Lund - Nilstorp

Persikevägen 81

Visa på karta

Renoveringsbehov - Otroliga ytor - Grönt & barnvänligt område

På populära och omtyckta Nilstorp finner ni detta karaktärsfulla gavelradhus på Persikevägen. Huset byggdes 1967 och har mycket välplanerade ytor som är fördelade på två plan och källare (188 kvm boarea och 60 kvm biarea). På baksidan av huset har ni stensatt uteplats och en egen trädgård som ramas in av häckar. Området är bilfritt med stora gemensamma grönytor och har lekplats och luftig gårdsyta mellan husen. Garage och parkeringsplats finns ett par meter bort från bostaden. Huset är i behov av omfattande renovering och säljs med friskrivningsklausul. Här finns otrolig potential att skapa ett drömhem med gott om plats för stora familjen, hobbyn eller till den egna verksamheten. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 6 400 000 kr
Rum 8
Boarea 188 Kvm
Biarea 60 Kvm
Tomtarea 253 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 675 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Huset är beläget i ett lugnt och grönskande villakvarter. Området är bilfritt vilket passar perfekt till barnfamiljen. Gården där radhuset är beläget har en stor innergård som gör att det känns ljust och luftigt mellan bostäderna. Ni har nära till er garageplats och till parkeringsplatserna. Gavelläget vid garagen är fördelaktigt då ni får bättre ljusinsläpp i och med att garagelängan är lägre än de andra radhusen.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall med gott om utrymme till att hänga av ytterplagg och skoförvaring. I anslutning till hallen finner ni en klädkammare, sovrum/arbetsrum, badrum, kök och vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum

Till vänster om hallen har ni ett rum med egen ingång. Det perfekta rummet till hemmakontoret, om du har egen verksamhet, eller varför inte bygga om delar av entrén till en egen lägenhet för uthyrning?

Alla bilder

Badrum - entréplan

Badrummets golv och väggar är klädda med våtrumsmatta. Här finns handfat, WC och ett duschutrymme.

Duschen har inte blivit använd på länge och är ur funktion.

Alla bilder

Kök

Här har ni möjlighet att skapa ert drömkök från grunden. Köksutrymmet har generös yta som ni kan forma efter tycke och smak. Ni får plats med mycket skåpförvaring och en matplats vid köksfönstret. Ni har plats för större matgrupp i vardagsrummet med stora fönsterpartier ut mot trädgården.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har formen av ett L och rymmer plats för större soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier ut mot trädgården skänker fint ljusflöde till rummet. Härifrån har ni utgång till uteplatsen och trädgården.

Alla bilder

Trädgård

I trädgården har ni gräsyta, blomsterrabatter samt stensatt uteplats. En del av uteplatsen ligger skyddat under tak och ni har trappa upp till den ena balkongen. Här finns ett litet förråd till era trädgårdsredskap. En häck skärmar av trädgården från omgivningen och till höger har ni en mur av garaget. I trädgården växer det bland annat syrén, körsbär, forsythia, bok och hagtorn.

Alla bilder

Allrum

På övre plan kommer ni upp till ett stort allrum med gott om utrymme till soffgrupp och TV-möbel. Vidare härifrån kommer ni till fyra sovrum, två balkonger, ett badrum och en klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 1

Från detta sovrum har ni utsikt över trädgården samt en utgång till balkongen. Tänk att starta dagen med en kopp kaffe i solen på balkongen. Sovrummet har yta till dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Alla bilder

Balkong

Balkongen har rymlig yta till loungegrupp, solstolar och blomsterkrukor. Tänk vilken oas ni kan skapa! Balkongen nås även via en trappa från trädgården.

Alla bilder

Sovrum 2

Till höger om allrummet finner ni detta sovrum. Ytan är generös och rymmer plats till dubbelsäng, garderob och förvaringsmöbler. Härifrån har ni utsikt över trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum har generös yta till dubbelsäng, garderober och förvaringsmöbler. Genom fönstret har ni utsikt över samfällighetens innergård.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet är utrustat med handfat, badkar, skåp, bidé och WC. Golv och väggar är klädda med våtrumsmatta.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 finns beläget mot innergården. Här får ni plats med större säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Intill sovrummet har ni en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Källare

Ned för trappan i hallen kommer ni till källaren. Ni kommer ner till en liten hall och leds sedan vidare till ett tvättrum, hobbyrum/gillestuga och ett förråd. Här finns stor potential att forma källaren efter era behov.

Alla bilder

Övrigt

Fastigheten har generellt en del renoveringsbehov, vissa saker är gjorda de senaste åren:

2018

Ny WC-stol på entréplan

2017

Ny varmvattenberedare

Två nya altandörrar – ny dörr till uteplatsen på baksidan och ny dörr till balkongen på baksidan.

2016

Målat om fasaden

2014

Nytt papptak

Övrigt

Vissa fönster har blivit utbytta under 90-talet.

Duschen i badrummet på entréplan har inte blivit använt på lång tid och är ur funktion.

Alla bilder

Samfällighet

Fastigheten är del av Persikans samfällighetsförening. I avgiften till samfälligheten ingår vatten/avlopp, sophämtning, grönyteskötsel, garage/parkeringsskötsel.

Varje hus har en garageplats i länge samt en parkeringsplats utomhus. Vid garagen finns även gemensamma renhållningsrum.

Garage i länga plus ytterligare en parkeringsplats tillhör varje bostad. Vid garaget finns även soprum.

Alla bilder

Historia

Området i södra kanten av Nilstorp byggdes som ersättning för den aldrig förverkligade stadsplanen från 1948, men med betydligt högre exploateringstal. Bebyggelsen har en klart modernistisk prägel och påminner en hel del om 1920-/30- talens internationella modernism, men grupperingen och den bilfria miljön placerar miljön i 1960-talet. Husen ritades av arkitektkontoret ELLT från Stockholm medan utemiljön gestaltades av Sven Ingvar Andersson. För stadsplanen svarade stadsbyggnadsdirektör Sven Tynelius, troligen i samarbete med ELLT.

De 51 vita kubiska radhusen i kvarteret Persikan är arrangerade med stora rumsliga och arkitektoniska kvaliteter. Husen vänder sig på ena sidan mot slutna hårdgjorda gaturum och på andra sidan mot öppna gemensamma grönytor. Ett spänningsverkande spel med kontraster kännetecknar också arkitekturen. Mörka snickerier avtecknar sig mot de vitmålade fasaderna.

https://bevaringsprogram.lund.se/wiki/Nilstorp_-_H%C3%A4r_bor_man_-_Bostadsomr%C3%A5den_i_Lunds_kommun_1945-2005

Alla bilder

Område

Historia

Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i området Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Närservice & kommunikationer

Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, nöje mm. 

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten som har långa öppettider.

Från Nilstorp har ni nära motorvägspåfart till E22.

Från området går buss buss nr 5 (riktning Gastelyckan och Nova Lund) och buss nr 9 (riktning Galjevången och Universitetssjukhuset). Från hållplatsen Råby Trafikplats (ca 5 min från huset) kan ni ta direkbuss, via motorvägen, till Malmö. Ni har en kortare promenad till Bankgatan och Botulfsplatsen där flera av Lunds bussar avgår.

Skolor & förskolor

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Nilstorp har bland annat förskolorna Plommonet, Föräldrakooperativet Äpplet och Blomman.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Källare

Med reservation för avvikelser

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 400 000 kr
Adress Persikevägen 81
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 188 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 60 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 253 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1967
Grundläggning Källare
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Papp (2014)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Tele2
Driftskostnad 65 500 kr/år varav:
El: 37 500 kr
Samfällighet: 28 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel & uppvärmning) och samfällighetsavgift. Förbrukning av el 25 000 kWh/år. I avgiften till samfälligheten ingår vatten/avlopp, sophämtning, grönyteskötsel, garage/parkeringsskötsel.
Energiprestanda 230 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 456 000 kr
Summa pantbrev 810 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Avtalsservitut ledning
Officialservitut väg
Gemensamhetsanläggning LUND PERSIKAN GA:1
Gemensamhetsanläggning LUND PERSIKAN GA:2
Avtalsservitut
Avtalsservitut ledning
Avtalsservitut ytter-och källarväggskonstr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 675 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
6 675 000 kr Budgivare 7 2021-09-18 15:50
6 650 000 kr Budgivare 5 2021-09-18 14:15
6 600 000 kr Budgivare 7 2021-09-18 13:34
6 550 000 kr Budgivare 5 2021-09-18 09:08
6 500 000 kr Budgivare 6 2021-09-17 18:34
6 450 000 kr Budgivare 5 2021-09-17 17:03
6 400 000 kr Budgivare 4 2021-09-16 11:44
6 150 000 kr Budgivare 3 2021-09-16 11:39
6 100 000 kr Budgivare 2 2021-09-16 08:36
6 000 000 kr Budgivare 1 2021-09-13 12:29