Malmö - Lindeborg /Hyllie

Producentgatan 1

Visa på karta

Totalrenoverad - Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck - Rymlig balkong

Välkommen till en fantastiskt fin lägenhet som är belägen i en av områdets bästa föreningar. Lägenheten har många bra egenskaper såsom: smakfullt nyrenoverat kök med tillhörande modern maskinpark (naturligtvis finns diskmaskin), nyrenoverat helkaklat badrum med påkostat materialval, smakfullt renoverad o helkaklad gästtoalett med vägghängd WC, alla ytskikten är renoverade, ny el, infällda spotlights i alla rum inklusive hall, kök, badrum och gäst-wc, stort vardagsrum med vacker takutsmyckning, inbyggt ljus i olika färger, takljus samt spotlight, fina fondväggar av sten, säkerhetsdörr och rymlig inglasad balkong med fri utsikt över den stora innergården. Hiss från markplan. Ett förråd ingår. Föreningen har både garage och parkeringsplatser. Omtyckt och solid förening som ligger granne med bl.a. Emporia och Hyllie tågstation. Lindeborg är ett område med mycket bra framtidsutsikter tack vare utbyggnaden/mångmiljardinvesteringen i närområdet.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 126 kr
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm
Våning 2
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Ett vardagsrum som har många kvalitéer; Eftersom lägenheten är en s.k. gavelläget har man inte bara färre grannar, man har även fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck, vilket endast gavellägenheterna har. Det största fönsterpartiet vetter mot den lugna gröningen. Specialdesignat innertak/gipstak i vardagsrummet med inbyggt ljus i olika färger, takljus samt spotlight. Snygg och modern dekorvägg (väggtegel) i ljusgrått ger rummet karaktär. 12 millimeters laminatgolv. Nymålade fönster och radiatorer.    

 

Alla bilder

Utsikt

Från lägenheten har man fin utsikt

Alla bilder

Balkong

Lägenhetens balkong är lyxig på flera sätt. Den är så rymlig att det känns som ett extra rum. Balkongen är inglasad vilket gör att den med fördel ändvänds från tidig vår till sen höst. Eftersom balkongen ligger på 2:a våningen har man en perfekt utsikt över grönområdet och den gröna innergården. Kom i håg! När man bedömer utsikten skall det göras sittande eftersom man mycket oftare sitter än vad man står i en lägenhet. Den inglasade balkongen gör lägenheten än mer tyst.    

Alla bilder

Kök

Nytt och modernt kök med vitvaror som är inköpta hos Kvik Svågertorp under augusti 2017. Vackert högblankt vitt kök med snygg och exklusiv mixmosaik av kristallmosaik, glasmosaik, mosaik av natursten och aluminium. Vitvarorna är alla från Bosch och inköpta tillsammans med köket hos Kvik Svågertorp. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggnadsugn, rostfri inbyggnadsmikro, diskmaskin samt modern och stilren kyl och frys i vit färg med A++  och touchdisplay från Samsung (inköpt på Mediamarkt under september 2017). 5 års garanti gäller för kyl och frys. Kvitto finns på allt. Nymålade fönster och radiatorer. Högblankt klinkergolv och infällda spotlights.    

Alla bilder

Matplats

När det gäller matplatsen så finns det många fördelar. Mycket dagsljus, fin utsikt, rymlig, öppen och i direkt närhet till köket. Snygg och modern dekorvägg (väggtegel) i färgen vit, Nymålade fönster och radiatorer. Högblankt klinkergolv och infällda spotlights.

Alla bilder

Hall

Ljus och välkomnande hall, nymålade radiator. Högblankt och slitstarkt klinkergolv samt infällda spotlights. I hallen finns en ny inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas som löser förvaringen. Säkerhetsdörr som även skyddar mot matos och ljud. Naturligtvis finns porttelefon.  

Alla bilder

Badrum

Badrum samt gästwc är renoverade i samma tema, helkaklade med mosaikdetaljer i vit, svart och grå färg. Vägghängda toalettstolar från Gustavsberg. Vita badrumsmöbler med jacuzzi/badkar från Bathdeluxe. Klinkergolv och infällda spotlights. 

Alla bilder

Sovrum 1

Ett rum som är bra till sin storlek. 12 millimeters laminatgolv. Nymålade fönster och radiatorer. Här är plats för en stor säng och ett flertal garderober. Utanför fönstret finns den inglasade balkongen som vetter mot den lugna innergården. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ett rum som är bra till sin storlek. 12 millimeters laminatgolv. Nymålade fönster och radiatorer. Här är plats för en stor säng och ett flertal garderober. Här finns utgång till den inglasade balkongen. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Henriksdal bildades 1972 i samband med att husen färdigställdes. Föreningen förfogar över 412 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. De fördelar sig över 12 st 1 rok, 152 st 2 rok, 224 st 3 rok och 24 st 4 rok. I föreningen finns även 4 st lokaler. 

 

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2026-12-31 (senaste omförhandlingen gjordes 2016). 

 

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

 

Genomförda renoveringar

2020 - Hissbyte

2018 - Installering av solceller.

2016 - Rensning av ventilationskanaler

2016 - Spolning av avloppsstammar

2016 - Genomförd OVK Besiktning

2016 - Förbättring av gångbanor båda gårdar.

2016 - Installerat gemensam el.

2014 - Föreningen renoverade gård för ett mer modernt utseende

2012 - Infarterna vid gatorna har fått nya planteringar och uppsättning av smidesställning för klätterväxter.

2012 - Byte av värmepumpar och styr- och reglerutrustning

2012 - Garageventilation har bytts ut i samtliga garage

2013 - Tilläggsisolering har gjorts på vindarna

Underhåll av pelare, väggar och målning av varmgarage. Samt belysning i alla källare och gångar som är försedda med led-belysning som tänds automatiskt samt i tvättstugor och torkrum.

 

Kommande underhåll 

Föreningen kommer installera elektronisk bokning av tvättstugor och har även planer på att installera postboxar i trapphusen under 2021.

Föreningen planerar framåt att byta ut fönstren men det kommer att ske tidigast i slutet på 2022. Föreningen följer en underhållsplan.

 

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat oförändrad avgift för 2021. Avgiften har varit oförändrad även 2019 och 2020 i och med föreningens goda ekonomi. Enligt den långsiktiga planen kommer föreningen höja avgiften med 2% årligen.

 

ALLMÄNT

Föreningens namn: HSB Brf Henriksdal

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1403

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Malmö

Markägare: Marken är tomträtt

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

 

Tvättstuga

I höghusen finns två tvättstugor. Varje tvättstuga har två stora tvättmaskiner, stor torktumlare, torkrum, torkskåp och mangel. I låghusen finns en tvättstuga med två stora tvättmaskiner, stor torktumlare, torkrum, torkskåp och mangel.

 

Stenmangel och elektrisk kallmangel finns i källaren i varje hus. 

 

Övrigt

- Förvaring av cyklar ges i cykelställ på gården samt i källarförråd.

- På föreningens innergård finns grillplatser för medlemmarna att nyttja. 

- I källaren på Sufflörgatan 19-23 finns en mindre lokal för uthyrning.

 

PARKERING

Bilplats 1: P-plats . Avgift 130 kr/mån, har separat kö.

Bilplats 2: Laddplatser . Avgift 70 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.

Bilplats 3: Garage (under jord) . Avgift 356 kr/mån, har separat kö.

Bilplats 4: Garage (ovan jord) . Avgift 304 kr/mån, har separat kö.

 

Föreningen har 266 st garageplaster som hyrs ut samt 148 st p-platser som hyrs ut.

Det finns också MC-garage.

Laddplatser finns både ovan jord och på p-platser. Dessa med hyrestillägg på 70:-/mån.

 

Alla bilder

Område

Området bebyggdes i slutet av 70-talet och ligger relativt trafikfritt. Detta har medfört att området är populärt bland barnfamiljer. Här finns gott om parkeringsplatser och i princip samtliga föreningar har tillgång till garage. I direkt närhet till området ligger Malmö arena, Hyllie station, Svågertorp och shoppingcentrat Emporia. Kyrka, skolor och vårdcentral ligger runt knuten. Kommunikationerna från och till centrum är nära och det är lätt att ta sig in till stan eller ut på landet med bill eller buss.

Här bor man granne med Emporia och Hyllie station, har snabb access till ringvägen samt goda bussförbindelser. Perfekt för den som pendlar. Gångavstånd till så väl shoppingen på Emporia som evenemang på Malmö Arena. HÄrerbjuder alla bekvämligheter som trevliga grönområden, vårdcentral, gym, simhall, affärer, skola, förskolor mm. Ett perfekt område för den som vill bo på ett lugnt och omtyckt område med många gröningar men ändå ha närhet till alla bekvämligheter och butiker.

Vad som skiljer Lindeborg från Hyllie är att föreningarna här på Lindeborg har mycket bättre ekonomi, föreningarna är lägre belånade, deras stor innegårdar, ljuset i lägenheterna, fler garage och fler parkeringsplatser, de rymliga och inglasade balkongerna. Alla grönområden. I mitt tycke så får man mycket mer för pengarna. Tror också att det är en bättre långsiktig investering, att köpa på Lindeborg. Lindeborg består nästan bara av villor och bostadsrätter. 

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Producentgatan 1 copy

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 126 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och Internet
Adress Producentgatan 1
Kommun Malmö
Område Lindeborg /Hyllie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Ja
Byggår 1970
Förening HSB:s Brf Henriksdal
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV finns via Sydantenn, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har tecknat kollektivt bredband vilket ingår i avgiften.
Energiprestanda 106 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.