Lund - Södra Sandby

Kornvägen 54

Visa på karta

Ett plan - Stora renoveringar är gjorda - Tomt om 780 kvm

I trivsamma Södra Sandby finner ni detta välplanerade och välskötta enplanshus om 125 kvm. Det blir ett bekvämt boende som passar såväl gammal som ung. Huset har genomgått flera stora renoveringar så som komplett takbyte, byte av värmepanna och fönster. Ni har utrymme att parkera två bilar på uppfarten samt en bil i garaget som dessutom har gott om förvaringsutrymme. Trädgården är lummig, insynsskyddad och präglas av flera fruktträd och blommande buskar. Husets kvadratmeter är fördelade på tre rymliga sovrum, kök med rymlig matplats, stort vardagsrum som har stämningshöjande braskamin, badrum samt gästtoalett. Här finns generösa förvaringsytor uppe på vinden. Från huset har ni nära till busskommunikationer, matbutik, skolor och förskola. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 200 000 kr
Rum 4
Boarea 125 Kvm
Tomtarea 780 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

I ett trivsamt villakvarter finner ni huset på Kornvägen 54. Ni har plats att parkera två bilar på uppfarten.  I det friliggande garaget (ca 31 kvm) har ni utrymme till en bil samt generös plats till förvaring. Det finns gott om gästparkeringar i området. Vid uppfarten finner ni en av två ingångar som blir smidig att använda i vardagen samt ett vedförråd (ca 2 kvm) vid uppfarten.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården har trevligt insynsskyddat läge och vetter åt sydost. Under sommaren blir trädgården till en härlig oas med lummig grönska och blommande buskar. För den trädgårdsintresserade finns här gott om ytor för blomsterrabatter och odling. Intill huskroppen har ni stensatt uteplats med ingång till vardagsrum och kök.

Alla bilder

Säljarnas bilder

I trädgården finns det trevlig variation av lummig grönska, blomsterrabatter och fruktträd. Här växer det bland annat: en vacker ek, valnötsträd, körsbärsträd, päronträd, plommonträd och äppleträd (Mutsu, Aroma och Ingrid-Marie).

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i husets huvudentré genom en vacker, grå pardörr. När ni kommer in i hallen möts ni av tålig klinker som övergår till parkett längre fram. Väggarna är målade ljusa. Ni har gott om plats till att hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Hallen sträcker sig runt hörnet till vänster och fortsätter till gaveln vid uppfarten där ni finner den andra ingången. Även den andra ingången har praktisk klinker på golvet och gott om utrymme till ytterplagg. Längs med väggen mot sovrummen finner ni tio inbyggda garderober som rymmer generöst med förvaring till hela familjen. Från hallen har ni luckan upp till vinden där ni har otroliga förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Sovrum 1

Ni finner det första av tre sovrum direkt till höger vid huvudingången. Sovrummet har generös yta som gör det möjligt att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med parkett. Genom fönstret har ni utsikt ut mot framsidan.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har härlig yta i vinkel som gör det enkelt att möblera med soffgrupp, matmöbler och läshörna. Rummet präglas av stora fönsterpartier ut mot trädgården som släpper in fint ljus. Härifrån har ni en utgång till uteplatsen. Under kalla höst- och vinterdagar kan ni tända en stämningsfull brasa i kaminen. Vardagsrummets väggar är grå samt bryts av med en dekorativ fondvägg och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Kök

Köket är beläget intill vardagsrummet och har också fönster ut mot trädgården. Ni har en väl tilltagen utgång till uteplatsen och kan smidigt duka bordet i trädgården och njuta av maten utomhus under varma sommarkvällar. Köksinredningen kommer från Marbodal (1999) och har kvalitativ stomme i massiv ek och profilerade luckor med vitrininslag. Bänkskivorna är av massivt trä samt sten och väggarna ovanför är klädda med ljust kakel. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna, 2014), diskmaskin (Cylinda, 2010), spis med ugn (Husqvarna, 2011) och spisfläkt (Electrolux, 2020). Ni har gott om utrymme för större matplats med utsikt över trädgården. Kökets väggar är vita och golvet är klätt med klinker samt ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Mitt emot köket finner ni det som idag är det största sovrummet. För den som är i behov av fler sovrum är det möjligt att dela av detta till två. Idag kan ni enkelt möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är målade gröna och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är beläget närmst uppfarten och har fönster ut mot framsidan. Även i detta sovrum har ni gott om plats för större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades under 80-talet. Inredningen uppdaterades under 2010 och består av badkar (original) med tak- och handdusch, spegelskåp, kommod med handfat, WC, högskåp och handdukstork. I samband med uppfräschningen 2010 målades kaklet vitt. Badrummet är försett med mekanisk fläkt, Pax Calima 2020. I rummet intill finner ni värmepannan där det även finns en elektronisk vattenfelsbrytare (2017). Ett öppningsbart fönster släpper in naturligt ljus till rummet.

Alla bilder

Gästtoalett

Ni finner gästtoaletten nära till hands till både kök och vardagsrum. Gästtoaletten fräschades upp 2010 med nytt klinkergolv och ny inredning. Här finns toalett, kommod med handfat och väggskåp. Ny Pax-fläkt från Calima installerades 2020.

Alla bilder

Övrigt

Renoveringar & underhåll

2021

Braskaminen provtryckets och besiktigades. Protokoll finns.

2020

Ny luft/vatten värmepump IVT AirX 409.

Spisfläkt, Electrolux

Tvättmaskin och torktumlare, Cylinda

2019

Installation av persienner i hela huset, från Moogio.

2017

Installation av 15 st utomhuslampor med dimmers och rörelsedetektorer från Steinel LED.

Nya strömbrytare inomhus, varav 6 st med dimmer.

2015

Satt tryckimpregnerad panel runt hela garaget samt ny garageport, dörr, fönster och nytt papptak på garaget.

Ny pardörr till huvudentrén

2014

Ny träpanel på gavlarna, tryckimpregnerat.

Kyl och frys, Husqvarna

2011

Spis/ugn, Husqvarna

2010

Diskmaskin, Cylinda

2004

Komplett takbye (underlagspapp, läkt, betongpannor (Monier Jönåker) samt all plåt)

Installation av braskamin

1999

Kök från Marbodal

1994

Nya 3-glasfönster, Traryd. Nya fönster överallt samt tre fönsterdörrar (entrédörr vid uppfart, dörr till trädgård från kök och vardagsrum).

 

Annat

Jordfelsbrytare är installerad

Huset är försett med larm från Verisure och kan överlåtas på köparen.

Fiber finns i gatan och är framdraget till tomtgränsen. Nuvarande ägare ar bredband via Telia, 20 mbit/s till en kostnad om 559 kr/månad.

Radonmätning är gjord 2021. Uppmätt värde: 30 Bq.

 

Säljaren upplyser

Två extra innerdörrar finns på vinden.

Hatthylla, skoställ och fristående klädskåp i sovrum 1 och 2 kan ingå i köpet.

Det finns en spricka i klinkergolvet i badrummet.

Det finns ingen ringklocka.

Dörrtrycke till pannrumsdörren sitter löst.

Syrénbusken intill uteplatsen vid träplanket kommer grävas upp och tas med av säljaren.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 200 000 kr
Adress Kornvägen 54
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 125 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 780 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1968
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & tryckimpregnerat virke
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (IVT AirX 409)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten & avlopp
Fönster 3-glas
TV/Internet Huset är ej kopplat på fiber men finns i gatan vid tomtgränsen. Nuvarande ägare har bredband via Telia, 20 mbit/s till en kostnad om 559 kr/mån
Driftskostnad 27 135 kr/år varav:
Värme: 7 617 kr
El: 9 478 kr
Vatten/Avlopp: 6 971 kr
Sotning: 110 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnad är kostnad för uppvärmning, el, vatten/avlopp, sotning och renhållning. Fiber, försäkring och fastighetsavgift är inte medräknad i kostnaden. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Årsförbrukning el: 9100 kWh. Driftkostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 95 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 738 000 kr
Summa pantbrev 695 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning