Vellinge - Vellinge - Centrum

Mejerigatan 24A och 24B

Visa på karta

Parhus med två hus - Perfekt för generationsboende eller uthyrning - Underbart läge intill centrum

Charmigt gatuhus - byggt runt förra sekelskiftet som parhus med två hus, vilket erbjuder många möjligheter - kanske en uthyrningsdel eller varför inte ett generationsboende? Lugnt beläget på ett av de få lägen i Vellinge där man inte besväras av biltrafik, men ändå med absolut närhet till Vellinge centrum med allt det erbjuder oss i vardaglig service. Nuvarande ägare har utfört omfattande renoveringar vilket resulterat i ett mycket fint och gediget boende med en alldeles underbar trädgård! Förutom detta har vi upp till fem sovrum, två fullt utrustade kök, två helkaklade badrum och två gästtoaletter. Ett tillfälle man bara inte får missa - välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 6 195 000 kr
Rum 6
Boarea 59 Kvm
Boarea 115 Kvm
Biarea 0 Kvm
Biarea 24 Kvm
Tomtarea 670 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1897
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 300 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Köp detta hus och få ett extra hus på köpet! Välkommen till ett unikt hus i mycket fint skick med breda anvädningsområden där man gärna bor med familjen, men lika gärna kan välja att hyra ut den mindre delen - Mejerigatan 24! 

 

Alla bilder

Bostad 1 - Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med fint parkettgolv, infällda spotlights i taket och väggar i sobert grått med matchande fondvägg. Entrédelen har praktiskt klinkersgolv och härifrån leder trappan vidare upp till sovrummet på ovanvåningen. Dubbla handgjorda innerdörrar från Qvesarum och fönsterbänkar i granit.

Alla bilder

Bostad 1 - Kök

Snyggt kök med inredning från Marbodal i skinande vitt. Riktigt gott om skåpsutrymme och bra arbetsytor på vacker bänksiva i mattsvart granit. Kyl och frys i fullstorlek med vatten- och isfunktion - båda i rostfritt utförande och från Siemens år 2015. Integrerad diskmaskin från Bosch 2012, induktionshäll från Electrolux, inbyggd ugn och microvågsugn i praktisk arbetshöjd samt spisfläkt, samtliga från Siemens 2014. En riktigt stor matplats som enkelt rymmer ett bord för 8-10 personer, ljusa väggar, klinkers på golvet och infällda spotlights i taket - dubbla glasdörrar ut mot uteplatsen och trädgården härifrån.

Alla bilder

Bostad 1 - Sovrum 1

Ett nätt första sovrum med fönster lugnt ut mot trädgården, väggar målade i mjukt grönt, snyggt golv och infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Bostad 1 - Sovrum 2

Sovrum nummer två är ett något mindre rum med garderober längs långsidan som ger gott om förvaringsutrymme. Parkettgolv, väggar i vitt och fönster ut mot husets gavel.

Alla bilder

Bostad 1 - Badrum

Rymligt och fräscht helkaklat badrum med halv vägg som avskärmar duschen. Väggarna går i vitt med mosaikdetaljer i behagligt mjuk sandfärgad ton som matchar golvet i natursten - genomtänkt detalj i inbyggda vägghyllor i duschen. Vägghängd wc, dubbla handfat, badrumsspegel och badrumsinredning med gott om förvaringsutrymme. Infällda spotlights i taket, vattenburen golvvärme som är skönt för bara fötter och eluppvärmd handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare - en tvättstuga finns i husets andra del.

Alla bilder

Bostad 1 - Uterum

Med ingång från trädgården och uteplatsen finns ett uterum med stora öppningsbara glaspartier med isolerglas Ett underbart komplement när kvällarna börjar bli kalla men man inte vill släppa taget om utesäsongen! Fint klinkersgolv, vita väggar och infällda högtalare i taket. Dörr finns även mot det andra huset.

Alla bilder

Bostad 1 - Allrum

På ovanvåningen där trappan kommer upp finns gott om förvaring i flera väggfasta skåp. Ingång härifrån till en klädkammare och till gästtoaletten - fönster på gaveln. Charmiga snedtak och plats för säng eller kanske hemarbetsplatsen - eller varför inte en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet längst in?

Alla bilder

Bostad 1 - Sovrum 3

Ett rymligt sovrum med fönster mot trädgården - plats för dubbelsängen men även för byrå eller läsfåtölj för den som önskar. Mörka golv som kontrasterar snyggt mot vita väggar.

Alla bilder

Bostad 1 - Gästtoalett

Gästtoalett med fönster som släpper in dagsljuset. Klinkersgolv, ljusgråa väggar, wc och handfat.

Alla bilder

Bostad 1 - Entré

Entréhall med klinkersgolv och gråmålade väggar. Trappan leder härifrån upp till ovanvåningen - plattsbyggd trappa med ektrappsteg leder oss till ovanvåningen. 

Alla bilder

Bostad 1 - Trädgård

Trädgården ligger privat och insynsskyddad och har verkligen det mesta av det bästa! Fin stenläggning vid uteplats i anslutning till köket skyddas av en stor markis som kan fällas ut när solen skiner för starkt - installerad 2016, elstyrd och 7 meter lång.

Det stora trädäcket utanför uterummet ligger i bästa soliga söderläge - mjukt med trätiljor för bara sommarfötter och perfekt plats för alla grillkvällar. Här ryms både solstolar och utemöblemanget. Ett utekök med fina arbetsytor på granitskiva är ett måste för hemmakocken!

Efter detta följer mjuk grön gräsmatta som slutar i en solaltan överbyggd med pergola. Perfekt för solnjutaren!

Härifrån går singelbeströdda gångar mellan susande bambu, uppvuxna träd och välskötta planteringar. Ytterligare en uteplats finner vi vid uterummets kortsida på mörk singel och lite längre bort ett växthus.

En underbart välplanerad trädgård med många rum och funktioner att njuta av efter humör och väderlek.

Alla bilder

Bostad 2 - Kök

Snyggt kök i vinkel med inredning i vitt som står fint mot mörk bänkskiva och kakel. Öppet mot vardagsrummet med en bardisk vilket skapar en luftig känsla. Ny kyl/frys från Miele, två vinkylar, inbyggd ugn och microvågsugn även här i arbetshöjd, spishäll och spisfläkt. Klinkersgolv, spotlights i taket och glasdörr ut mot husets baksida och terrassen.

Alla bilder

Bostad 2 - Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum som ligger öppet mot köket med fint parkettgolv, väggar i beige och infällda spotlights i taket. Entréhall med klinkersgolv samt plattsbyggd trappa med ektrappsteg som leder upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Bostad 2 - Badrum

Snyggt helkaklat badrum i vitt och svart - duschplatsen omgärdas av vikbara duschväggar i glas som fälls undan när duschen inte används och ger mer golvyta. Vattenburen golvvärme även här och elvärmd handdukstork, wc och handfat på bänkskiva i trä.

Alla bilder

Bostad 2 - Tvättstuga

Innanför badrummet ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk ovanför maskinerna, hyllor för förvaring, dörr till husets baksida och ett litet högt sittande fönster som ljusinsläpp.

Alla bilder

Bostad 2 - Sovrum 1

På ovanvåningen finns sovrummet och en anslutande rymlig walk in closet. Sängen placeras med fördel vid fönster i takkupan - parkettgolv, charmiga snedtak och väggar i vitt och grått.

Alla bilder

Bostad 2 - Gästtoalett

På ovanvåningen i anslutning till sovrummet finns gästtoaletten - vilket sparar många nattliga turer ned för trappan. Klinkersgolv, wc, handfat, badrumsspegel och väggar målade i grått.

Alla bilder

Bostad 2 - Terrass

Här finns ett mindre trädäck direkt vid utgången från köket, skuggat av markis för den som vill ha svalka under de varma dagarna. Fin stenläggning fortsätter fram till en stor och något upphöjd terrass med  trätrall och staket runt. Generösa ytor med plats för både matbord, grill och solstolar eller ett loungemöblemang.

Uthus för förvaring.

Alla bilder

Framsida

Ett klassiskt gråputsat gatuhus välkomnar oss! På husets gavel finns uppfart med plats att parkera bilen.

Alla bilder

Övrigt

Mejerigatan 24a

Fastigheten är mycket omfattat renoverad sedan 2004. Det var nedrivet till ett skal och sedan har det byggts upp på nytt. Nedan följer exempel på vad som utförts. 

2004 - Ny tillbyggnad där det finns kök, badrum och sovrum. Här finns även vattenburen golvvärme.

2004 - 3-glas Elitfönster.

2004 - Daloc säkerhetsdörr.

2004 - All VVS. Vattenledningar, vattenstammar och avlopp. Gjort av Rörmontören syd. 

2004 - Papptak lagt av takfirma.

2005 - Elen byttes ut helt och hållet av behörig elektriker. 

2005 - Badrum.

2005 - Marbodalkök med bänkskiva i granit och rostfria maskiner.

2006 - I ursprungshuset grävdes grunden ur, fylldes med makadam och isolerades sedan med 200 mm cellplast och en betongplatta på 100 mm göts. Den är dessutom förstärkt i ytterväggen. I samband med detta installerades även vattenburen golvvärme på bottenvåningen.

2006 - I ursprungshuset tilläggsisolerades det, det finns luftspalt, stålreglar och sedan osbskivor och sedan gips vilket gör det tacksamt om man ska hänga upp saker på väggen.

2007  - Putsning av fasaden.

2010 - Plattsättning, soldäck och anläggning av den underbara trädgården.

2014 - Installation av fiber. Kabel finns till 24b.

2016 - Luft-vatten värmepump. Ivt air.

2017 - Klinkergolv i köket.

2019-2021 - Målning invändigt. 

- Larm finns

- Centraldammsugare med tre uttag

- Fönsterbänkar i granit på bottenvåningen.

- Nya spröjsar till fönsterna finns men är ej monterade.  

- Huset är ursprungligen från ca 1897.

Mejerigatan 24b

Denna fastighet köptes senare och då slogs de två fastigheterna ihop och blev en fastighetsbeteckning. Vad gjorde nuvarande ägare då? Jo, de rev ner huset så det bara fanns ytterväggarna kvar och byggde sedan upp huset på nytt igen vilket resulterade i ett väldigt charmigt och fint boende även här. Man bor oerhört lugnt och har endast några fotsteg till närmsta restaurang och mataffär. Centrum är verkligen bara ett äkta stenkast bort. Det kan inte bli så mycket bättre - livskvalité. Hyr man ut denna delen så har man sitt på det torra och bor oerhört billigt.

Mycket av det som är gjort här följer nedan.

2010 - 3-glas Elitfönster.

2010 - Daloc säkerhetsdörr.

2010 - All VVS. Vattenledningar, vattenstammar och avlopp. Gjort av Rörmontören syd. 

2010 - Takkupa

2010 - Elen byttes ut helt och hållet av behörig elektriker. 

2010 - Kök

2010 - Badrum. 2019 byttes inredning och duschväggar.

2010 - Takpapp lagt av takfirma..

2010 - Grävdes grunden ur, fylldes med makadam och isolerades sedan med 200 mm cellplast och en betongplatta på 100 mm göts. Den är dessutom förstärkt i ytterväggen. I samband med detta installerades även vattenburen golvvärme på bottenvåningen, förutom i grovköket.

2010 - Tilläggsisolerade ytterväggar, det finns luftspalt, stålreglar och sedan osbskivor och sedan gips vilket gör det tacksamt om man ska hänga upp saker på väggen.

2012 - Luft-luftvärmepump på ovanvåningen.

2019 - Nytt parkettgolv i vardagsrummet.

2019-2021 - Målning invändigt. 

- Larm finns- Byte av all VVS. Vattenledningar, vattenstammar och avlopp.

- Marshallkylen ingår inte på grund av affektionsvärde för ägaren.

- Huset är byggt ca 1910.

 

Alla bilder

Område

Välkommen till Vellinge kommun och till Sveriges finaste stränder och fåglarnas paradis. Det är med glädje vi hälsar dig välkommen till Sveriges sydvästligaste hörn. Vellinge kommun omfattar Falsterbonäset med tvillingstäderna Skanör och Falsterbo och de större orterna Höllviken och Ljunghusen, Vellinge samt Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Vellinge kommun är berömd för de attraktiva vita sandstränderna och det underbara badvattnet. De fyra största strandsträckorna i kommunen finns i Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör.

De små badhytterna med historiska anor är vackra att beskåda, målade i allehanda färger och placerade längs de vita sanddynerna.

Från Vellinge har man bekväm närhet både till Malmö och Öresundsbron, och orten erbjuder en möjlighet att bo i en naturskön och lugn miljö samtidigt som storstaden och kontinenten nås lätt. Goda kommunikationer med buss gör det enkelt att smidigt ta sig till och från Malmö. I anslutning till byn ligger Söderslätts Golfklubb, en etablerad 18-hålsbana sedan 1990. Förutom golf finns flera alternativ till fritidssysselsättningar såsom fiske, tennis och ridning. Dessutom finns Söderslätts flygklubb som erbjuder möjligheten att lära sig flyga. På somrarna njuter man av milslånga vita stränder på grannorterna Höllviken, Skanör och Falsterbo.

I Vellinge erbjuds flera möjligheter till skola och barnomsorg. Förskolor ligger strategiskt utplacerade så att det alltid erbjuds gångavstånd till dessa. För de lite äldre barnen finns även grundskolor inom gångavstånd. Dessa erbjuder såväl kommunal som privat skolgång. I Vellinge ligger även Sundsgymnasiet, en populär gymnasieskola som erbjuder flera olika program och inriktningar. Här finns såväl ett estetiskt program som ett naturvetenskapligt program.

Läs mer på Vellinge kommuns webplats: www.vellinge.se/

Alla bilder

Planlösning - bostad 1 bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning bostad 1

Med reservation för avvikelser

Planlösning bottenvåning bostad 2

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning bostad 2

Med reservation för avvikelser

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 195 000 kr
Adress Mejerigatan 24A och 24B
Kommun Vellinge
Område Vellinge - Centrum
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 59 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Boarea 115 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 0 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 24 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 670 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1897
Grundläggning Betongplatta
Stomme Lertegel och lättbetong (Siporex) i tillbyggnaden.
Fasad Puts
Tak Papp
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump samt luft/luftvärmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Vellinge stadsnät
Driftskostnad 38 198 kr/år varav:
El: 23 178 kr
Vatten/Avlopp: 5 533 kr
Renhållning: 3 087 kr
Försäkring: 6 400 kr
Fastighetsavgift på 8 524:-/år tillkommer samt fiber.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 119 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 609 000 kr
Summa pantbrev 3 495 000 kr
Servitut/GA Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:8
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:36
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:37
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:38
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:40
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:42
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:50
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:51
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:52
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:53
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:54
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:26
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:65
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:66
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:111
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:27
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:28
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:29
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:30
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:32
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:34
Samfällighet VELLINGE VELLINGE S:35

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 300 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
6 300 000 kr Budgivare 2 2021-10-12 20:47
6 195 000 kr Budgivare 1 2021-10-12 19:44
6 000 000 kr Budgivare 1 2021-10-10 12:15