Malmö - Dalaplan

Dalaplan 4B

Visa på karta

Låg avgift! - Vackra detaljer - Badrum renoverat 2017

Välkommen upp på tredje våningen i välskött 30-tals fastighet där vi finner denna fantastiska 2.5:a! Med vackra detaljer från byggåret som generös takhöjd, takrosetter och golv. Helkaklat badrum som renoverats på ett mycket smakfullt vis 2017. Trevlig halva i anslutning till vardagsrum som utgör en optimal plats för möblering med större matsalsmöblemang. Stort sovrum och vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Gott om förvaring i inbyggda garderober samt tillhörande vindsförråd. Här bor man i stabil förening med låg månadsavgift. Tillgång till flertalet faciliteter som gym, bastu och samlingslokal som sätter extra guldkant på tillvaron. Med Malmös vackraste park - Pildammsparken endast 500m bort. Matbutik precis runt husknuten och kulturella Möllevångstorget och Folkets Park på kort promenadavstånd. Goda kommunikationer via Södervärn och Triangeln. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 2 636 kr
Rum 2.5
Boarea 55 Kvm
Våning 3
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1936
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Södersol, som består av 43 lägenheter samt 6 lokaler, bildades 1936 i samband med nybyggnationen. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen, en överlåtelseavgift om 1 190 kr betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

AVGIFT
Senaste avgiftshöjningen var 2021-01-01 då den höjdes med 1,5%, i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. Boende i föreningen kan räkna med årliga index höjningar om 1,5% (kontrollerat m. ordf. 21-06-14). I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, Kabel-TV basutbud samt bredband.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
1970 byte av varmvattenstammar.
1980 byte av kallvattenstammar.
2004 installerades säkerhetsdörrar.
2007 relining av avloppsstammar
2008 byte av värmesystemet till fjärrvärme.
2011 omläggning av taket.
2012 Installerades nya entréportar med porttelefon.
2014 genomfördes en omfattande uppfräschning av innergården.
2016 installation av nytt gym, bastu och samlingslokal i källaren.
2019 renoverades övernattningsrummen.
2021 omfogning av fasad.

PLANERADE RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Planer finns även på att bygga om hörnlokalen till kontorslokal.

TV & INTERNET:
Kabel-Tv och bredband (1000Mbit/s) via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

PARKERING:
I området råder boendeparkering.

GEMENSAMT:
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler, grill samt cykelställ. Innergården får nyttjas fritt av föreningens medlemmar och kan även bokas inför tillställningar.
Tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.
I källaren finns även cykelförråd samt samlingslokal, bastu och gym som får nyttjas kostnadsfritt av medlemmar.

Alla bilder

Område

I södra innerstaden ligger det anrika kvarteret Dalaplan. Ett område som attraherar främst den yngre generationen, vilket har satt sin tydliga prägel på området och dess utbud av trendiga kaféer, restauranger, friskvård, gym och dylikt. Området ligger mellan Triangeln och Mobilia, vilket innebär att man har två av Malmös största köpcentrum som grannar. Nära till livliga Möllevångstorget och Folkets Park med sitt stora kulturella utbud.

Malmös vackraste park, Pildammsparken, ca 500m bort. Parken fungerar som rekreationsområde men är också mycket populär för sina löpspår och utegym. 

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta eftersom Malmös största bussknutpunkt Södervärn ligger i området och gångavstånd till Triangelns tågstation.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverats 2017 med vitkaklade väggar och fint grått klinkergolv. Kommod med praktisk förvaring, extra förvaringsskåp, väl belyst spegel, wc samt extra lyxigt med badkar i snygg design.

Alla bilder

Kök

Hemtrevligt kök med gott om förvaring i skåp samt praktisk arbetsyta på båda sidor av rummet. Charmig inredning i vitt med vitt kakel ovan diskbänk i rostfritt stål. Utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin. Arbetsytorna belyses ordentligt av ljus från vackert originalfönster vänt mot innergården och på golvet ligger original brädgolv.

Alla bilder

Sovrum

Bakom de vackra dubbeldörrarna stiger vi in i bostadens drömmiga sovrum. Med öppna ytor ryms här möblering med såväl dubbelsäng som förvaringsmöbel och skrivbordshörna. Vacker fiskbensparkett på golv, takrosett samt väl tilltagen takhöjd.

Alla bilder

Vardagsrum

Med utmärkta sällskapsytor och rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier utgör vardagsrummet en perfekt plats för socialt umgänge. Möbleras enkelt med såväl soffmöblemang som matplats eller skrivbordshörna. 

Alla bilder

Halvan

I direkt anslutning till vardagsrummet utgör bostadens halva en optimal plats för möblering med matgrupp. Bjud hem vännerna, duka upp, slå er ner och njut!

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 2 636 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Dalaplan 4B
Kommun Malmö
Område Dalaplan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 55 Kvm (Föreningens information)
Enligt föreningens information är bostaden 2 rok.
Våning 3
Balkong Nej
Byggår 1936
Förening Brf Södersol
Pantsatt Nej
Förråd Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bahnhof
Driftskostnad 4 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Gas: 800 kr
Driftkostnad är för el, gas och försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 183 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.