Malmö - Riseberga - Kungshälla

Storhällagatan 50B

Visa på karta

Totalrenoverade ytor på ett lugnt fint läge

Fantastiskt tillfälle att förvärva ett gediget hus som är renoverat långt utöver det vanliga. Här bjuds på generösa ytor och en härlig känsla av både lyx och kvalité. Stort kök med glänsande granit i kombination med tre fantastiska badrum lär även få den mest krävande nöjd. Allt är genomtänkt och gjort med varsam hand. Trädgården ligger i bästa solläge och är insynsskyddad, här är gott om plats för både solbad och stora grillfesten. Huset ligger på ett mycket lugnt och skyddat läge så här får man det bästa av det mesta helt enkelt ...

I korthet

Utgångspris 6 295 000 kr
Rum 6
Boarea 165 Kvm
Tomtarea 518 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Tillfälle för er som vill på på ett lugnt fint läge samtidigt som ni uppskattar generösa och renoverade ytor. På köpet får man en härlig trädgård som är solig mest hela dagen. Här får man även hela tre våningsplan samt tre badrum, det gör att  den större familjen bör får plats. 
2008 började ägarna en omfattande renovering, då göt man ny grund (platta på mark) och tillförde vattenburen golvvärme i alla tre plan. Även badrum samt kök och rum vindsplan gjordes vid detta tillfälle. Det som även gjordes var att man satte in nya fönster och ny el samt elcentral, ja det mesta gjordes då. Taket har man lagt nytt 2017. Här är det bara att flytta in och njuta av detta fantastiska boende.

Alla bilder

Kök

Oj vad fint här är ... Högblankt Kvik kök i kombination med polerad svart granit samt högkvalitativ maskinpark. Här har man gott om plats för då man tillreder men även fantastiska förvaringsytor, det perfekta köket helt enkelt. Här finns även inbyggd fritös samt grill, ja vad kan man mer önska? Ja lite vardagslyx typ en braskamin som både värmer och skänker trevnad finns som det där lilla extra.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Smakfullt renoverat med sobra färger som går i samklang. Härligt de kalla höst och vinterkvällarna då man kan välja mellan ett varmt bad eller en riktigt värmande bastu, för såklart har man bastu här. Högsta kvalité och vattenburen golvvärme även här. Ett perfekt exempel på när man pratar om vardagslyx, här mår man bra helt enkelt.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Underbart med två badrum på våning två. Vid allrum så har vi det ena, här har man dusch och kaklade väggar samt klinkergolv. Dusch samt moderna färgval, riktigt fint helt enkelt. Det andra badrummet har man endast tillgång till via master bedroom. Helt perfekt med ett eget badrum ju. Även här har man dusch samt sobra moderna färgval, såklart även här kaklade väggar och klinkergolv. Ja ett stort badrum med badkar och bastu på entréplan samt ytterligare två på våningen ovan hör ju inte till det vanliga precis ... 

Alla bilder

Vardagsrum

Stiligt vardagsrum med generösa ytor, ljust och fint samt en perfekt yta där hela familjen kan samlas och umgås.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen hör i hop med vardagsrummet men är ett perfekt ställe för det stora matsalsbordet. Perfekt till frukost och middag men platsen räcker väl till den stora festen i goda vänners lag. Ljust och luftigt samt med direkt access till köket. Perfekt.

Alla bilder

Allrum

På ovanplan har vi ett fint allrum. En härlig yta för avslappning, kontor eller varför inte barnens egna ställe där man kan spela spel och umgås med kompisar. Ja låt fantasin flöda, ytorna finns här.

Alla bilder

Sovrum

Här har vi faktiskt hela fyra sovrum, ett på entréplan samt två på ovanplan samt det härliga vindsrummet som kanske är det perfekta tonårsrummet. Master bedroom bjuder på lyxen av ett eget badrum och ytorna i alla sovrummen är bra. Räcker mer än väl till så att säga. Här är även fina förvaringsytor.

Alla bilder

Hall

När man kommer in så möts man av en välkomnande hall som på ett härligt sätt öppnar upp mot det övriga boendet. Här får man direkt den härliga känslan av både rymd och atmosfär som sedan följer en igenom hela bostaden.

Alla bilder

Vindsvåning

Så bra man tillförde detta rum. Härliga ytor så det är bara att välja, perfekta sovrummet, eller kanske flotta kontoret, ja det här fina rummet finns här så det är bara att nyttja.

Alla bilder

Tvättstuga

Fin tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här är goda arbetsytor samt bra med förvaring. Renoverat och snyggt även här.

Alla bilder

Uteplats

Underbart skyddad trädgård med flera uteplatser, man måste nästan se det på plats för att uppleva hur fint här här. Det märks att ägarna även lagt tid och energi på trädgården. Här är verkligen fint och ytan räcker väl till både solbad, stora grillfesten i goda vänners lag, men även härliga gräsytor för barnens lek och stoj.

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet MALMÖ DAMMHÄLLA S:1
samfallighet_1

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 338 000 kr
Mark, totalt värde: 921 000 kr ().
Summavärde: 3 259 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1952
Värdeår: 1952

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ DAMMHÄLLA GA:2
GA2

Gemensamhetsanläggning MALMÖ DAMMHÄLLA GA:1
GA1

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenplan

Med reservation för avvikelser

Övreplan

Med reservation för avvikelser

Inredd vind

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 295 000 kr
Adress Storhällagatan 50B
Kommun Malmö
Område Riseberga - Kungshälla
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 165 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 518 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1952
Grundläggning Platta på mark
Stomme Betong samt trä
Fasad Tegel samt trä
Tak Tegelpannor (2017)
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Gas, vattenburen golvvärme i alla plan
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (2008)
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 36 957 kr/år varav:
Värme: 23 541 kr
El: 4 716 kr
Vatten/Avlopp: 2 900 kr
Samfällighet: 5 800 kr
I driftskostnaden ingår ej kostnad för fastighetsavgift samt försäkring. I kostnad till samfälligheten ingår garage, förråd, el till garage och gemensam gårdsyta samt försäkring till garage och förråd.
Energiprestanda 127 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 259 000 kr
Summa pantbrev 874 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ DAMMHÄLLA GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ DAMMHÄLLA GA:2
Samfällighet MALMÖ DAMMHÄLLA S:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.