Malmö - Klagshamn

Badvägen 14

Visa på karta

Gavellägenhet - Inglasad söderbalkong - Garage

Varmt välkomna till denna väldisponerade 4:a om 113 m² belägen på tilltalande gavelläge i fastigheten! I optimalt söderläge finns en generöst tilltagen, och inglasad, balkong med fri utsikt över innergårdarna. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett underbart ljus samt perfekt utrymme för stor matplats. Tre potentiella sovrum som alla är väl tilltagna storleksmässigt. Ljus entréhall i vinkel med rymlig skjutdörrsgarderob där ytterkläder och skor enkelt göms undan. Helkaklat och fullutrustat badrum med golvvärme, duschhörna, infällda spotlights samt både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten erbjuder också en fräsch och helkaklad gästtoalett. Välskött förening med god ekonomi och som dessutom ligger i framkant och installerade solpaneler på taken och laddplatser för elbilar redan 2019. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 6 797 kr
Rum 4
Boarea 113 Kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Söderbalkong

Vilken balkong! Rejält tilltagen storlek ger utrymme för loungemöbler och/eller rejäl matplats. Fri utsikt över närområdet och det perfekta söderläget gör att den här balkongen kommer nyttjas även tidig vår och sen höst. Matta på golvet ger en behaglig temperatur för fötterna även de svalare dagarna.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är mycket generöst med sina ca 34 m² och ligger i öppen planlösning mot köket. Gavelläget bidrar med  fönsterpartier i dubbla väderstreck vilket i sin tur ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet har plats för en trivsam soffgrupp och stor matplats där hela släkten kan få plats. 

Alla bilder

Allrum / Sovrum

Lägenhetens största sovrum, 13 m², nyttjas idag som extra sällskapsrum med tv-hörna. Mycket snyggt och väl ombyggt av nuvarande ägare samtidigt som det är lätt att återställa till ursprungsfunktionen igen om så önskas. Möjlighet finns då med direkt tillgång till klädkammare och vidare in i badrummet, perfekt framtida Master bedroom.

Alla bilder

Kök

Ett modernt och välutrustat arbetskök i bok från Ballingslöv gör matlagningen till ett rent nöje. Klassik L-form på köket vilket ger gott om arbets- och förvaringsytor och möjlighet till rejäl matplats i den öppna ytan mot vardagsrummet. Komplett utrustat med maskinpark i rostfritt utförande bestående av spishäll, spisfläkt, inbyggd mikro och varmluftsugn i praktisk arbetshöjd samt kyl och frys i fullstorlek.

Alla bilder

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finns en perfekt plats till att placera ett rejält matbord för 6-8 personer, vilket samtidigt bildar en naturlig uppdelning av den öppna planlösningen. 

Alla bilder

Sovrum 1

Lättmöblerat sovrum om 10,7 m² med praktisk skjutdörrsgarderob och vackra hörnfönster i svalt norrläge som låter dagsljuset stråla in.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med första sovrummet ligger detta sovrum som mäter 12,7 m². Även här erbjuds skjutdörrsgarderob och fönsterpartier som omsluter husgaveln vilket ger ett tilltalande ljus.

Alla bilder

Entréhall

Den ljusa, välkomnande entrén i vinkel erbjuder plats för avhängning och förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. Väggarna går i stilrent vitt och på golvet vilar ekparkett som löper vidare i lägenhetens samtliga rum.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat med sandfärgade kakel- och klinkerplattor samt fondvägg i lite mörkare nyans som bryter av och ger liv. Utrustat med härlig golvvärme, infällda spotlights i taket, duschhörna, stort handfat med rejäl kommod undertill, väggskåp med spegel och infälld belysning, wc och handdukstork. Längs badrummets ena vägg finns också "tvättstugan" belägen. Tvättmaskin och torktumlare samsas med arbetsbänk och praktisk vask. Tvättavdelningen erbjuder dessutom stort väggfast skåp, förvaring under vasken samt ett fristående högskåp.

Alla bilder

Gästtoalett

Belägen i direkt anslutning till entrén. Helkaklat i ljusa kulörer och utrustat med wc, spegel med infälld belysning och handfat.

Alla bilder

Övrigt

Tänkt tillträde till lägenheten är i mitten av april 2022.

På månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 173 kr/mån för bredband och tv.

Föreningen upphandlar gemensam el vilket ger en lägre månadskostnad. Elen kommer via månadsavin med viss eftersläpning. Nuvarande ägare har haft en ungefärlig kostnad för elen på ca 250 kr/mån. Denna el köps dessutom direkt från föreningen tack var de effektiva solpanelerna som installerades 2019.

Tillsammans med grannföreningen ingår Brf kalkbrottet i en samfälligheten Lokomobilen. Via samfälligheten erbjuds bl.a.  gemensamhetshus med festlokal som våra medlemmar kan hyra för privata fester. I samma hus finns även en bastu. Vänligen läs mer på Lokomobilens hemsida http://www.lokomobilen.se

Alla bilder

Förening

Brf Kalkbrottet har lämnat följande uppgifter om föreningen och dess fastigheter. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Kalkbrottet bildades 2006 och byggnaderna uppfördes samma år. Föreningen består av 48 lägenheter med gemensamt underjordiskt garage i tre hus belägna på adresserna Badvägen 12, 14 och 16 i Klagshamn. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1190 kr samt en ev pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

EKONOMI
2016-01-01 sänktes avgiften med 5% och har sedan dess varit oförändrad. Även avgiften för en garageplats sänktes då med 6%. Ingen avgiftsförändring planeras i nuläget. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Riksbyggen förvaltar.

SOLPANELER
2019 Installerade föreningen solpaneler på fastigheternas tak som årligen producerar ca 150.000 kWh. Av dessa producerade kWh har drygt 53% använts av föreningen själva och resterande 47% har sålts till Eon. Detta gör att föreningen har minskat kostnader för inköp av el samtidigt som föreningens medlemmar köper sin hushållsel från föreningen och inte från Eon. Detta gör en intäkt till föreningen på ca 115.000 årligen.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2012 Filterbyte
2015 OVK
2018-2019 Injustering värmesystemet och installation av solpaneler
2019 Målningsarbeten samt underhållsspolning
2020 Målningsarbeten
Även 2021 planerar föreningen att fortsätta med målningsarbeten. I övrigt planeras inga större renoveringar då föreningen är förhållandevis ny.

TV & INTERNET
Fiberoptik finns till husen, vilket innebär att det finns bredbandsuttag i alla rum, i vilka telefoni, TV och bredband levereras. Föreningen har ett avtal med Telia som levererar ett grundutbud på detta. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavin.

PARKERING
Föreningen har 55 st garageplatser samt 4 MC-platser. En garageplats kostar 350 kr/månad att hyra och hyran för en MC-plats är 150 kr/månad. I anslutning till gemensamhetshuset finns en gästparkering. Här får man stå i fyra timmar med P-skiva mellan 8-18.

GEMENSAMT
Genom en samfällighet, Kvarteret Lokomobilen, tillsammans med Brf Stationsparken finns ett gemensamhetshus med adress Badvägen 24. I gemensamhetshuset finns en fest/möteslokal utrustad med porslin, möbler och serveringsutrustning för ca 40 gäster samt tillgång till både internet och ett bekvämt vilorum. Dessutom finns här bastu, kontor, soprum samt fastighetsförråd. Särskilda regler ges ut för nyttjande av gemensamhetshuset. Mer information om Kvarteret Lokomobilen hittar du på lokomobilen.se. Utanför gemensamhetshuset finns två grillplatser. Föreningen har en avskild och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, en gruslagd plan för en omgång boccia samt en mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

HEMSIDA
Läs gärna mer om föreningen på deras mycket informativa och väl uppdaterade hemsida: https://www.brfkalkbrottet.se/

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida har det under 2019 anlagts en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan planerar Malmö stad att anlägga en badstrand med tillhörande hopptorn, förhoppningsvis färdigt till säsongen 2022.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Nuvarande planlösning

Med reservation för avvikelser

Ursprunglig planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 6 797 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten och bostadsrättstillägg. För tv och bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 173 kr.
Adress Badvägen 14
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 113 Kvm (Föreningens information)
Förening Brf Kalkbrottet
Pantsatt Ja
Driftskostnad 4 500 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 2 100 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.