Malmö - Vintrie

Kålhagegränd 17

Visa på karta

Exklusivt - Trädgård i öster & väster - Spännande arkitektur

I lugna och gemytliga Vintrie finner ni detta moderna boende med öppen planlösning fördelat över 118 kvm i två plan. Fantastiska fönsterpartier ut mot trädgården på bottenvåningen ger ett exceptionellt ljus. Interiört har man skapat ett exklusivt boende av genomgående hög kvalitet med mycket ljus, spännande utsikter genom flertalet takfönster samt en flexibel och öppen planlösning med välutnyttjade ytor. Stilrent och fullutrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet ger härligt sociala ytor som fungerar lika bra i vardagen som vid fest. Rymliga och helkaklade badrum på vartdera våningsplanet och möjlighet för upp till 3 bra sovrum. Härlig grönskande och uppvuxen trädgård som ger plats för barnen att springa på samtidigt som de gröna fingrarna kan få sitt. Trädgårdssidan pryds också av en vindskyddad terrass, som bjuder in till många trevliga grillkvällar, och ett fristående förråd. På framsidan av huset finns ytterligare en stenlagd uteplats som omgärdas av underbar grönska.

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 6 627 kr
Rum 4
Boarea 118 Kvm
Våning 1&2
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett fantastiskt boende i form av ett exklusivt bostadsrättsradhus i mycket bra skick med spännande arkitektur i en välskött förening och beläget på en lugn och trygg gata. Här trivs både stora och små tack vare trädgård med inramad uteplats plus ytterligare en mysig uteplats även på husets framsida. Perfekt läge för pendlaren, både till exempelvis Lund och Köpenhamn med det korta avståndet till både Öresundsbron och knutpunkten vid Hyllie.

Alla bilder

Terrass

Den fina trädgården erbjuder en vindskyddad uteplats som bjuder in till många trevliga grillkvällar. Husets moderna och futuristiska design gör att uteplatsens triangelformade sidor ger en inramning och en känsla av djup som avnjuts på den stenlagda terrassen som mäter ca 25 kvm.

Alla bilder

Entréhall

När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av ett fantastiskt ljus från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet. Vi bjuds på en stor och rymlig entré med ett praktiskt klinkergolv i den första delen som sedan övergår i parkettgolv. Väggarna är släta och målade i vitt. Via hallen når vi ett av de fina badrummen och ett av sovrummen. Fortsätter vi in kommer vi till kök och vardagsrum som har en öppen planlösning.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på stora ytor med plats för en stor soffgrupp, mediamöbel och en rejäl matplats. Golvet består av ett fint parkettgolv och väggarna är släta och vitmålade. Det mycket generösa fönsterpartiet ut mot den privata och uppväxta trädgården ger hela entréplanet ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finner vi också altandörren som leder ut till terrass och trädgård. Rummet avdelas mot köket med en praktiskt och snygg köksö så att hela familjen kan umgås även under matlagningen.

Alla bilder

Matplats

Vardagsrummet ger bra med yta till en ordentlig matplats, antingen vid väggen mot sovrummet alternativt vid fönsterpartiet mot trädgården.

Alla bilder

Kök

Ett modernt och socialt kök med öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet. Köksön förstärker kombinationen av dessa rum, känslan av att vara två rum i ett är tydlig och ger en skön karaktär åt det nedre planet som är husets samlingspunkt för vardag och fest. Köksinredningen i ek är från Vedum erbjuder inbyggt vinrack för 12 flaskor samt vitrinskåp med inbyggd belysning. Köksinredningen ackompanjeras av bänkskivor i svart massiv granit och rostfria vitvaror. Ypperliga arbetsytor som bjuder in till trevlig matlagning tillsammans med familjen eller vännerna. Köket är utrustat med en full maskinpark från Husqvarna/Electrolux i form av induktionshäll, varmluftsugn och mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin, kyl & frys i fullstorlek, samt rostfri fläkt med glaskåpa. Smarta och genomtänkta förvaringslösningar såsom i köksön gör att det finns en plats för allt.

Alla bilder

Sovrum 1

Bottenvåningens sovrum har dubbla fönster mot framsidan av huset som ger rummet behagligt med dagsljus. Flertalet garderober som sväljer massor av förvaring samt gott om utrymme för både dubbelsäng och eventuellt skrivbord eller byrå om så önskas.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Bottenvåningens badrum är ljust och exklusivt tack vare de många tillvalen på kakel, klinker, inredning och maskiner. Gott om ljusinsläpp från de dubbla fönstren med råglas. Badrummet är utrustat med dusch, vask med kommod (90cm), spegel med belysning och väggskåp bredvid, toalett och inte minst husets tvättmaskin och torktumlare. Badrumsinredningen kommer från Vedum. Ovanför tvättmaskinen och torktumlaren finns en bänkskiva som praktisk arbetsyta och ett väggmonterat dubbelskåp till förvaring. Infällda spotlights i taket och skön golvvärme ger det lilla extra.

Alla bilder

Burspråk

Trappan leder oss upp till andra våningen med fint ljusinsläpp i form av tre takfönster. Från trappan slås man av bottenplanets öppna och luftiga planlösning och allt ljus från fönsterpartiet mot trädgården. Under trappan finns ett utmärkt förvaringsutrymme samt teknik för uppvärmningssystemet. I anslutning till trappan hittar vi ett mysigt litet burspråk som kan användas som kontorsyta men lika gärna kan bli en avskild lek- eller läshörna. Ytterligare fönster mot uteplatsen och trädgården ger utrymmet massor av dagsljus.

Alla bilder

Allrum

När vi kommer upp för trappan möts vi av ett ljust och fint allrum med fantastisk takhöjd på ca 4 meter. I dagsläget är denna del helt öppen och möblerad med soffgrupp men önskas ett tredje sovrum kan man enkelt avdela allrummet, se alternativ planlösning.

Alla bilder

Alternativ planlösning

Med en enkel regelvägg kan ni med lätthet avdela allrummet till ett tredje sovrum om så önskas. Då fås ett trevligt sovrum med burspråk mot gatan samtidigt som ni fortsatt kan ha en allrumsdel kvar för exempelvis extra tv-hörna eller hemmakontoret.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum är tänkt som master bedroom då det erbjuder en stor och separat walk in closet samt direkt tillgång till ovanvåningens badrum. Ett generöst tilltaget sovrum med stora fina fönster mot trädgården och utrymme för extra byråer/garderober om behovet finns. Även detta rum har en mycket generös takhöjd om ca 4 meter som låter ljuset spela fritt. Mörkläggningsgardiner är installerade i samtliga fönster och de i takfönstren är dessutom fjärrstyrda. Målade släta väggar och samma parkettgolv som är genomgående i hela bostaden.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens helkaklade badrum nås direkt från master bedroom samt från allrummet/framtida sovrum 3. Duschhörna med glasväggar, vask med kommod, spegelskåp med infälld belysning och toalett. Stilren färgskala på kakel, klinker och inredning samt golvvärme och infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Trädgård

Uppväxt och välplanerad trädgård i österläge med planteringar, Bigarråträd och grön gräsmatta som inbjuder till spring och lek för barnen men även utrymme för den trädgårdsintresserade. Husets arkitektur låter solens strålar nå stora delar av trädgårdssidan från morgon till kväll. I trädgården finner vi även ett praktiskt förråd med ett loft som ger bra förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Framsida

På framsidan samsas gräsmatta och trevliga planteringar med underbara träd, varav ett s.k. familjeträd med 3 sorters päron, som ger en inbjudande och välkomnande känsla till huset samtidigt som det gör uteplatsen insynsskyddad och privat. Uteplatsen ger gott om utrymme till trädgårdsmöbler för att sitta och njuta av kvällssolen.

Alla bilder

Övrigt

Bredband (100/100Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.

Sophämtning med eget kärl ingår i månadsavgiften. Fristående kallförråd om ca 3,7 kvm finns i trädgården. En parkeringsplats hör till huset och det finns dessutom 10 gästparkeringar som också kan nyttjas.

Säljaren vill upplysa om att vasken i ovanvåningens badrum är delvis krackelerad i emaljen.

Alla bilder

Förening

Brf Havsstormen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av fyra flerfamiljshus och 28 radhus som upplåts med bostadsrätt. Byggnaderna är uppförda av Hemgården 2009/2010. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själv som tar ut en överlåtelseavgift på 1100:- och en pantsättningsavgift på 440:-. Vid överlåtelse görs alltid en tillsyn, vilken kostar 1200:- och betalas av säljaren.

Senast avgiften ändrades var 2019-01-01 då den höjdes med 4%. I nuläget finns det ingen avgiftsändring inplanerad, beslut tas i nov/dec varje år. I avgiften ingår bredband och basutbudet för kabel-tv, leverantör Sydantenn.

Till varje bostad hör en parkeringsplats.

Två gånger per år har föreningen arbetsdagar då samtliga medlemmar hjälps åt att med diverse sysslor som behövs göras.

Föreningen är delägare i Vintrie samfällighetsförening som bildades september 2016. Föreningen har 33
andelar utav totalt 98.

Tidigare underhåll: 2012 putsades alla fasader om och målades samt allt trä målades.

Pergolor, förråd och träytor på radhusen samt loftgångar på flerfamiljshusen håller på att bytas ut/målas om.

Alla bilder

Område

Här bor man tryggt i en barnvänlig idyll men ändå tar det inte mer än ca 10 minuter på cykel till Emporia där allt man behöver finns. Med bil tar man sig på ca 5 minuter till Öresundsbron och ca 10 minuter till city. Förskola finns ca 250 meter bort. Vintrie förskola (kommunal) har 54 platser fördelade på tre grupper – Humlan, Grodan och Sorken. Bullerbyns förskola finns också på kort avstånd, drivs som ett föräldrakooperativ.

 

Alla bilder

Försäljnings­information

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. På Bülows & Lind tillämpar vi öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga spekulanter. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på www.fmi.se.

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köparen uppmanas att noga undersöka bostadens skick. Informationen i objektsbeskrivningen är till största delen hämtad från säljaren. Ansvarig fastighetsmäklare kontrollerar säljarens uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea har hämtats från bostadsrättsföreningens förvaltare. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning, 040-37 40 00.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 6 627 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100Mbit/s), IP-telefoni, Sophämtning, Parkeringsplats
Adress Kålhagegränd 17
Kommun Malmö
Område Vintrie
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 118 Kvm (Föreningens information)
Våning 1&2
Balkong Uteplats
Byggår 2010
Förening Brf Havsstormen
Förråd Kallförråd i trädgården
Uppvärmning Grundvattenvärmepump, vattenburet
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband (100/100Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Värme, VA, Kabel-TV, Bredband (100/100Mbit/s), IP-telefoni, Sophämtning, Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.