Sölvesborg - Sandviken

Symfonivägen 5234

Visa på karta

Stor friköpt tomt - Nära vacker sandstrand - Renoverad stuga

I idylliska omgivningar och nära Sandvikens vackra sandstrand finns nu detta charmiga och välskötta fritidshus till salu. Välplanerat med trivsamt vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök. De 3 sovrummen ligger gemensamt på ena gaveln av huset och binds samman med badrummet via den lilla hallen. Veranda om ca 20 m² varav drygt halva dessutom är inglasad och således en perfekt matplats för grillkvällarna. Framför huset och verandan finner ni ett nyare härligt trädäck som mäter ca 40 m². Vidare finner ni också en nyrenoverad och inredd friggebod som rymmer ytterligare två sovplatser och sist men inte minst finns också en fristående vedeldad bastu. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Rum 4
Boarea 50 Kvm
Biarea 19 Kvm
Tomtarea 698 Kvm
Typ Fritidshus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
  • Söndag 20 juni 14:30 - 15:00
Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning av sommardrömmen på Symfonivägen 5234!

Alla bilder

Läge

Här bor man på naturskönt läge med havets avkopplande brus i bakgrunden och endast ca 3 minuter på cykel till Sandvikens mycket vackra sandstrand.

Alla bilder

Trädgård

Friköpt tomt om 698 m² med stor och härlig trädgård i optimalt söderläge så att ni kan njuta av solens strålar från morgon till kväll! Stor gräsmatta med gott om lekytor och för den träningssugne finns här även ett utegym/klätterställning samt plats för den obligatoriska studsmattan.

Alla bilder

Trädäck

Trädäcket går inte av för hackor med sina ca 40 välbyggda kvadrat som kan nyttjas på massor av olika sätt under sommaren.

Alla bilder

Inglasad veranda

De lite kallare och regniga dagarna tillbringar man gärna i den inglasade delen av verandan. Här finns det gott om plats för hela tjocka släkten och även till vardags fungerar det utmärkt som matrum eller en mysig loungehörna för slöa eftermiddagar.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum som får gott om ljus tack vare fönster i tre väderstreck! Här får ni lätt plats med rejäl soffgrupp och mediamöbel för mysiga filmkvällar. Öppen planlösning mot matplatsen och det fräscha arbetsöket ger en inbjudande och tilltalande modern känsla.

Alla bilder

Matplats

Som en naturlig avdelare mellan kök och vardagsrum har ni den inbjudande matplatsen med fönster i väster.

Alla bilder

Kök

Mycket fräscht arbetskök i klassisk L-form som ger ett lättarbetat kök som maximerar ytan med bibehållet svängrum. Köket renoverades under 2015/16 med samtliga fronter i lantlig stil som harmoniserar med det ljust grå golvet och samtidigt kontrasterar mot de mörkare bänkskivorna och den färgglada spisen, som dessutom erbjuder dubbla ugnar. Vidare utrustat med kolfilterfläkt, kyl/frys, mikro samt diskmaskin. Köksdelen har fönster mot baksidan av huset och tack vare den öppna planlösningen strålar även allt ljus från vardagsrummets fönster också rakt in i köket.

Alla bilder

Hall

Den inre hallen förbinder vardagsrummet med de tre sovrummen och det fräscha badrummet.

Alla bilder

Sovrum 1

I vardagsrummets förlängning ligger stugans första sovrum som i dagsläget fungerar som Master bedroom då det är störst till ytan. Dubbla garderober samt utrymme till fristående möbler tillfredsställer förvaringsbehovet.

Alla bilder

Sovrum 2

Mellansovrummet huserar idag en platsbesparande våningssäng samt en mindre arbetshörna där de små kan sitta och rita eller skriva när vädrets makter ej tillåter utomhuslek eller bad. Garderob till kläderna finns också på plats.

Alla bilder

Sovrum 3

Längst in finner vi detta lilla men mysiga sovrum som erbjuder plats för säng, nattduksbord och fristående byrå/garderob.

Alla bilder

Badrum

Badrummet helrenoverades till nuvarande skick under 2016 och här finner ni wc, varmvattenberedare, duschhörna med glasväggar, tvättmaskin, handdukstork, handfat med underskåp, fristående linneskåp med spegel samt fönster som bidrar med både dagsljus och värderingsmöjligheter. Renoveringen utfördes av behörig fackman och således finns tillhörande kvalitetsdokument att tillgå.

Alla bilder

Gäststuga

Ypperlig gäststuga som med lätthet rymmer dubbelsäng eller två enkelsängar de nätter man behöver extra sovplastser. Gäststugan, som mäter ca 6,5 m², renoverades så sent som 2020 med bl.a nytt yttertak i plåt och nytt golv lades in. 

Alla bilder

Bastu

På tomten finner ni en fristående vedeldad bastu för härliga bastubad när det behövs lite extra värme i kroppen innan kvällsdoppet.

Alla bilder

Övrigt

Säljarens föreslagna tillträde är 1/7-2021. 

Till skillnad från vissa andra stugor har ni här både kommunalt vatten och avlopp istället för enskilt. 

Många i området betalar dyra arrendeavgifter på sina tomter men det behöver man inte tänka på här eftersom denna tomt är friköpt. 

Öppen fiber är inkopplad i huset. (Brukar vara bra kampanjer, halva priset 6 månader, cirka 200kr/månad.)

Elen är omdragen 2016 med jordfelsbrytare samt ny elcentral med automatsäkringar.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Sölvesborg Siretorp 3:181

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, värde: 369 000 kr
Mark, värde: 458 000 kr
Summavärde: 827 000 kr
Taxeringsår: 2018
Värdeår: 1973

Uttagna pantbrev:
900 000 kr fördelat på 3 st datapantbrev.

Alla bilder

Omgivningar

Idylliskt läge nära Blekinges vackraste strand där man gärna kopplar av på Strandcafeét som även erbjuder trevlig underhållning och samvaro på somrarna. I området finns det härliga strövstigar samt närhet till natur och fritid. I närheten finns även småbåtshamn i det pittoreska fiskeläget Västra Näs. Inom korta avstånd finner ni också flera gårdsbutiker med själv betjäning varav den närmsta endast ligger ca 200 m från stugan och här kan ni köpa nybakade frallor, kakor, glass och färsk fisk. På vägen in mot stan finns Sölvesborgs fina 18-håls golfbana och på golfklubbens område finner ni även en nybyggd padelbana. Med bil är det ca 7 km till Sölvesborg där man har tillgång till stadens utbud av butiker, restauranger och annan service i gemytlig stadskärna. Med cykel till Sölvesborg är det endast ca 5 km tack vare en gång/cykelbro över viken. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 795 000 kr
Adress Symfonivägen 5234
Kommun Sölvesborg
Område Sandviken
Typ Fritidshus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 19 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 698 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean omfattar den inglasade delen av verandan om ca 12 m² samt gässtugan om ca 7 m².
Byggår 1973
Grundläggning Plintar/krypgrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber finns indraget.
Driftskostnad 15 468 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 300 kr
Renhållning: 1 701 kr
Försäkring: 2 467 kr
Fastighetsavgift på 6.203 kr/år tillkommer.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 827 000 kr
Summa pantbrev 900 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

  • Söndag 20 juni 14:30 - 15:00