Malmö - Ellstorp

Nobelvägen 147C

Visa på karta

Renoverat badrum - Vackra originaldetaljer - Högst upp i fastigheten!

Högst upp i välskött fastighet med hiss finner vi denna rymliga och mycket charmiga 3:a. Med vackra originaldetaljer som fiskbensparkett, brädgolv, takrosett samt väl tilltagen takhöjd är det lätt att bli förälskad! Bostaden bjuder dessutom på stort vardagsrum, två lättmöblerade sovrum, mysig balkong med fin utsikt över föreningens grönskande innergård, retrokök med utrymme för matplats samt helkaklat badrum som renoverats av föreningen i samband med stambyte. På populära Ellstorp bor man med knutpunkten Värnhemstorget och Östervärn på bara några minuters promenadavstånd. Därifrån kan man snabbt ta sig till bland annat Köpenhamn och Lund med antingen buss eller tåg. Här finns även ett stort serviceutbud med flertalet restauranger, matbutiker och gym. Föreningens innergård är välskött och stoltserar med fina grönytor. Trapphusen är prydliga och i samband med ommålning av dessa installerade föreningen nya säkerhetsdörrar. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 699 000 kr
Månadsavg. 4 863 kr
Rum 3
Boarea 72 Kvm
Våning 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1938
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Master bedroom

Bostadens master bedroom bjuder på gott om utrymme för möblering med dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Längs med rummets ena långsida finner vi förvaring i skjutdörrsgarderob med spegelfront som inte bara är praktisk utan bidrar med en känsla av rymd. Vacker fiskbensparkett på golv och direkt access till bostadens mysiga balkong, lyxigt!

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong som blickar ut över föreningens lummiga och välskötta innergård. Balkongen nås från bostadens master bedroom och möbleras med fördel med caféset. Sitt och njut!

Alla bilder

Kök

Charmigt retrokök med inredning i vitt med fina trädetaljer samt vitmålat kakel ovan bänkskiva i laminat. Här ryms utrustning som kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Gott om förvaring i skåp och lätt att möblera med mindre matplats. 

Alla bilder

Vardagsrum

Med stora sällskapsytor, rikligt med ljusinsläpp från stort fönsterparti, takrosett samt vacker fiskbensparkett på golv är det omöjligt att inte förälska sig i vardagsrummet. Som gjort för att bjuda över kompisar och familj! Här ryms möblering med större soffmöblemang samt matgrupp.

Alla bilder

Sovrum

Bostadens andra sovrum är lättmöblerat och rymmer möblering med såväl säng som skrivbordshörna. Behagligt ljusinsläpp och vacker utsikt från fönsterparti som blickar ut över föreningens lummiga innergård. Fint parkettgolv och väggar tapetserade i vitt.

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren kliver vi in i en mycket ljus och välkomnande hall med gott om förvaring i dubbla inbyggda garderober. Vackert vitmålat brädgolv, väggar tapetserade i vitt och inbyggda spotlights i tak.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum som renoverats av föreningen i samband med stambyte för ca. 5 år sen. Helkaklade väggar i vitt och svart klinker på golv. Vägghängd wc, takdusch, handfat, handdukstork samt praktiskt förvaringsskåp med spegelfront.

Alla bilder

Övrigt

Högst upp i huset!

Säkerhetsdörr.

Vinds- & källarförråd tillhörande bostaden.

Alla bilder

Område

Ellstorp, för många Malmös mest trivsamma stadsdel.

Ett lugnt läge med gröna omgivningar där syrenerna blommar på sommaren, men som ändå ligger nära Malmös mest centrala stadsdelar. Här har de boende en gemensam innergård med stora grönytor och Ellstorpsparkens härliga grönska breder ut sig på andra sidan Idaborgsgatan. Endast ett stenkast till Värnhem med dess affärer, post, bank, system och allmänna kommunikationer. Värnhemstorget är en knutpunkt för både lokal och regional busstrafik. Centralstationen med Pågatågen samt tågen till Köpenhamn är inte heller långt borta och det går snabbt att komma dit både med buss och cykel. Motorvägen utgår två kvarter härifrån så man kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka mot både Helsingborg och Trelleborg. Centrala Köpenhamn nås på ca 40 minuter via buss och tåg och till Malmö city promenerar man på 15 minuter. Vad gäller mataffärer är det gångavstånd med bara några minuters väg till både Hemköp, Ica, Willys, Lidl och Coop.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 1938 och består av 405 lägenheter samt 15 lokaler varav 14 av dessa upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med nybyggnationen och innehar marken med äganderätt.HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Pantsättningsavgift på 476 kr/pant och överlåtelseavgift på 1190 kr debiteras köparen.

AVGIFT:
Senaste avgiftshöjningen var 2021-01-01 då den höjdes med 3%. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget men man räknar med årliga höjningar (kontrollerat med styrelsen 21-09-10). I avgiften ingår vatten, värme,bostadsrättstillägg och Kabel-TV.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2021 Tvätt, vvs, värmeanläggning, styrsystem
2020 Oljeavskiljare, renovering trapphus och entrédörrar.
2017 Fasad- och takåtgärder
2016 Stambyte och badrumsrenovering
2014 Utemiljön och cykelförråd, dränering
2012 Garagedäcket
2008 Miljöhus

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Pågående är renovering/byte av bottenavlopp i alla fastigheter. Planerat i framtiden är en renovering/byte av värmepanna.
2028 Fönster och fasader.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Kabel-TV finns via ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett förmånligt (frivilligt) bredbandsavtal med Bredband2 AB, som levererar en hastighet på upp till 100/100 Mbit/s för 80 kr/mån eller 1000/1000 Mbit/s för 99 kr/mån.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas. I området råder även boendeparkering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns möjlighet att nyttja cykelförråd i föreningen, detta till en kostnad om 20 kr/månad (cykelförråd med galler), 40 kr/månad (cykelförråd i miljöhus) och 50 kr/månad (cykelförråd i källaren). Det går även att hyra plats i barnvagnsrum för 50 kr/månad.
I föreningen finns två tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Gemensam grönskande innergård, miljöhus finns.

Se även föreningens egna hemsida: https://www.ellstorp.com/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 699 000 kr
Månadsavg. 4 863 kr
Ingår i avgift Bostadsrättstillägg, Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Nobelvägen 147C
Kommun Malmö
Område Ellstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 72 Kvm (Föreningens information)
Våning 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1938
Förening HSB:s Brf Ellstorp
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 5 304 kr/år varav:
El: 3 504 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 159 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning