Malmö - Malmö

Nobelvägen 93 B

Visa på karta

Funkis - 30-talet - Högt i tak - Stuckatur - Förening med god ekonomi

Välkommen till en trevlig, genomgående, funkispärla som ligger granne med Nobeltorget. Lägenheten har många kvalitéer såsom; högt i tak, takstukatur, stora fönsterpartier, platsbyggt originalkök, charmigt brädgolv, påkostat och tidlöst fiskbensmönstrat parkettgolv, rymligt helkaklat badrum samt en s.k. halva som fungerar utmärkt som kontor, matsal eller allrum. Man kan ändra lägenheten till en 3:a med öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet och ett extra sovrum mot gården. Finns också möjlighet att får ett stort lyxigt badrum. Föreningen är en originalförening, vilket är en av anledningarna att ekonomin är så god. Ett annat skäl är att tomten är friköpt. Huset är i mycket gott skick. Vattenstammarna är bytta och avloppsstammarna är renoverade. Både vindsförråd och källarförråd finns. Föreningens ekonomi mycket bra, föreningen är enligt den senaste årsredovisningen(2020) i princip obelånad. Närhet till parker, gröningar samt restauranger. 25 725kr/kvm.

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 174 kr
Rum 2.5
Boarea 63.1 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1936
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med luft och rymd - två stora fönsterpartier som låter dagsljuset flöda in på vacker fiskbensparkett i original och ljusa väggar. Bra sociala ytor där både soffgrupp och matsalsmöblemanget enkelt ryms. Vacker och tidstypisk lampstuckatur ger rummet karaktär. 

 

Alla bilder

Halvan

Brett fyrkantigt originalvalv leder från vardagsrummet till den så kallade halvan - perfekt utrymme för till exempel hemarbetsplatsen eller matbord för den som så önskar. Fiskbensparketten följer med oss hit in, ljusa väggar även här och höga golvlister från 30-talet.

I liknande planlösningar finns exempel på ombyggnationer där man konverterat halvan till ett kök och på så sätt fått två sovrum.

Alla bilder

Kök

Charmigt och tidlöst kök med vitmålad originalinredning och skåp ända upp till taket - tidsenlig takhöjd ger extra rymd i hela lägenheten. Här finns plats för matbord för 2-4 personer och från bordet har man gårdsutsikt från köksfönstret. Målat brädgolv i svartvita harlequinrutor och ljusa väggar. Kyl/frys i rostfritt utförande, gasspis, köksfläkt och en bänkdiskmaskin.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt beläget med fönster in mot gården. Samma fina fiskbensparkett även här, ljusa väggar och fönsterbänkar i sten. Här ryms dubbelsäng och en garderob/byrå för förvaring. Sovrummet är så pass stort att möjlighet finns att vända sängen 90 grader och ändå ha luft nere vid gaveln.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat och rymligt badrum i ljusa toner. Inbyggt badkar, wc, handfat och badrumsskåp. Vägg i vägg ligger en klädkammare, eventuellt en möjlighet för den som vill bygga ut och få ett ännu större badrum.

Alla bilder

Hall

Från hallen har man ingång till en praktisk klädkammare. Ljusa väggar och samma fina fiskbensparkett.

Alla bilder

Övrigt

Vind och källarförråd kan nyttjas till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Friden har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 1936 och består av 28 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt. Den ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (1190 kr 2021) debiteras köparen och vid eventuell belåning debiteras en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet/pant (476 kr 2021). För att täcka administrationskostnader debiteras köparen ca 800 kr av föreningen.

AVGIFT
I dagsläget planeras ingen avgiftshöjning (aug-21). Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 4%. I avgiften ingår värme, vatten, trappstädning och bostadsrättstillägget. För bredband och kabel-tv tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr på månadsavgiften. trappstädning ca 35 kr/månad (inräknad i den angivna avgiften)

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Under mitten/slutet av 1980 renoverades tak och fönster.
1998 byttes alla vattenstammar i kök och badrum.
2000 inreddes torkrum och vaktmästarrum.
2002 byttes alla elstigare och el i samtliga bostäder och trapphusen målades om.
2006 renoverades taket och bredband installerades.
2007 renoverades styrelserummet.
2008 inreddes gymmet på vinden, grunden dränerades och vissa fönster i källaren byttes.
2013 byttes radiatorventil och cirkulationspump.
2014 installerades brandlarm i fastigheten.
2019 relinades avloppsstammarna.

Föreningen arbetar i nuläget på att upprätta en ny underhållsplan samt pågår flytt av gymmet från vinden till källaren. Nästkommande renovering är fasaden som planeras att renoveras med start vinter/vår. 2022. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

TV & INTERNET
Bredband finns via Ownit och kabelt-tv finns via Canal Digital. Kostnaden för dessa tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavin.

TVÄTT
Gemensam tvättstuga finns placerad i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel.

GEMENSAMT
Föreningen har en mysig innergård med gemensamma trädgårdsmöbler och grill. I föreningen finns även cykelrum, styrelserum samt ett gym som kan nyttjas av medlemmarna.

Alla bilder

Område

 Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt. 

 Här finns caféer, pizzerior, restauranger och allt från små närbutiker för det nödvändigaste till stora mataffärer för större veckohandling. Närhet till sommarhärliga Folkets Park, Triangeln med shopping, Möllevången med restauranger, torghandel och brusande folkliv, samt Malmös centrala affärsstråk med Gustav Adolfs Torg som hjärta. Ska du ta dig in till city är promenaden inte lång och med cykel går det riktigt snabbt!

Stadsbussar finns både på Amiralsgatan och på Nobelvägen, endast ett stenkast från lägenheten. Pendelbussar till Lund finns inom ett behändigt avstånd på Södervärn. För dig som åker tåg är det inte långt till Triangelns tågstation. Den bilburne tar sig snabbt ut till den inre ringlinjen, motorvägen och Öresundsbron.

Alla bilder

n93

Med reservation för avvikelser

n931

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 174 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, bostadsrättstillägg och trappstädning. Ett obligatoriskt tillägg om 150 kr tillkommer för kabel-tv och bredband.
Adress Nobelvägen 93 B
Kommun Malmö
Område Malmö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 63.1 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Byggår 1936
Förening Brf Friden
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bredband finns via Ownit och kabelt-tv finns via Canal Digital
Energiprestanda 188 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning