Malmö - Ribersborg

Kilian Zollsgatan 21 B

Visa på karta

50-talare - Balkong i mot gröningen - Nära havet

Välkommen till en inbjudande 50-talare som ligger på ett A-läge med närhet till havet och Malmös finaste parker. Detta boende har många kvalitéer såsom; renoverat och helkaklat badrum, generös takhöjd, balkong mot gröning, stora fönsterpartier som skänker rikligt med dagsljus till lägenheten, platsbyggt originalkök finns bevarat samt platsbyggda garderober som löser förvaringen. Lägenhetens fönster är alla belägna mot en lugn gröning. Föreningen har en god ekonomi. Senast avgiften höjdes var den 1/1 2015 då den höjdes med 2%. Omfattande renoveringar av fastigheten är nyligen gjorda. Det finns både garage och parkeringsplatser (kösystem). Föreningen har en samlingslokal som medlemmarna kan hyra och det finns även en övernattningslägenhet. Delar av lägenhetens ytskikt är i behov av uppfräschning.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 3 853 kr
Rum 2
Boarea 53 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, som vetter mot gröningen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med plats för soffa och matplats. Originalparkettgolvet finns bevarat och ger rummet karaktär. Stora fönsterpartier ger rummet rikligt med dagsljus och de massiva fönsterbänkarna i sten ger en känsla av omsorg och lyx. Generös takhöjd. Från vardagsrummet nås balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Inbjudande balkong med en organisk form. Balkongen vetter mot den lugna innegården.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är strategiskt beläget mot den tysta och gröna gården. Stort fönster ger rikligt med dagsljus. De massiva fönsterbänkarna i sten ger en känsla av omsorg och lyx och den generösa takhöjden gör att rummet känns större. Originalparketten finns bevarad. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverats av fackmän. Beställare av renoveringen var föreningen. Svart klinkers på golvet och vit kakel på väggarna. Glasvägg, vask, underskåp och spegel.  

Alla bilder

Kök

Platsbyggt originalkök som är i behov av uppfräschning och komplettering. Stort fönster ger rikligt med dagsljus. De massiva fönsterbänkarna i sten ger en känsla av omsorg och lyx och den generösa takhöjden gör att köket känns större. Utsikt över gården. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med platsbyggda garderober. Från hallen når man badrum, kök och vardagsrum. Den generösa takhöjden ger rummet en extra känsla av rymd.

Alla bilder

Område

Ribersborg är detsamma som Malmös verkliga Riviera. Malmös stolthet och gräddhylla. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Väster om Ribersborg breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Förening

Brf Hanaholm 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.      

Föreningen bildades i mars 2009 och består av tre fastigheter (byggår 1952), uppdelade på 120 lägenheter och 6 st lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. En överlåtelseavgift om 1190 kr samt en pantsättningsavgift på 476 kr/pantsättning debiteras köparen. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2015 då den höjdes med 2%. I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen har gemensam el vilken debiteras kvartalsvis i efterskott.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1994 - Fönster kläddes med aluminium. 
2009 - Provtryckning och spolning av V/A-stammar i kök och bad
2010 - Balkongräcken och balkongväggar målades, säkerhetsdörrar sattes in
2010/2011 - Samtliga badrum renoverades (Badrummen är förberedda för stambyte)
2011 – Elstamsbyte, målning av källargångar och trapphus, brister i fasad och tak åtgärdades
2012 och framåt - Byte av fläktar och injustering av dessa pågår i byggnaderna. 
2013/2014 - Relining av avloppsstammar Kilian Zollsgatan och Sergels väg.
2014 - Ventilationsåtgärder där samtliga ventiler och frånluftsdon kontrolleras. Godkänd OVK. Bredbandsbolaget installerade fiber i fastigheten med uttag i varje lägenhet.
2015 - Relining av avloppsstammar Tessins väg
2016 - Byte av tappvattenstammar. 
2017 - Relining av avloppsstammarna samt takbyte.
2019-2020 - renoverades garagetaket och innergården fräschades upp.
2020 Gemensam el infördes.

Planerat framöver är renovering av fönstren i samtliga lägenheter.

TV & INTERNET
Kabel-TV och bredband finns via Com Hem. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften.

GEMENSAMT
Det finns en samlingslokal i källaren på Sergels väg som hyrs ut till boende i föreningen för 300 kr/dygn. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmar kan hyra för 350 kr/dygn vardag och 400 kr/dygn helgdag. Denna rymmer upp till 4 vuxna och 1 barn.

PARKERING
Föreningen har 6 st p-platser, boendepris 500 kr/månad. Det finns även 75 st garageplatser, boendepris 250-500 kr för bil och 200 kr för MC. Kösystem tillämpas.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.hanaholm1.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 3 853 kr
Ingår i avgift Värme och Vatten. För kabel-tv och bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/månad
Adress Kilian Zollsgatan 21 B
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, som vetter mot gröningen
Byggår 1952
Förening Brf Hanaholm 1
Pantsatt Nej
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Vackra originalfönster av kärnvirke
TV/Internet Bredband 1000/1000 Gbit via OwnIT. Bredbandet kostar 80 kr per månad och lägenhet debiteras alla boende via avgifts-/hyresavin.
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.