Malmö - Ribersborg

Nicoloviusgatan 6A

Visa på karta

Balkong med havsglimt - Renoverat badrum & kök - Stark adress!

Välkommen upp på våning 6 med hiss där vi finner denna väldisponerade och luftiga bostad som renoverats på ett mycket elegant vis. Här får tidstypiska detaljer ta plats som vackra fönsterbrädor, väl tilltagen takhöjd och kalkstensgolv medan vi njuter fördelarna av renoverat badrum samt kök (2018). Bostadens balkong bjuder på fantastiska vyer över havet och gröna omgivningar, en utsikt som måste upplevas på plats! Bekvämligheter som diskmaskin, inbyggd förvaring samt dubbla tillhörande förrådsutrymmen. Här bor man på stark adress med havet och stranden som granne. I ett av Malmös mest populära områden med gott om mysiga caféer, restauranger samt rikt serviceutbud. En kort promenad genom Kungsparken så befinner vi oss i stadens centralaste delar med pulserande nöjesliv, shopping och ändlösa kommunikationsmöjligheter från centralstationen. Varmt välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 3 551 kr
Rum 2
Boarea 62 Kvm
Våning 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1957-1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Smakfullt kök som renoverats 2018 med köksinredning i vitt som matchats med vitt kakel ovan snygg bänkskiva. Fina detaljer som glaspartier i ovanskåp, handtag samt schackrutigt golv som flörtar med byggåret. Bra med förvaring i skåpsutrymmen samt utrymme för möblering med mysig matplats. Maskinparken består av ugn, spis, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys.

Alla bilder

Vardagsrum

Hemtrevligt vardagsrum med härliga sällskapsytor som rymmer möblering med såväl matplats som soffmöblemang. Stora fönsterpartier som blickar ut över bostadens balkong och sprider ett härligt ljus i rummet. Fint parkettgolv och vitmålade väggar.

Alla bilder

Balkong

Bostadens balkong bjuder på fantastiska vyer över havet och gröna omgivningar, möbleras enkelt med sittmöblemang. Här spenderar vi gärna sena sommarkvällar!

Alla bilder

Sovrum

Rofyllt sovrum med väggfärg i harmonisk beige nyans som komplimenterar det vackra parkettgolvet. Här ryms dubbelsäng samt tillhörande möblemang och förvaringsmöbel.  

Alla bilder

Badrum

Stilrent badrum som renoverats 2018 (säkert vatten certifikat finns) med väggar klädda i vitt kakel som matchas fint med svart klinkergolv. Detaljerna går i samma tidsanda som köket och här finner vi lyxig takdusch, wc, kommod med förvaring samt väl belyst spegelskåp.

Alla bilder

Hall

När vi stiger in i hallen möts vi av en ljus och luftig känsla som sätter ton för resten av bostaden. Här finns bra med utrymme för avhängning av ytterkläder samt praktisk förvaring i inbyggda garderober. Golvet är klätt med vacker kalksten och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Övrigt

Elen i lägenheten är omdragen samt ny elcentral installerad av Bravida via Peab (2018).

Vinds- & källarförråd tillhörande lägenheten.

Litet spegelskåp i badrum ingår ej i köp.

Skjutdörrsgarderob i sovrum ingår i köp.

Alla bilder

Område

Ribersborg är ett av Malmös absolut populäraste områden med sitt oslagbara läge längs vattnet, sina grönska och sina många vackra byggnader på breda gator. Här bor man lugnt och rofyllt samtidigt som man med en kort promenad genom Kungsparken står mitt i centralaste Malmö med allt vad det innebär av shopping, kultur och brusande uteliv.
Caféer, restauranger, butiker, mataffärer och allt man kan behöva i vardagen finns i området, bad både sommar och vinter på anrika Kallbadhuset och underbara strandpromenader året om. Det är här man vill bo!

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande muntliga uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2008 och består av två fastigheter som byggdes 1957-1958 och innehåller totalt 136 st lägenheter och 3 lokaler. 9 lägenheter och de tre lokalerna upplåts med hyresrätt - hyreslägenheterna säljs efter hand som de sägs upp och bidrar till att ytterligare förbättra föreningens ekonomi. Tomten är friköpt. Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 1190:- och en pantsättningsavgift på 476:- debiteras köparen.

Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Föreningen införde under våren 2015 gemensam el. Detta sparar pengar åt medlemmarna genom lägre abonnemangskostnader och billigare el och går till så att lägenhetens elförbrukning betalas via månadsavin som innehåller en specifikation om hur många kWh el som lägenheten har förbrukat samt en administrativ avgift på 50 kr/mån.

AVGIFT:Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i nuläget (kontrollerat med styrelsen 2021-09-27).

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2021: Relining av samtliga avloppsrör i föreningen slutförd.
2020: Nya frånluftsfläktar installerade i båda husen.
2019: Alla hissar i fastigheten har renoverats och avslutades i september 2019. Nytt system med taggar till portar och garage.
2018: Tappvattenprojektet avslutades i september 2018. Nya rör för tappvatten drogs i fastigheten. Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet monterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2017: 3st nya garageportar. Taggar till garagen.
2016: Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2015: Installation av gemensam el med individuell mätning. Nya ventilationsdon i alla lägenheter.
2014: Installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter. Installation av nya värmecentraler.
2013: Anläggning av trädgård och färdigställande av uteplatser på Nicoloviusgatan 6. Ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2012: Färdigställande av det västra garaget.
2011: Omläggning av tak inklusive säkerhetsutrustning. Renovering av balkonger, fronter och räcken. Omfogning och tvättning av fasader.
2010: Byte av portar i två av garagen. Byte av torktumlare. Byte av samtliga tvättmaskiner (genomfördes januari 2011). Besiktning tak, fasader, balkonger, garage inför planerat renovering. Färdigställande av gästlägenheten. Iordningsställande av barnvagnsrum i uppgångarna på Sergels väg 12. Iordningsställande av ramp i garaget på Nicoloviusgatan 6. 2009: Färdigställande av styrelserum och vidare arbeten på övernattningslägenhet. Byte av 2 st torktumlare och 2 st Hydrotork Rensning av avloppsstammar, inkl. dagvatten. Garage Nicoloviusgatan 6, östra – igenkalkade rör har bytts ut. Besiktning tak. Nya gårdsarmaturer. Målning hissdörrar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Planerat är installation av 20 st. laddstolpar till elbilar i två av garagen, Byte av alla termostater i lägenheter och injustering av värmesystemet. Klart november 2021. Renovering av inre ytskikt i ett av garagen samt målning/uppfräschning källare.

BREDBAND OCH KABEL TV:Com Hem är leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften med 99:-/mån, både via analog och digital distribution. Bredband 100/100 mbit finns via Bahnhof och ingår i månadsavgiften med en kostnad på 150:-/månad.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har tre garage med platser både för personbilar och MC. Antalet garageplatser uppgår till 126 och 5 MC-platser fördelade på 3 underjordiska garage, dessutom en p-plats. Laddplatser för elbilar kommer att installeras under hösten. I kvarteren finns det avgiftbelagda p-platser och boendeparkering.

Garageplats kostar för närvarande 650 kr/mån, kösystem tillämpas men i dagsläget är det ingen kö för medlemmar. (Kontrollerat med styrelsen 2021-09-27).

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Det finns två tvättstugor i varje hus. Varje tvättstuga har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp el torkrum och separata mangelrum. Dessutom finns det skärmar för digital tidbokning. Tid bokas via tjänsten bokatvättid.se. Bokning sker via en app på en mobiltelefon, surfplatta, dator eller direkt i tvättstugan på en av bokningsskärmarna.
Föreningen har en gästlägenhet vid källarnedgången på Sergels väg 12 för 4 personer med pentry, badrum samt tillhörande garageplats. Denna kan bokas via hemsidan för 300:-/natt, 400:-/natt vid storhelger. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum i båda fastigheterna.

Vid källardörren/hissen på Nicoloviusgatan 6 B ligger ett återvinnings- och fyndrum! Här kan man lämna in saker som man tröttnat på eller inte behöver längre och kanske hitta något fint som en granne inte behövt.

Föreningen har en utmärkt hemsida med adressen: www.ribersborg1.se som är väl värd ett besök!

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 3 551 kr
Ingår i avgift inkl. Vatten & Värme, Internet för 150:-/mån tillkommer, Kabel-TV för 99:-/mån tillkommer, avgift el 50:-/mån tillkommer - elförbrukning debiteras eft
Adress Nicoloviusgatan 6A
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 62 Kvm (Föreningens information)
Våning 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1957-1958
Förening Brf Ribersborg 1
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem / Bahnhof
Driftskostnad 2 304 kr/år varav:
El: 1 200 kr
Försäkring: 1 104 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.