Malmö - Malmö

Möllevångsgatan 30b

Visa på karta

Takvåning - Terras - Nyrenoverad - Hiss från markplan - Garage i huset

Välkommen till ett fantastiskt boende högst upp i huset, nära himlen. Takvåningen har många kvalitéter såsom; nyrenoverat badrum med både tvättmaskin/torktumlare och kvalitetsdokument, nytt kök med diskmaskin, en fantastisk terrass i bästa solläge med utsikt över takåsarna, hiss från markplan, säkerhetsdörr, en bra planlösning med fönster i hela tre väderstreck och fri utsikt. Klädkammare finns och alla rummen har fått nya golv. Garage finns i huset. Läget är perfekt - här är man granne med Möllan, Pildammsparken, citytunneln och gågatan.

I korthet

Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 8 251 kr
Rum 4
Boarea 112 Kvm
Hiss Ja
Balkong Ja, högst upp i huset
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Ljust och luftigt kök, renoverat 2016, med köksinredning i vinkel - gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor. Släta luckor i ljus nyans, snyggt, vitt kakel i tegelform ovanför bänkskiva i trä. Integrerad kyl/frys samt diskmaskin smälter in i köksinredningen. Spishäll samt inbyggd ugn och spisfläkt i rostfritt utförande. Matplatsen rymmer enkelt 4-6 personer, väggarna är vita med en blomstrande fondvägg i blå toner vid matplatsen och golvet i parkett.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum i spännande och något oregelbunden form med härliga fönsterpartier som vetter ut mot balkongen. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Vita väggar, nya golv och ingång härifrån till två av sovrummen. 

Alla bilder

Matplats

Matsalsmöblemanget ryms enkelt - idag har man valt att placera det längst in i rummet men alternativa placeringar passar precis lika bra.

Alla bilder

Sovrum 1

Innanför vardagsrummet ligger vårt Master bedroom med snygg fondtapet på ena långisdan. Nytt golv, vita väggar i övrigt och praktiska fristående garderober. Plats över för ett skrivbord och vidsträckt utsikt över staden från sovrumsfönstret.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett generöst tilltaget sovrum med härligt ljus och luftig känsla. Vita väggar, nytt golv och fristående garderober för praktisk förvaring.

Alla bilder

Sovrum 3

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger ett tredje sovrum som är något mindre i storleken än de andra två. Härifrån har man utgång till den härliga balkongen. Vita väggar och nytt golv.

 

Alla bilder

Balkong

En helt fantastisk balkong i soligt sydostläge med härlig utsikt över Malmös takåsar. Balkongen sträcker sig över två rum och hela lägenhetens längd, vilket ger gott om plats för balkongmöblemang. Delvis överbyggd med tak vilket både skyddar mot regn och även gör det ombonat när kvällarna börjar bli lite kyligare - nuvarande ägare har installerat infravärme vilket förlänger balkongsäsongen avsevärt.  

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i vitt med klinkersgolv i sobert mörkgrått - helrenoverat 2016. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara glasdörrar. Handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörr och handdukstork. Här finns också en egen tvättmaskin/torktumlare, vilket sparar många turer ner till tvättstugan. Väggfast skåp för tvättmedel och allt annat som hör till. Naturligtvis finns kvalitetsdokument på badrummet.   

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som öppnar upp mot vardagsrummet. Här finns plats för ytterkläderna, väggarna är vita, nytt golv och ingång till en praktisk klädkammare.

Alla bilder

Övrigt

Till lägenheten nyttjas ett förråd på andra våningen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Nötskrikan 16 som bildades 2011 består av 75 bostadsrätter, 6 hyreslägenheter och 5 lokaler i Södra Innerstaden i Malmö. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1190 kr samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant debiteras köparen. Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften, vilket innebär en kostnadsbesparing för lägenhetsinnehavaren som endast behöver teckna hemförsäkringen.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 2020-01-01 då den höjdes med 10%. I dagsläget planeras ingen avgiftshöjning (211017).

TV OCH INTERNET
Kabel-tv med Telenors basutbud ingår i månadsavgiften. Även bredband finns via Telenor. Ett obligatoriskt tillägg på 135 kr tillkommer på avgiften för hastigheten 250/100 mb. Kontakta Telenor för uppgradering av hastigheten.

GEMENSAMT
Det finns två tvättstugor i föreningen. En i trappa 30a och en i 30b.
Till varje lägenhet tillhör ett förråd.

PARKERING
Föreningen har ett eget garage med 65 platser samt ett parkeringsdäck. En garageplats kan hyras för 596 kr/månad och en plats på parkeringsdäcket kan hyras för 460 kr/månad. Separat kö tillämpas. I garaget finns även parkering för cyklar och mopeder.  I garaget finns även en biltvätt som är till för föreningens medlemmar. 

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
2020: Värmesystemet.
2019: OVK-besiktning.
2018: Ny port till garaget.
2017: Nya hissar med tagg samt spolning av avloppsstammar.
2016: Nytt passagesystem, nya tvättmaskiner samt en större renovering av garage och parkeringsdäck mm.
2014: Tak och fönster renoverades.
2013: Spolning av avloppsstammar samt installation av nya armaturer i garage, trappuppgångar och tvättstugor samt installation av två nya ventilationsaggregat. Även nya torkskåp och torktumlare.
2012: Installation av värmeprognossystem samt källsortering.

Pågående underhåll är att se över ventilationerna i butikslokalerna. Föreningen planerar att göra en relining inom kort och inom ca 5-6 år planerar de att se över renovering av el och tappvatten.

ÖVRIGT
Miljörum, som föreningen delar med Bingohallen och Myrorna, finns på vägen ner till garaget.

Läs mer om föreningen på: http://notskrikan16.se/

Alla bilder

Område

Härifrån har man närhet till i stort sett allt! På gångavstånd finns bland annat; Pildammsparken och Slottsparken, Malmö Opera, Stadsbiblioteket, Konsthallen och Södervärns knutpunkt för både regional och lokal busstrafik med många olika linjer att välja på - perfekt för den som pendlar! Bussar går även till Lund, Trelleborg, Höllviken, Vellinge och de flesta ställen inom stan. Ännu närmare finns Möllevångstorget, Möllan som det kallas i folkmun, med härligt utbud av internationella restauranger/pubar! På dagen är här torghandel, glada miner, skratt och språk från världens alla hörn som blandas och bildar en magisk atmosfär. På kvällen är det den mest krogtäta mötesplatsen i hela Malmö. Runt hörnet finns shoppingcentret Triangeln och gågatan med Malmös största centrala affärsstråk. Med en promenad genom Slottsparken och Ribersborg så kommer du vidare ner till Ribersborgsstranden och Kallbadhuset. Närbelägna Citytunneln stationen Triangeln innebär fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö och till Köpenhamn och Danmark. Detta tillhör m.a.o. ett av Malmös bästa centrala lägen.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

takvåningny

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 8 251 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten och Kabel-TV. För bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/månad
Adress Möllevångsgatan 30b
Kommun Malmö
Område Malmö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 112 Kvm (Föreningens information)
Hiss Ja
Balkong Ja, högst upp i huset
Byggår 1968
Förening BRF Nötskrikan 16
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Fiber
Energiprestanda 207 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.