Lund - Östra Torn

Iliongränden 156

Visa på karta

Underbar uteplats - tre sovrum - Bilfritt & barnvänligt område

Välkommen till mycket omtyckta och familjevänliga brf Djingis Khan. Radhuset är fördelat på två plan och har 80 kvm ljusa och härliga ytor. Entrén har stensatt uteplats med morgonsol och till baksidan har ni ett underbart trädäck i härligt sydvästläge. Trädäcket har lugnt och lummigt läge och blir till en oas med all grönska. Bostaden har enhetlig, skandinavisk stil med ljusa golv och en färgpalett i vita och grå toner. På entréplan finner ni ett rymligt kök med skåpinredning och fönster ut mot innergården. Intill köket har ni ett rymligt vardagsrum med utgång till uteplatsen. Entréplan har en toalett och på övre plan finns ett badrum med egen tvättmaskin. Bostaden har tre sovrum. På Iliongränden bor ni i en välskött förening som är känd för sin familjära atmosfär. Området har både bra busskommunikationer och nära till motorvägspåfarter. Nu avgår dessutom spårvagnen från området. Ni har förskolor, skolor och matbutik inom promenadavstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 5 053 kr
Rum 4
Boarea 80 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- och baksida
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971-72
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 150 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till gård N! Gårdarna är namngivna med bokstav A-T och har trevliga lekplatser och grönska som är unika för varje gård. På gården, i närheten av bostaden, finns det ett cykelstall där cyklarna kan parkeras under tak. Väl vid bostaden möts ni av en stensatt uteplats framför den gula fasaden. Här finns gott om plats till caféset där ni kan sitta ute och njuta av morgonsolen.

Alla bilder

Hall

När ni kommer in i bostaden möts ni av ljust och skandinaviskt intryck. Väggarna är klädda med ljust, mönstrade tapeter och golv på golvet finns det ljust, lutat trägolv som är genomgående på entréplan. Ni har plats att hänga av era ytterplagg på väggen och finns utrymme till skoförvaring. Mer utrymme till förvaring finns runt hörnet mot vardagsrummet. Från hallen når ni toalett, kök och vardagsrum.

Alla bilder

Toalett

Toaletten ligger i anslutning till hallen. Väggarna är grå och golvet klätt med parkett. Här finns WC och handfat.

Alla bilder

Kök

Ni kommer till köket runt hörnet av hallen. Inredningen är tidlös med grå luckor och nya bänkskivor av trämönstrat laminat samt rostfritt stål. Väggarna vid arbetsytorna är klädda med vitt kakel samt en bård. Genom köksfönstret vid vasken har ni utsikt över den gemensamma innergården, perfekt att kunna ha uppsikt över barnen. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, fläkt samt spis med ugn. Ni har matplats för 4-6 personer och rummet får trevligt ljusflöde genom fönster i två väderstreck. Väggarna är målade i en grå kulör är klätt med ljust trägolv.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har generös yta att kunna möblera efter tycke och smak. Ni har gott om yta till både soffgrupp, TV-möbel och läshörna. Rummet får in fint ljus genom fönsterpartier ut mot uteplatsen och här finner ni även utgången. Väggarna är tapetserade ljusa och golvet är klätt med trägolv.

Alla bilder

Uteplats

Underbar uteplats som är beläget i solsäkert sydvästläge. Här kan ni njuta på trädäcket under stora delar av dagen. Trädäcket byggdes 2017 och skärmas av med plank och gröna växter. Här växter det bland annat vinranka, äpple, salix, syrén, rhododendron och kaprifol. Ni har gott om yta till både matplats och loungegrupp.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall med vita väggar och ljust, trämönstrat laminatgolv som är genomgående för våningsplanet. I hallen har ni utrymme till en arbetshörna eller till extra förvaringsmöbler. Ni leds vidare till tre sovrum och ett badrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Direkt till höger i hallen kommer ni till det första sovrummet. Det finns gott om utrymme till större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med trämönstrat laminat. Härifrån har ni utsikt över den gemensamma innergården.

Alla bilder

Badrum

Mellan två av sovrummen finner ni badrummet. Väggarna är klädda med våtrumstapet och golvet är klätt med våtrumsmatta som målats i grå kulörer. Badrummet är utrustat med WC, badkar, kommod, förvaringsskåp, spegel och tvättmaskin (kombinerad med torktumlare). Ni får in fint naturligt ljus genom ett litet fönster.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta rum har ursprungligen varit en klädkammare som byggts om till ett mindre sovrum. Här får ni plats till en enkelsäng och ett litet skrivbord. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Till höger i hallen kommer ni till det tredje sovrummet. Rummet har generös yta till dubbelsäng, skrivbord och förvaringsmöbler. Genom fönstret har ni utsikt över den lummiga uteplatsen. Sovrummets väggar är vita och golvet är av laminat.

Alla bilder

Förening

Föreningen

Föreningen består av 316 lägenheter samt 1 lokal fördelade enligt följande:
144 st 3:or
160 st 5:or
12 st 6:or

Området började bebyggas 1971 och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl a Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. Området består av 20 gårdar, A-T. Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

Ojämna år hålls den stora Bananfesten som utspelar sig på Bananen - det stora grönområdet som skär genom området - ett utmärkt tillfälle för den nyinflyttade att lära känna många trevliga djingisbor.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

SBC sköter vaktmästeri och fastighetsskötsel på Djingis Khan.

Föreningen har en vicevärd som har hand om administrativa uppgifter i föreningen. Expeditionen är öppen på torsdagar kl. 17.30–19.00.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap tas i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och sedan en årlig medlemsavgift om 150 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html

Gemensamma utrymmen
Gemensamhetslokalen kallas för "Vita Huset" och innehåller föreningens gemensamma tvättstuga, festlokal, styrelsens kontor, ungdomslokal och konferensrum. Vita Huset är tillgängligt för uthyrning såväl dag- som kvällstid. Beloppet för detta skiftar beroende på om du bor på området eller inte och vilken typ av arrangemang/aktivitet uthyrningen avser.

Lilla lokalen: 100–250 kr
Stora lokalen: 200–500 kr

TV & Internet

Kabel-tv (analog) ingår i månadsavgiften. Det ingår grundutbud med 22 kanaler.

Bredband 100 Mbit/s via Ownit ingår i månadsavgiften (avtal måste dock tecknas själv).

Ekonomi

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

Parkering

Till varje bostad ingår det en parkeringsplats i avgiften. Parkeringstillstånd hämtas hos vicevärden. Varje hushåll tillhandahålls även två gästparkeringstillstånd för besökare

Övrigt

För mer info se senaste årsredovisningen och på föreningens informativa hemsida: www.djingis.se

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 5 053 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Parkeringsplats
Adress Iliongränden 156
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 80 Kvm (Föreningens information)
Bostaden är registrerad som 3 rok i föreningens lägenhetsregister. Då klädkammaren byggts om till sovrum har bostaden idag 4 rok.
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- och baksida
Byggår 1971-72
Förening HSB Brf Djingis Khan
Pantsatt Ja
Förråd I länga vid parkeringen
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft & självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-TV - Sydantenn / Bredband - Ownit
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 150 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 150 000 kr Budgivare 1 2021-06-15 16:26
3 125 000 kr Budgivare 2 2021-06-15 15:12
3 100 000 kr Budgivare 1 2021-06-15 13:11
3 075 000 kr Budgivare 2 2021-06-15 12:18
3 050 000 kr Budgivare 1 2021-06-15 10:19
2 975 000 kr Budgivare 2 2021-06-15 08:08
2 950 000 kr Budgivare 1 2021-06-14 11:18