Malmö - Håkanstorp

Fylkinggatan 25B

Visa på karta

Högst upp i huset - Balkong i västerläge - Bra planlösning

Högst upp i huset finns denna trivsamma lägenhet med välplanerad planlösning. Lägenheten är genomgående med fin utsikt åt båda håll. På den trevliga västbalkongen njuter man gärna av kvällssolen och här har man utsikt mot den mysiga gården. Lugnt område med mycket grönska i närheten och cykelavstånd till Malmö city.

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 452 kr
Rum 2
Boarea 58 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum där det enkelt finns plats för både soffmöbelmang och matgrupp. På golvet vilar vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet har man access till den trevliga balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Trevlig balkong i västerläge där man gärna njuter av kvällssolen. Här finns plats för en mindre soffgrupp och man har fin utsikt över gården.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat snyggt badrum med golvvärme samt spottar i taket. Utrustat med kombitvättmaskin från Bosch - 2019, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, wc, dusch med glasdörrar och handdukstork.

Alla bilder

Sovrum

Rymligt sovrum med fri utsikt samt gott om plats för både säng och arbetshörna. Väggarna är vita med en fondvägg och längs med ena väggen finns platsbyggda garderober.

Alla bilder

Kök

Kök med skåpsluckor i klassiskt vitt och gott om förvaring. Utrustat med diskmaskin från Bosch, spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Här finns plats för en matgrupp där man kan njuta av den fria utsikten mot villaområdet. Gipstak samt spottar från 2020.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med en klädkammare samt avhängningsmöjligheter. Gipstak och spotttar ifrån 2020.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Riksbyggens Brf Malmöhus 10 består av 337 st lägenheter och 16 lokaler, med bland annat konditori, pizzeria och blomsterhandel. Föreningen bildades 1957 och fastigheterna uppfördes 1960. Marken innehas med tomträtt genom avtal med Malmö kommun. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgift:
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 7% pga reliningen. Ingen kommande avgiftshöjning är planerad i nuläget (Maj 2021). Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Renoveringar:
1993/1994 byttes samtliga fönster i föreningen.
1996 installerades säkerhetsdörrar.
1997 byttes samtliga kall- och varmvattenledningar i föreningen.
2000 lades taket om.
2005 fogades fasaden på höghuset om.
2006 fogades fasaden på Klubbegatan om.
2007 renoverades entreér och trappuppgångar. Föreningen bytte låssystem till taggar. Samtliga tvättstugor i föreningen renoverades. Föreningen köper in
och byter ut utrustningen löpande.
2009 drogs kabel in för bredband och IP-telefoni (Tele2). Samma år fräschades grillplatsen upp.
2012-2015 infordrades ventilationskanalerna i låghusen.
2013/2014 byttes eller reparerades pumparna för vatten och fjärrvärme samt fasaderna fogades om.
2014 Individuella ventilationskanaler för kök och badrum. Spolning av avloppsstammar i kök och badrum.
2017 genomfördes fönsterbyte och fasadrenovering i höghuset.
2020 relining av samtliga avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
2021 Balkongrenovering planeras, men inga beslut i nuläget.

Kabel-tv:
Kabel-tv via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften, föreningen har 16 kanaler. Även bredbandsuppkoppling 100/100 via Ownit ingår i avgiften.

Parkering:
I föreningen finns 160 parkeringsplatser och ca 11 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. Till samtliga platser tillämpas kösystem. Lång kötid för att få en garageplats men kön till en p-plats är ca 1 månad. I övrigt råder fri parkering i området.

Gemensamt:
I föreningen finns 11 tvättstugor som samtliga är utrustade med 2 eller 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum eller torkskåp. Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om 300 kr/dygn och en festlokal för ca 50 personer som kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/tillfälle. I föreningen finns även en vävstuga och en cykelkällare. Föreningen har en trivsam innergård med boulebana och grillplats med utemöbler som är fria för medlemmarna att nyttja.

Besök gärna föreningen hemsida på www.malmohus10.se

Alla bilder

Område

Omtyckt och gemytligt bostadsområde som ligger granne med Ellstorp.

Området bjuder på en blandad mix av bebyggelse med såväl äldre som nyare fastigheter. Här finns allt från villor och radhus till lägenheter.

Bulltofta rekreationsområde ligger i närheten och kan nås via cykelväg. Bulltofta rekreationsområde erbjuder dig bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och kasta frisbee på anlagd bana. Området består av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Ett mycket populärt och välbesökt område av Malmös invånare!

Nära till Inre ringleden och cykelavstånd till Värnhem med köpcentret Entré och centrala Malmö. 

Historia

Håkanstorp uppstod som förstad 1905, långt utanför stadens dåtida gräns. Därefter har bebyggelse tillkommit under olika epoker: egnahemshus på 1920-talet, villor på 1960-talet, radhus på 1980-talet, samt flerfamiljshus på 1960-talet och 1990-talet. Fortfarande finns rester bevarade av ett litet, tätbebyggt förstadsområde från tidigt 1900-tal. I kvarteren kring Danska vägen har en del av det reglerade egnahemsområdet från 1920-talet behållit sin ursprungliga karaktär. Köpekontrakten, som var lika för Rostorp och Håkanstorp, specificerade noga hur husen fick dimensioneras och placeras på tomten. 1932 bildades Håkanstorps BK.

Alla bilder

Floorplan letterhead - Fylkinggatan 25B - 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 452 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, bostadsrättstillägg, Kabel-TV, Internet
Adress Fylkinggatan 25B
Kommun Malmö
Område Håkanstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 58 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1960
Förening Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Energiprestanda 127 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning