Malmö - City - Lugnet

Gustav Möllers Gata 2A

Visa på karta

Stor västerbalkong - Högt upp i huset - Hörnlägenhet med fönster i 3 väderstreck

På optimalt cityläge med hiss från markplan tar man sig enkelt upp till våning 4 där denna rymliga fyrarummare om 119 m² är belägen på ett ypperligt gavelläge i huset vilket berikar med ljus från tre olika väderstreck. I bästa västerläge ligger en generöst tilltagen balkong med härlig utsikt över den lummiga innergården och lägenheten får ett underbart ljus av de stora fönsterpartierna. Delvis öppen planlösning mellan kök, matplats och det stora vardagsrummet ger trevliga och sociala ytor. De tre sovrum är alla i bra storlek och ligger tillsammans i inre delen av lägenheten. Lägenheten har dessutom två badrum, ett med dusch och ett med badkar, vilket ger lite extra lyx i vardagsbestyren. Vidare erbjuder lägenheten en välkomnade hall med dubbla skjutdörrsgarderober och en rymlig klädkammare. Föreningens lummiga innergård ligger som en privat oas mitt i stan och bjuder på fina planteringar och härlig eftermiddagssol. Här finns det gemensamma utemöbler och grillmöjligheter.

I korthet

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 7 544 kr
Rum 4
Boarea 119 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Stor härlig balkong mot innergården i optimalt västerläge.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 000 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkomna på visning av denna ljusa och härliga gavellägenhet på Gustav Möllers gata 2A mitt i city!

Alla bilder

Västerbalkong

Stor inbjudande balkong med en tilltalande svängd utformning erbjuder en härlig utsikt över föreningens lummiga innergård i optimalt västerläge. Här ryms med lätthet matplats och/eller loungemöbler där solens strålar kan avnjutas från lunchtid ända tills solnedgången. 

Alla bilder

Vardagsrum

Det första man slås av är det fantastiska ljuset som flödar i vardagsrummet tack vare generösa fönsterpartier i två väderstreck, oslagbart! Vardagsrummets generösa yta binds samman med köket via matplatsen i en delvis öppen och mycket tilltalande planlösning. Ett härligt vardagsrum som fungerar lika bra för familjen i vardagslivet som när hela släkten kommer för att fira midsommar eller jul.

Alla bilder

Kök

Köket är delvis öppet mot vardagsrum och matplats vilket ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir stökigt. Praktiskt vitt klinkergolv harmoniserar med de vita väggarna och den vita köksinredningen för att samtidigt kontrastera mot den mörka bänkskivan. Köket är fullutrustat med induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, ugn och mikro inbyggda i praktisk arbetshöjd samt kyl och frys i fullstorlek.

Alla bilder

Matplats

Som en sammanbindande länk mellan kök och vardagsrum finns det perfekta utrymmet för en rejäl matplats vid fönsterpartiet på norrgaveln. Här ryms med lätthet matbord för 6 personer och det går även duka upp större långbord in mot vardagsrummet för de tillfällen det behövs.

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med praktiskt grått klinkergolv som övergår i ekparkett, vilken är genomgående i resten av lägenheten. Goda avhängningsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob direkt innanför dörren ich vidare in i hallen finner ni ytterligare en skjutdörrsgarderob samt en rymlig klädkammare. Härlig fri siktlinje mot vardagrum/kök och även in mot sovrummen ger behagligt ljus och den traditionellt tråkiga hallkänslan är därmed som bortblåst.

Alla bilder

Sovrum 1

Lägenhetens första sovrum är beläget med fönster i svalt norrläge och erbjuder utöver plats för dubbelsängen också en inbyggd rymlig skjutdörrsgarderob till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två är det som är allra störst till ytan och dessutom beläget på hörnläge vilket ger fönster i två väderstreck som en ytterligare bonus. Mycket generöst till ytan och här rums både dubbelsäng, fristående garderober, skrivbord eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags.

Alla bilder

Sovrum 3

Detta tredje sovrum har precis som övriga sovrum ekparkett på golvet som ackompanjeras av ljusa väggar. Även detta rum är i en bra storlek och fungerar lika bra som sovrum eller hemmakontor/gästrum beroende på behoven. Fönster i österläge låter morgonsolens strålar leta sig in för ett behaglig uppvaknande. 

Alla bilder

Badrum 1

Det är inte bara lägenhetens yta som är generös, utan det finns dessutom dubbla badrum som gör att morgonens köande innan alla skall iväg till jobb eller skola är ett minne blott. Det första badrummet är störst till ytan och här finns fristående badkar med dusch och tvättställning, spegelskåp med belysning, handfat med underskåp till förvaring, wc, handdukstork samt både tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är i originalutförande med ljus plastmatta på golvet och vita kaklade väggar.

Alla bilder

Badrum 2

I detta badrum erbjuds duschhörna bakom praktisk duschvägg, wc, handfat med underskåp, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Även här finner vi en ljus plastmatta på golvet och kaklade vita väggar.

Alla bilder

Övrigt

I grundavgiften, som uppgår till 7.544 kr/mån ingår kallvatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV, IP-telefoni (ej samtalskostnad) och bredband via fiber. Obligatoriska tillägg om 853 kr/mån tillkommer för uppvärmning och varmvatten, en fast kostnad uträknad på kvm.

Föreningen har gemensam el, medlemmen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. 

Alla bilder

Förening

RBF Malmöhus nr 49 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

RBF Malmöhus nr 49 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 32 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1992. Marken är friköpt. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021). En eventuell pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras pantsättaren.

AVGIFT
Ingen avgiftsförändring planeras i dagsläget (april-21). I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. En engångskostnad tillkommer för anslutning. 
Obligatoriskt tillägg om 853 kr/mån tillkommer för uppvärmning och varmvatten, en fast kostnad uträknad på kvm.

Föreningen har gemensam el, medlemmen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. 

RENOVERINGAR
2004 renoverades hissarna.
2005 installerades nya tvättmaskiner i källaren.
2006 spolades avloppsstammarna i kök och badrum.
2009 drogs bredband via fiber in i lägenheten.
2011 genomfördes injustering av värmesystemet.
2013 lades taket om.
2014 infördes gemensam el för föreningens medlemmar samt förnyades delar av innergården för en trivsammare gårdsmiljö och grillmöjligheter.
2014-2015 fick loftgången på plan fem ny beläggning, ytterdörrarna målades om och några mindre lagningar utfördes på tegelfasaderna mot gården.
2015 installerades ett nytt centralfläktsystem med återvinning och nya porttelefoner med tagg.
2016 spolades avloppen i samtliga lägenheter, väggarna i cykelförråd i källaren målades samt ny klinker lades utanför hissarna i trappa A.
2017 renoverades hissarna i samtliga fastigheter.
2018 sattes nya belysningsarmaturer (LED) på gård och loftgångar in samt uppgraderades takbelysningen i trapphusen (LED) samt byttes värmeväxlare till fjärrvärme och vatten.
2019 genomfördes omläggning av "yttre gården" samt fick golven på loftgångarna ny beläggning.
2020
installerades solceller.

Föreningen följer en underhållsplan som revideras årligen.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och bredband via fiber från Bredbandsbolaget. För att få ta del av bredband och IP-telefoni tas en engångskostnad ut för anslutning.

TVÄTT
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett mangelrum.

GEMENSAMT
I källaren finns två cykelrum till vardera uppgång och på entréplan finns dessutom ett barnvagnsrum med plats för att ställa cyklar. I föreningen finns även ett styrelserum som medlemmar kan hyra mot en deponeringsavgift om ca 200 kr som återbetalas efter städning. Styrelserummet är utrustat med konferensbord och stolar.
Föreningens innergård är lummig med fina planteringar och sol om eftermiddagen. Här finns gemensamma utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen har en trädgårdsgrupp som man frivilligt kan vara delaktig i.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser. Däremot finns det olika garage i närheten av bostaden som man kan hyra, t ex. i nettohuset. Det råder boendeparkering på gatan.

Alla bilder

Område

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. På gångavstånd finns; Pildammsparken och Slottsparken, Malmö Opera, Stadsbiblioteket, Konsthallen och Södervärns knutpunkt för både regional och lokal busstrafik samt Möllevångstorget med härligt restaurangutbud och folkliv! Som ännu närmare grannar finns exempelvis Konserthuset, Triangeln och gågatan med Malmös största centrala affärsstråk. Med en promenad genom Slottsparken och Ribersborg så kommer du vidare ner till Ribersborgsstranden och Kallbadhuset. I området, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Gustav Möllers gata 2A

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 7 544 kr
Ingår i avgift Kallvatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Obligatoriskt tillägg om 853 kr/mån tillkommer för värme och varmvatten
Adress Gustav Möllers Gata 2A
Kommun Malmö
Område City - Lugnet
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 119 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Stor härlig balkong mot innergården i optimalt västerläge.
Byggår 1992
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr. 49
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd tillhör lägenheten.
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.
Energiprestanda 92 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 000 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 000 000 kr Budgivare 2 2021-05-11 12:08
3 250 000 kr Budgivare 5 2021-05-11 10:10
2 990 000 kr Budgivare 4 2021-05-11 09:39
2 975 000 kr Budgivare 2 2021-05-11 08:39
2 950 000 kr Budgivare 3 2021-05-11 08:28
2 930 000 kr Budgivare 2 2021-05-10 10:23
2 920 000 kr Budgivare 1 2021-05-10 09:50
2 910 000 kr Budgivare 2 2021-05-09 17:15
2 895 000 kr Budgivare 1 2021-05-09 15:25