Lund - Östra Torn

Stralsundsvägen 30

Visa på karta

Bilfritt & barnvänligt område - 2 badrum - uteplats i västerläge

På populära Stralsundsvägen finner ni detta trevliga och välplanerade radhus som är fördelat på två plan. Området är bilfritt och omges av mycket grönska under sommarhalvåret. Radhuset har inbjudande entré med uteplats som har morgonsol. På baksidan finner ni uteplats med stort trädäck där ni kan njuta i härligt västerläge. På entréplan finner ni kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till umgänge. Det finns ett rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. På övre plan har ni två sovrum samt ett helkaklat badrum. Det finns möjlighet att hyra övernattningsrum och lokal av föreningen. På Östra Torn bor ni i ett expansivt område med närhet till flera internationella arbetsplatser. Ni har promenadavstånd till matbutik och det går både buss och spårvagn från området med täta avgångar. Området har både förskolor och skolor. Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 4 919 kr
Rum 3
Boarea 73 Kvm
Våning 2-plan
Hiss Nej
Balkong 2 st (öster & väster)
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
 • Söndag 19 september 12:30 - 13:30
  • Vänligen boka tid för visningen. OBS! Max 2 personer per sällskap!
  • 13:00 Boka den här tiden
Visa alla

Välkommen

På Stralsundsvägen 30 finner ni detta välplanerade radhus som är fördelat på två plan och 73 kvm. Läget är trevligt i området då ni ser dammen när ni går till bostaden. Radhuset har fasad av vackert tegel och grå träpanel. Till entrén har ni en stensatt uteplats med gott om yta till caféset där ni kan njuta av morgonsolen. I anslutning till entrén finns det ett förråd.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in i hallen lägger man märke till ljusflödet som strömmar in genom fönsterpartiet i vardagsrummet. Ni kan hänga av ytterplaggen på väggarna och det finns utrymme till skoförvaring till vänster i hallen. Praktiskt under trappan har ni extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita och på golvet ligger det parkett som är genomgående i hela radhuset. Från hallen leds ni vidare till badrum, kök och trappan upp till övre plan.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Till höger i hallen når ni ett av två badrum. Det är helkaklat med mörkgrå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med spegelskåp, kommod med handfat, WC samt dusch. Här har ni bekvämligheten av egen tvättmaskin och torktumlare. Det finns bra golvyta till att ställa fram torkställning. Ett högsmalt, frostat fönster släpper in naturligt ljus till rummet.

Alla bilder

Kök

I öppen planlösning mot matplats och vardagsrum har ni köket. Detta gör våningsplanet ljust, luftigt och bjuder in till sällskap. Köksinredningen har luckor och lådfronter i vit kulör, mörk bänkskiva samt bänkskiva av rostfritt stål. Det sitter vitt kakel på väggarna ovanför arbetsbänkarna. Det finns gott om både arbetsytor och skåpförvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, fläkt, spis med ugn, inbyggnads mikro samt kyl/frys. I anslutning till köket har ni bra utrymme till matplats för 4-6 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

I vardagsrummet har ni plats till att inreda med soffa, TV-möbel och förvaringsmöbel. Väggarna är vita och golvet är av parkett. Rummet får in härligt ljusflöde genom fönster ut mot uteplatsen och härifrån har ni även utgången.

Alla bilder

Uteplats

I härligt västerläge finner ni uteplatsen med ett stort trädäck. På trädäcket har ni gott om utrymme till matmöbler, sittgrupp och blomsterkrukor. Vattenutkastare finns för smidigare bevattning. Uteplatsen skärmas av med träplank och det finns en grind ut till området.

Alla bilder

Övre plan

Via hallen tar ni trappan upp till övre plan. I trappuppgången är det högt i tak som i kombination med naturligt ljus bidrar till en härlig rymd. Ni kommer upp till en hall som leder er vidare till två sovrum och ett helkaklat badrum. Här är väggarna vita och på golvet ligger det parkett som är genomgående även för detta våningsplan.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Även på övre plan har ni ett helkaklat badrum. Väggarna är kaklade vita och golvet har grå klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp och dusch. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni bostadens största sovrum. Det finns gott om yta till dubbelsäng, garderober, förvaringsmöbel och skrivbord. Eller varför inte dela av en del av rummet till en walk-in-closet? Väggarna omfamnas av en röd kulör och golvet är av parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har vita väggar och parkett på golvet. Ni kan möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Förening

Förening

Brf Backsvalan består av 40 radhus i rött tegel. Radhusen har 3 rok eller 4 rok och byggdes 2006.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Brf Backsvalan utgör tillsammans med Brf Lärkan och Brf Hussvalan en samfällighet som gemensamt ansvarar för gemensamma områden, utrymmen och tjänster. Det är även samfälligheten som hanterar avtal om värme, vatten, avlopp, sophämtning och fastighetsskötsel.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kollektivt. Den enskilde boende behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Gemensam lokal

Som medlem kan du hyra gemensamhetslokalen i området. Där finns bord, stolar och servis för ett trettiotal personer. I lokalen finns det även fyra bäddar för övernattning samt toalett och dusch. Hyran ligger på 350 kr/dygn.

Parkering & garage

Parkering, carport och garage kan hyras av föreningen.
Parkeringsplats - 200kr/månad
Carportplats - 350kr/månad
Garageplats - 400kr/månad

Varje hushåll har rätt att hyra 1st parkeringsplats, kösystem tillämpas för de olika parkeringsformerna.

TV & Internet

Föreningen har bredband 250 och TV Lagom från Telia.

Styrelsen har beslutat att bryta ut kabel-TV och bredbandsavgifterna från årsavgiften och finns istället med på avierna som ett obligatoriskt tillägg.

I avgiften ingår det värme och vatten. Bredband och TV finns inräknad i avgiften i annonsen (ett obligatoriskt tillägg om 238 kr/mån).

Överlåtelse- & pantsättningsavgift

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

Övrigt

Läs gärna mer om föreningen i årsredovisningen eller på deras hemsida: www.brfbacksvalan.se

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 4 919 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Stralsundsvägen 30
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 73 Kvm (Föreningens information)
Våning 2-plan
Hiss Nej
Balkong 2 st (öster & väster)
Byggår 2006
Förening Brf Backsvalan
Pantsatt Ja
Förråd Förråd vid entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV Lagom från Telia / Bredband 250
Driftskostnad 7 200 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 131 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 19 september 12:30 - 13:30
  • Vänligen boka tid för visningen. OBS! Max 2 personer per sällskap!
  • 12:30 FULLBOKAD!
  • 12:45 FULLBOKAD!
  • 13:00 Boka den här tiden
  • 13:15 FULLBOKAD!
 • Måndag 20 september 18:15 - 18:45