage medräknat. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en fantastisk ljus och öppen social yta med fönster i tre väderstreck. Mellan 2010 och 2012 helrenoverade nuvarande ägare insidan av huset med bl.a. kök, två helkaklade badrum och alla ytskikt samtidigt som planlösningen ändrades till den nuvarande. Friköpt och lättskött tomt om 541 m² med stor stenlagd terrass och inbjudande gräsmatta. Garage plus uppställningsplats för ytterligare 3-4 bilar. En riktig husdröm som har plats även för den stora familjen, välkomna!

I korthet

Utgångspris 5 195 000 kr
Rum 7
Boarea 118 Kvm
Biarea 118 Kvm
Tomtarea 541 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Renoverad friliggande villa i ett plan med stor användbar källare på insynsskyddad och friköpt tomt om 541 m². Vidare erbjuds både uterum, stenlagd terrass och garage samt uppställningsplats för ytterligare 3-4 bilar. Sedan byggåret 1969 står huset knappt att känna igen då hela insidan renoverats och planlösningen har ändrats. Entréplanet erbjuder ett mycket generöst vardagsrum i öppen planlösning med köket vilket ger fönster i tre väderstreck och stort utrymme till matplats. i entréplanet finner ni också ett lyxigt helkakalt badrum samt möjlighet till 3 bra sovrum avskilt placerade i ena ändan av huset. Källaren fungerar som ett komplett separat boende då ett andra kök finns installerat. Källaren har bra takhöjd och kan således nyttjas till fullo med stor gillestuga, sovrum, generöst allrum/vardagsrum, helkaklat badrum samt tvättstuga/pannrum plus två rymliga förråd. Välkomna på visning!

Alla bilder

Terrass

Stor stenlagd terras utanför uterummet där ni får plats med både stor matplats, grillen och även loungemöbler utan att det känns trångt.

Alla bilder

Trädgård

Lättskött trädgård med mycket praktisk stenläggning vilket minskar underhållet samtidigt som den resterande gräsmattan är lagom stor och perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. eller bara hänga. Trädgården erbjuder bra insynsskydd med uppväxta häckar. Här kommer många sommardagar, och kvällar, spenderas!

Alla bilder

Uterum

I optimalt väderstreck finner ni detta uterum med stora glaspartier mot terrassen och trädgården. Perfekt krypin de kallare dagarna på höst och vår eller när nederbörden gör sig påmind. Tack vare passagen utifrån som är helt under tak fungerar detta utrymmet även perfekt för att ställa barnvagnen och cyklar m.m.

Alla bilder

Entré

Stor, ljus och välkomnande är tre ord som beskriver entréhallen perfekt. Man slås direkt av den öppna planlösning och allt ljus som får stråla in från tre väderstreck. Väl tilltagen skjutdörrsgarderob till avhängning av ytterkläder och skor löser förvarings och från entrén når ni också direkt källartrappan.

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet har underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare fönster i totalt tre väderstreck. Utrymme till stor matplats och även långbord ryms vid stora kalasen eller när hela släkten trillar in till jul. Den öppna planlösningen mot köket ger en mycket social och inbjudande yta där hela familjen kan umgås. Från vardagsrummet nås terrassen i västerläge via snygg glasdörr. Snyggt klinkergolv med vattenburen golvvärme vilket ger en behaglig temperatur året om.

Alla bilder

Kök

Modernt och väldimensionerat kök som är platsbyggt och renoverat 2010/11. Mycket hög kvalitet på köket där ni finner massor av både förvaring och arbetsytor. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger huset en modern touch och vem vill inte kunna umgås hela familjen vid matlagningen? Stommar i mörk nyans som väl matchas av ljusare luckor och bänkskivorna i massiv granit. Köket är naturligtvis fullutrustat med induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullstorlek, ugn och mikro inbyggda i praktisk arbetshöjd och som grädde på moset finns också in inbyggd grill och fritös med tillhörande kolfilterutsug. Här kommer även den med kockambitioner trivas. Samma klinkergolv med golvvärme som i vardagsrumsdelen löper genom köket och gör dessa ytor till en sammanhängande helhet.

Alla bilder

Matplats

Vid fönstret på husets gavel hittar ni den perfekta placeringen på matplatsen, ett rum i rummet. Med lätthet ryms matbord för 6-8 personer till vardags och när det vankas fest finns utrymme även till långbord.

Alla bilder

Master bedroom

Husets tilltänkta Master bedroom är beläget med fönster mot framsidan i söder. Generöst tilltaget till ytan gör att dubbelsängen enkelt ryms tillsammans med extra garderober och kanske även en skön fåtölj till lite avkoppling innan läggdags. Med nuvarande planlösning så nyttjas entréplanets tredje sovrum som en väldigt stor och lyxig walk in closet från detta sovrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är även det beläget på husets södergavel och delar således en vägg med Master bedroom, i vilken fyra inbyggda garderober hittas. I samtliga tre sovrum och hallen direkt utanför ligger ett ljust klinkergolv med underliggande golvvärme vilket ger en behaglig temperatur för fötterna även mitt i vintern. 

Alla bilder

Sovrum 3

Detta sovrum nyttjas idag som en lyxig walk in closet till Master bedroom men kan enkelt återställas till ett separat sovrum igen om behovet finns. Rummet ligger beläget närmst entréhallen och har således fönster på husets långsida i väster. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrumslyx är ett beskrivande ord för detta badrum som är väldigt generöst till sin storlek då den tidigare gästtoaletten nu har inkorporerats i ytan. Badrummet är helkaklat i en rogivande och behaglig färgskala och även här finner ni vattenburen golvvärme. Vidare utrustat med wc, dubbla handfat på granitskiva med mycket förvaring under, vattenburen handdukstork samt duschhörna med infällbara glasdörrar. Frostat fönster i österläge låter morgonsolen stråla in samtidigt som vädringsmöjligheter erbjuds efter den varma duschen.

Alla bilder

Källare

En fantastisk källare som kan nyttjas till fullo tack vare den mycket generösa takhöjden. Källaren är lika stor som entréplanet och mäter med andra ord också 118 m². Förutom den magnifika gillestugan med öppen spis finns två generösa rum som kan brukas både som allrum, sovrum, biorum eller ett aktivitetsrum med pingis- eller biljardbord. I källaren finns också ett komplett utrustat kök vilket gör att källarplanet kan fungerar som en separat boende, antingen som generationsboende eller till uthyrning. Vidare erbjuder källaren ett mycket stort och snyggt helkaklat badrum, kombinerad tvättstuga/pannrum samt två rymliga förrådsutrymmen.

Alla bilder

Gillestuga

Underbart stor gillestuga som har attribut som öppen spis och blyinfattade fönster i originalutförande som låter dagsljuset skapa härliga mönster. Rummet fungerar lika bra när kompisarna kommer över för att kika på fotbollen/mello eller ta en match på det framtida biljardbordet?

Alla bilder

Allrum - Källare

Rejält stort rum som fungerar som ett extra vardagsrum men lika gärna kan användas som sovrum, biorum eller lekrum för barnen och deras kompisar, möjligheterna är oändliga.

Alla bilder

Sovrum - Källare

Källaren erbjuder också ett mysigt sovrum med källarfönster fönster mot trädgården som låter lagom mycket dagsljus leta sig in. Som i hela källaren ligger ett snyggt och ventilerat parkettgolv som "andas" och således hjälper till att hålla den fina källaren i god kondition.

Alla bilder

Badrum - Källare

Inte bara i entréplanet hittas badrumslyx utan även i källaren där vi hittar detta generösa badrum. Helkaklat i klassisk färgskala med svart, grått och vitt som fått uppiggande inslag i rött kakel vilket tillsammans med de röda badrumsskåpen ger uppiggande liv till rummet. Vidare utrustat med wc, vattenburen golvvärme, handdukstork som även den är vattenburen, dubbla handfat, stor väggspegel med belysning, duschkabin med lyxiga funktioner samt ett läcker svart badkar som är fristående på sina vackra lejontassar.

Alla bilder

Övrigt

Säljarna vill upplysa om att garagetaket uppvisar en fuktskada längs ena långväggen samt att uterummets plasttak läcker på ett flertal ställen vid kraftigare regn. Den stora markisen behöver ny markisduk och den mindre markisen behöver tvättas. Trappräcket ner till källaren är lite vingligt på ena sidan och behöver stabiliseras.

Garage med plats till en bil och uppställningsplats till ytterligare 3-4 bilar framför och vid sidan om garaget.

Öppnas spisen har ej kontrollerats senaste åren så en inspektion och provtryckning bör genomföras innan den åter tas i bruk.

Fjärrvärmepanna som har servats kontinuerligt av behörig fackman. (Serviceavtal via Eon)

Fiber via Jägersro Villastads Samfällighetsförening är inkopplat till fastigheten. För mer info se www.jagersrofiber.se

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Remonten 6

Taxeringsinformation:
Byggnad, totalt värde: 1 552 000 kr
Mark, totalt värde: 730 000 kr.
Summavärde: 2 282 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 1969
Värdeår: 1969

Uttagna pantbrev:
3 035 000 kr fördelat på 2 datapantbrev.

Alla bilder

Samfällighet

Gemensamhetsanläggning MALMÖ ROSENGÅRD GA:47. 
Jägersro Villastads Samfällighetsförening bildades den 15 januari 2014 med ändamålet att äga och förvalta fibernätsinstallationen i Jägersro Villastad.

Alla bilder

Område

Jägersro villastad är ett område i stadsdelen Husie, Malmö. Området utgörs av villor byggda på 1960-talet. Det ligger mellan Jägersro travbana och Amiralsgatan, öster om Agnesfridsvägen. Längs Amiralsgatan finns en del nyare småindustrier och kontorslokaler. Villastaden har tio gator: Hästvägen, Remontgatan, Fuxgatan, Ponnygatan, Skimmelgatan, Tränaregatan, Kuskgatan, Veterinärgatan, Hästägargatan och Hovslagarvägen. Centralt i området finns Jägersro förskola och närmsta skola är Höjaskolan.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta – man behöver inte vingla fram bland framrusande bilar! Och förresten finns allt man behöver nära! Almgårdens ICA- affär finns inom gångavstånd.”Gamla Wessels” på andra sidan travbanan (vilken för övrigt torde vara landets äldsta), är numera ett stort och modernt köpcentrum. I närområdet finns också en vårdcentral, vilket är bra, med tanke på skrubbsåren! Ridskola finns självfallet på Jägersro – och så kan man hälsa på de stora och snälla polishästarna!

Som boende har ni möjlighet att bli medlemmar i Jägersro Villaägareförening. 
Ett medlemskap ger information om vad som händer i vårt område och dess närhet, samt ger styrelsen Ditt mandat och därmed styrka att påverka stadens myndigheter, i frågor som berör boendet, närmiljön och trivseln i Jägersro Villastad. Du kan också utnyttja de gemensamma och fördelaktiga inköp av olika slag som genomförs. Läs mer på http://jvf.info/

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Källarplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 195 000 kr
Adress Remontgatan 48
Kommun Malmö
Område Jägersro Villastad
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 541 Kvm (Fastighetsregistret)
Utöver angivna biarean, som omfattar källaren, tillkommer även garage och uterum om ytterligare ca 50 kvm.
Byggår 1969
Grundläggning Källargrund (Dränerad 2005 enligt tidigare ägare.)
Stomme Sipporex/Trä
Fasad Tegel med gavlar i trä
Tak Takpannor (original 1969)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme (växlaren från ca 2010 är regelbundet servad). Vattenburen golvvärme i hela entréplanet och radiatorer i källaren.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas i entréplan, 2-glas i källare
TV/Internet Fiber via Jägersro Villastads Samfällighetsförening, Ownit som leverantör. Kabel-tv kan fås via Canal Digital.
Driftskostnad 32 898 kr/år varav:
Värme: 17 299 kr
El: 8 324 kr
Vatten/Avlopp: 4 785 kr
Sotning: 600 kr
Renhållning: 1 890 kr
Fastighetsskatt om 8 524 kr/år och försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Total förbrukningen 2020 var 4.638 kWh för el och 17.459 kWh för fjärrvärme.
Energiprestanda 75 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 282 000 kr
Summa pantbrev 3 035 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ ROSENGÅRD GA:47

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning