Malmö - Lönngården

Lönngatan 46A

Visa på karta

Renoverat kök (2016) - Vackra detaljer - Låg månadsavgift!

Varmt välkommen upp på andra våningen i välskött 30-talsfastighet till denna underbara 2,5a. Här bor man på 60 välplanerade och ljusa kvadratmetrar i trevlig förening med låg månadsavgift. Vackra detaljer från byggåret som generös takhöjd, fin fiskbensparkett och takrosetter. Bostaden disponerar över rymligt vardagsrum med fin utsikt över gröna omgivningar från stora fönsterpartier. Praktisk halva i anslutning till vardagsrum -som gjord för att möblera med matgrupp eller skrivbordshörna. Harmoniskt sovrum, fräscht kök renoverat 2016 samt gott om förvaring i klädkammare och dubbla förråd tillhörande bostaden. Föreningen erbjuder tillgång till gemensamt badrum med badkar, mysigt allrum samt hobbyrum. Utemiljön är grönskande med gemensamma utemöbler, hängmatta samt grillplats. Här bor man med närhet till storstadens puls bland gröna och lummiga innergårdar. Med goda kommunikationer i närområdet och kort cykelavstånd till Möllevångstorget och Folkets Park. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 2 761 kr
Rum 2.5
Boarea 60 Kvm
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1936
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 200 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med utsikt över gröna omgivningar. Möbleras enkelt med större soffmöblemang. Charmigt med takrosett och fin fiskbensparkett på golv, vitmålade väggar.

Alla bilder

Sovrum

Harmoniskt sovrum med vidsträckta fönsterpartier som blickar ut över park som sprakar av grönska. Gott om förvaring i garderober längs med rummets ena kortsida och lätt att möblera med dubbelsäng. Vitmålade väggar med fin fondvägg i lugn blå ton, fiskbensparkett och takrosett.

Alla bilder

Kök

Ljust och rymligt kök som genomgått en totalrenovering 2016. Här ryms kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin samt gott om förvaring i skåpsutrymme. Köksinredningen är i klassiskt vitt som matchats snyggt med bänkskiva i trä med grått kakel ovan. Plats för möblering med trevlig matplats under fönster med utsikt över gröna omgivningar.

Alla bilder

Halvan

Trevlig halva i anslutning till vardagsrum - som gjord för att möblera med matgrupp eller skrivbordshörna! Vitmålade väggar med fondvägg i härlig grön nyans, vacker fiskbensparkett på golv.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med wc, kommod med praktisk förvaring, handdukstork, takdusch samt välbelyst förvaringsskåp med spegelfront. Vitkaklade väggar med snygga accentpartier i brun mosaik som matchar det bruna klinkergolvet väl.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med utmärkta möjligheter för avhängning av ytterkläder. Här fullkomligen flödar ljuset in från resterande delar av bostaden!

Alla bilder

Övrigt

Vinds- & källarförråd tillhörande bostaden.

Låg månadsavgift!

Möjlighet att nyttja allrum, hobbyrum samt gemensamt badrum i föreningen. Trevliga grillplatser i grönskande miljö med gemensamma utemöbler.

Kända brister som säljaren vill upplysa om: ett av reglagen till ugnen kan vara lite känslig. För många hushållsapparater igång samtidigt kan leda till överbelastning och att jordfelsbrytaren bryter strömmen.

Alla bilder

Område

Lönngården är belägen i Malmös södra delar, varifrån man har promenadavstånd till det mesta. Ett stenkast bort hittar vi Folkets Park som är en samlingsplats i Malmö för kulturella evenemang, konserter och nöjesliv. Här bjuds även på mer familjevänliga aktiviteter som minigolf, karuseller, lekplats och plaskdamm. Bredvid finner vi Möllevångstorget med sin frukt och grönsaks marknad på dagen som på kvällen förvandlas till en mötesplats där mat och dryck kan avnjutas från världens alla hörn.

En stor fördel med området är kommunikationsmöjligheterna, även om det är promenadavstånd till mycket. Det ligger ett stenkast ifrån Persborgs tågstation samt Södervärn och Triangeln som är stora knutpunkter med bussar och tåg. Här finns också ett välutvecklat cykelbanesystem. Fortsätter man på Lönngatan som kommer man till Jägerso där man hittar den välkända travbana med samma namn som uppfördes 1907. Bredvid travbanan finns ett stort shoppingcenter som har det mesta man kan önska i butiksväg och självklart en stor Coop.

Alla bilder

Föreningsinformation Brf Lönnen

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1936 och består av 45 lägenheter samt 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med nybyggnationen och är en äkta förening som innehar marken med äganderätt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Pantsättningsavgift på 476 kr/pant och överlåtelseavgift på 1190 kr.

AVGIFT:
Föreningen uppger att som det ser ut just nu kommer månadsavgiften att vara oförändrad åtminstone fram till mitten av nästa år. Eventuell höjning efter detta tar styrelsen ställning till senare i år - man uppger att en eventuell höjning troligen i så fall kommer att ligga runt 2%. (Kontrollerat med styrelsen 10/10-2021). Senaste avgiftshöjningen var 2020 då den höjdes med 4%. I avgiften ingår vatten, värme, Kabel-TV och bredband. Föreningen har ett gemensamt elavtal där medlemmen betalar för faktisk förbrukning. Föreningen anser sig ha en god ekonomi.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:

2009: byte av tak.
2012-2013: relining.
2014: omfattande markarbete och dränering.
2014-2015: omfogning av delar av fasad.
2015: installera nya vakuumventiler på vinden.
2015-2016: värmesystem.
2016-2017: OVK.
2016: nya stängare, lås och beslag till grindar.
2017-2018: nya entrédörrar.
2019: gemensam el.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2048, beslut inväntas gällande renovering av trapphuset som är tänkt att ske under de närmsta åren.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Kabel-TV och bredband hastighet 100/10 Mbit levereras av Telenor och ingår i månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, möjlighet till boendeparkering finns på närliggande gator i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har ett gemensamt badrum med två stora badkar samt vask och toalett. Allrum med elektrisk öppen spis. Bord, soffa och stolar. Hobbyrum samt naturrum med grillplats stolar och bord i grönskande miljö. Utrymmena får nyttjas av föreningens medlemmar.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 2 761 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Lönngatan 46A
Kommun Malmö
Område Lönngården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 60 Kvm (Föreningens information)
Enligt föreningens information är bostaden registrerad som 2rok.
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1936
Förening Brf Lönnen
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
TV/Internet Telenor
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 143 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Tisdag 19 oktober 17:00 - 17:30

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 200 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 200 000 kr Budgivare 4 2021-10-18 08:32
1 195 000 kr Budgivare 5 2021-10-17 21:12
1 190 000 kr Budgivare 4 2021-10-17 21:11
1 180 000 kr Budgivare 5 2021-10-17 19:23
1 175 000 kr Budgivare 4 2021-10-17 19:22
1 165 000 kr Budgivare 1 2021-10-17 19:07
1 160 000 kr Budgivare 5 2021-10-17 19:00
1 155 000 kr Budgivare 1 2021-10-17 18:56
1 150 000 kr Budgivare 5 2021-10-17 18:06
1 105 000 kr Budgivare 3 2021-10-17 18:05
1 100 000 kr Budgivare 4 2021-10-17 17:11
1 090 000 kr Budgivare 3 2021-10-17 17:05
1 080 000 kr Budgivare 2 2021-10-17 17:00
1 060 000 kr Budgivare 3 2021-10-17 16:52
1 050 000 kr Budgivare 2 2021-10-17 16:01
995 000 kr Budgivare 1 2021-10-17 15:59