Lund - Väster

Bokbindaregatan 4

Visa på karta

Takterrass om ca 19kvm - Låg avgift - Centralt!

På en av Västers lummiga gator som kantas med pastellfärgade hus finner vi Lunds kanske finaste tvåa! Med väl tilltagen takterrass om ca 19kvm belägen i behagligt västerläge. Takterrassen bjuder utöver utrymme för loungemöblemang, matplats och odlingar en underbar fri utsikt över trädtoppar och takåsar. Invändigt fullkomligen flödar ljuset från stora västervända fönsterpartier och i kombination med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapas en oslagbar känsla av rymd. Kök och badrum är smakfullt renoverade 2016 med bekvämligheter som diskmaskin samt tvättmaskin. Sovrummet finner vi bakom trendig industriglasvägg och rymmer såväl säng som skrivbordshörna. Förvaring i integrerad garderob samt två tillhörande källarförråd. Här bor man i lugnt och grönt område med storstadens puls och Lunds centralstation endast en kort promenad bort. Närhet till matbutik samt flertalet små mysiga caféer och restauranger. I trevlig förening med låg månadsavgift. Varmt välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 2 845 000 kr
Månadsavg. 2 575 kr
Rum 2
Boarea 41 Kvm
Våning 4
Balkong Ja, stor takterrass.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1935
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 25 juli 13:30 - 14:00
    • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Terrass

Väl tilltagen takterrass om ca 19kvm belägen i underbart västerläge med slående vyer över trädtoppar och takåsar! Här möbleras enkelt med såväl matplats som loungemöblemang och odlingar. Under sommarhalvåret blir terrassen nästan som ett extra rum till bostaden där vi gärna avnjuter dagens alla måltider och bjuder hem kompisarna på mingel och skönt häng. Takterrassen har två uppsatta markiser som kan fällas ut vid behov.

Alla bilder

Kök

Välutrustat IKEA-kök som renoverats 2016 med köksluckor i mörk träfanér som matchats snyggt med bänkskiva i massiv ek. Maskinparken består av diskmaskin (2020), kyl/frys, ugn, mikro, induktionshäll samt kolfilterfläkt. Med fantastisk öppen planlösning mot vardagsrum och direkt access ut till stor takterrass ges gott om utrymme för möblering med matsalsmöblemang.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot kök som breddar hemmets sociala ytor. Möbleras enkelt med soffa samt tillhörande möblemang. Gedigen vitlaserad ekparkett på golv, väggar målade i behaglig beige nyans samt takrosett i originalutförande. 

Alla bilder

Sovrum

Charmigt sovrum bakom trendig vägg i industriglas med egen förvaring i integrerad garderob. Ett mycket ljust och praktiskt utrymme som ger plats för möblering med såväl säng som skrivbordshörna. Gedigen vitlaserad ekparkett på golv, väggar målade i behaglig beige nyans samt takrosett i originalutförande.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum renoverat 2016 med kakel på vägg i sobert grå nyans som matchats snyggt med mönstrat cementklinker på golv. Vägghängd wc, dusch, kommod, belyst förvaringsskåp med spegel, städskåp samt inbyggda spotlights i tak. Extra lyxigt med golvvärme om kalla vintermorgnar samt egen tvättmaskin - tänk att slippa passa tvättiden! Fint med inbyggd förvaring i väggnisch.

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren stiger vi in i en välkomnande hall med fina attribut som mönstrat cementklinker på golv, väggar i behaglig beige nyans samt vacker takrosett i originalutförande. Bra med utrymme för avhängning av ytterkläder.

Alla bilder

Övrigt

Låg månadsavgift!

Centralt läge.

Två tillhörande källarförråd.

 

Alla bilder

Område

Västra delen av staden representerar Lunds utbyggnadsetapper under ett sekel, från början av 1900-talet och fram till idag. Utbyggnaden har skett i öar och längs vissa gator, vilket gett en blandad bebyggelse. Inom området finns även stor variation av bebyggelsetyper och boendeformer, vilket ger en småskalig karaktär och en blandad befolkning. Stadsdelen möter odlingslandskapet i väster, och viktiga övergångszoner med rekreationsmark är Rinnebäcksravinen, Värpinge by och betesmarkerna längs med Höje å, samt området kring reningsverksdammarna.

Väster har ca 12 500 invånare. Skolor och barnomsorg Klosters rektorsområde omfattar Fågelskolan F-9, Palettskolan F-6, och Värpinge skoldaghem. Det är det enda rektorsområde i Lund som har såväl grundskola årskurs 1-9 som fullständig särskola årskurs F-9. Väster erbjuder även andra skolor som Gråsparvsskolan F-6, Svaneskolan 6-9. Dessutom finns en gymnasieskola, Polhemsskolan, med ett brett och varierat utbud av program. Kommunala förskoleplatser och platser i privata förskolor erbjuds liksom platser i familjedaghem. 

Kommunikation: På ca 5 minuters gångavstånd ligger Lunds centralstation. Flera stadsbussar och regionalbussar passerar väster. Natur och fritid Inom kommundelen finns inte mindre än elva större eller mindre parker och grönområden: Gustavshemsparken, Vildandsparken, Fågelparken, Mästers park, Trolle-Wachtmeisers park, Bjerredsparken, Folkparken, Papegojelyckan, Västertull, Patrik Rosengrens park och Per Johans park. Det finns också fem koloniområden: Haga, S:t Månslyckan, Västra Sommarstaden, Västhaga och Högbo. Dessutom finns det natursköna området vid Rinnebäcksravinen, som sträcker sig ända till Höje å. 

Kultur och nöjen Kulturlokaler i Lund är bland andra Konsthallen, Lund stadsteater (teater), Kulturmejeriet (konserter och teater), Stadshallen (konserter med mera), Olympen, AF-borgen, Folkparken, Sagohuset (teater), Lilla teatern med flera. Affärer och restauranger Lunds stadskärna bjuder på många caféer. Café Athen på Akademiska Föreningen är ett legendariskt café inom studentvärlden - nyöppnat 2005 efter ett trettioårigt uppehåll. Bland de mer kända kaféerna kan också nämnas Café Ariman, India Däck Bokcafé, Ebbas café och Gräddhyllan. I Stadsparken ligger Stadsparkscaféet, som om sommaren arrangerar konserter. Nova Lund shoppingcenter endast 2 km bort.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Solhaga, som består av 22 lägenheter bildades 1935.Marken innehas med äganderätt. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1190kr.

AVGIFT
Ingen planerad avgiftshöjning kontrollerat med ordf. 21-07-08.I avgiften ingår värme, vatten, el, internet och Kabel-TV basutbud.Föreningen har ett gemensamt elavtal, hushållen debiteras 144kr/mån enligt schablon vilket sedan regleras efter exakt förbrukning en gång om året. Föreningen anser sig ha en bra ekonomi.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:

- 2020 Ny tvättmaskin
- 2019 Byte lägenhetsdörrar samt källardörr
- 2018 Nytt tak cykelskjul
- 2017 Sopsortering

- 2017 Brevlådor på bottenplan
- 2016 Byte av dörr mot trädgården
- 2015 Uppfräschning och målning av källarutrymme och tvättstuga
- 2014 Ny stuprörsvärme samt cykelskjul
- 2012 Fasad gata, samtidigt byttes fönster och balkongdörr 4:e vån
- 2004 (ca) tak
- 2002 Balkonger
- 1998 Stambyte avseende avloppsstammar. I samband med denna renovering byttes anslutningen till tappvattenledningarna.

PLANERADE RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Eventuellt målning av trappa/källare.

TV & INTERNET:
Kabel-TV och Bredband 100/100 mbit finns via Comhem och ingår i månadsavgiften.

PARKERING:
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, i området råder boendeparkering. Kostnad för boendeparkering via LKP 18kr/dag.

GEMENSAMT:
Föreningen har en mysig innergård med grillplats samt cykelparkering under tak. Föreningen har även ett hobbyrum som får nyttjas av dess medlemmar. Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare, mangel samt stort torkrum.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 845 000 kr
Månadsavg. 2 575 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, El
Adress Bokbindaregatan 4
Kommun Lund
Område Väster
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 41 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Balkong Ja, stor takterrass.
Byggår 1935
Förening Brf Solhaga
Pantsatt Ja
Förråd 2 stycken källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Fönster 2-glas
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 1 104 kr/år varav:
Försäkring: 1 104 kr
Driftkostnad är för försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 72 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 25 juli 13:30 - 14:00
    • Vänligen boka tid för visningen!
    • 13:40 FULLBOKAD!
    • 13:50 FULLBOKAD!