Malmö - Oxie

Kilängsvägen 1D

Visa på karta

Barnvänligt - 4-5 sovrum - Helt skyddad trädgård omgiven av lummig grönska - Lättskött & Bekvämt

Detta är ett perfekt boende för barnfamiljen! Mycket trivsam och lättskött familjevilla byggd 1984 i fint skick med låg energiförbrukning och utmärkt, barnvänligt läge med bekvämt promenadavstånd till både skolor, samhällsservice och kommunikationer. Den rymliga villan på 150 kvm och 6 rok är väldigt trevligt belägen på helt skyddad hörntomt som gränsar till grönområde, längs in på en lugn återvändsgata. Den mysiga och lättskötta trädgården är omgiven av lummig grönska och erbjuder flera fina uteplatser i olika väderstreck, samtliga helt utan insyn! Det finns här en känsla av lugn, harmoni och trivsel som också följer med inomhus. Planlösningen är också riktigt lyckad, ytorna är välplanerade med genomtänkt fönstersättning som både ger en fin kontakt med grönskan utomhus och ett härligt ljusinsläpp. Friliggande garage med förråd.

I korthet

Utgångspris 4 495 000 kr
Rum 6
Boarea 150 Kvm
Tomtarea 624 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1984
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Lättskött och bekvämt boende i en riktigt trevlig och välskött familjevilla med utmärkt läge.

Här bor man lugnt och ostört längs ned på återvändsgata. Hörntomten gränsar till lummigt grönområde och är dessutom helt fri från insyn vilket ger en rofylld och idyllisk känsla trots att man har mycket till nära både till skolor, idrottsplats, alla samhällsservice och utmärkta kommunikationer.

Ca 150 kvm väldisponerad boyta, 6 rok varav 4 sovrum i olika storlekar. Möjlighet att enkelt dela av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Två helkaklade badrum, ett på vart plan. 

Friliggande garagebyggnad om ca 23 kvm med separat förrådsdel. Träpanel och betongpannor på taket. Gjutet golv, el indraget.

När utomhustemperaturen varierar så kan fuktnivån i krypgrunden ändras. I grunden på detta hus har man installerat ett påkostat system som känner av och reglerar fuktnivån och säkerställer därmed ett torrt och bra klimat i krypgrunden året om. Dubbla sensorer, en i var ände av grunden.

Nya innerdörrar. Nya strömbrytare.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är som en lummig idyll och helt insynsskyddad runt om med gräsmattor, häckar, buskar och fina stenläggningar. Flera uteplatser i olika väderstreck gör att man kan njuta av solen hela dagen. Den omgivande grönskan och det helt insynsskyddade läget gör man får en rofylld av avslappnad känsla, vilken trivsel!

Två äppelträd, ett med tre olika sorters äpplen och ett med Ingrid Marie. Vidare finns prydande växtlighet bl.a bambubuskar, clematis, trollhassel och en underbar klätterhortensia.

 

 

Alla bilder

Uteplatser

Det finns flera fina uteplatser i olika väderstreck som man gärna njuter av den omgivande lummiga grönskan på, samtliga prydligt stenlagda och samtliga helt utan insyn. En stor muromgärdad uteplats i soligt söderläge med sol hela dagen och plats för stort trädgårdsmöblemang, ytterligare en stenlagd uteplats vid garagets långsida med kvällssol och en uteplats i västerläge med utgång från vardagsrummet.

Den stora uteplatsen i söder har även solskyddsmarkis som kan fällas ut i hela uteplatsens bredd.

Alla bilder

Entré

Från den stenlagda uppfarten och garaget leder en stenlagd gång fram till huvudentrén till bostaden på husets östra långsida. Entrédörren har både sidoglas och fönster vilket ger ett fint ljusinsläpp till den rymliga hallen som både har bra plats för avhängning och en separat garderob. Ljust klinkergolv när man kommer in sedan parkettgolv.

Luft/luft-värmepumpen (IVT -16) sitter ovanför ytterdörren och sprider härifrån effektivt värme till hela huset.

I hallen finns även trappan till övre plan samt en lucka i golvet för access till ner till krypgrunden. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rakt fram när man kommer in i hallen så öppnar ett valv upp mot det stora vardagsrummet med parkettgolv. Härligt ljusinsläpp via den glasade altandörren och ett stort fönsterparti ut mot uteplatsen och den lummiga grönskan på västersidan. 

Vardagsrummets södra del har ett separat fönster och fungerar idag som matsalsdel men går enkelt att dela av till ytterligare ett sovrum om så erfordras.  

Alla bilder

Kök

Köket och matplatsen nås till vänster från hallen och är också trevligt planerade. Ljust, luftigt och härligt ljusinsläpp både vid matplatsen och i köksdelen. Köket har inredning från Ikea och vita stilrena köksluckor, gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Praktisk barköksdel med servering ut mot matplatsen, köksbänkar i granit och fönster vid diskhon - utmärkt!
Köksdelen har klinkergolv med golvvärme, parkettgolv i matplatsdelen. 

Utrustning: 

Spis i rostfritt med glashäll (Gram -06), spisfläkt i rosfritt. fullhöjdskyl i rostfritt (Samsung -15), fullhöjdsfrys (Samsung -15), Integrerad diskmaskin (Husqvarna -15)

Alla bilder

Matplats

Den stora och härliga matplatsen med parkettgolv är ljus och luftig och ljuset flödar in via två stora fönster mot öster.

Alla bilder

Grovkök

Grovköket med klinkergolv nås från köket och har separat utgång till trädgårdens södersida och den härliga stenlagda uteplatsen där. Stor arbetsbänk i laminat vid fönstret, bra förvaringsutrymmen och tvättho.

Utrustning: 

Tvättmaskin (Bosch -15), torktumlare (Bosch -15), torkskåp (Electrolux -15).

I grovköket finns även vattenmätaren samt frånluftsvärmepumpen från Nibe (F110 -16) som sörjer för ventilationen samt återvinner frånluften och ger varmvatten till låg kostnad. 

 

Alla bilder

Sovrum 1

Det rymliga sovrum 1 på entréplanet är husets master-bedroom med laminatgolv, dubbla fönster mot den lummiga västersidan och en stor spegelgarderob med skjutdörrar. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med parkettgolv och fönster mot norr är ett mindre sovrum på entréplanet, lämpligt som gästrum eller kontor. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i tidlös stil på entréplan med sjöstensgolv med golvvärme och fristående badkar. Smakfulla inläggningar av sjösten på väggarna. Badrum helkaklat 2003. Badrumsinredning Kvikk 2005. 

Badkar (2010), vägghängd wc, badrumskommod, badrumsspegel med belysning.

Alla bilder

Allrum

Från hallen på entréplan leder den vita trappan med eksteg upp till övre plan och ett stort allrum med plastmatta och dubbla takfönster. 

Allrummet som kanske kommer att fungera som extra TV-rum, lekrum eller liknande har access till de båda sovrummet och badrummet på övre plan samt till en stor klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på övre plan är ett stort och rymligt sovrum med plastmatta på golvet och fönster mot norr. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 på övre plan med laminatgolv, fönster mot söder och access till en egen klädkammare.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum på övre plan med klinkergolv. 

Utrustning:

Vägghängd wc, stor duschhörna, badrumskommod, badrumsskåp med spegel. 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Malmö VALSPRESSEN 1

Taxeringsinformation:

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)

Byggnad, värde: 1 682 000 kr
Mark, värde: 633 000 kr
Summavärde: 2 315 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1984
Värdeår: 1984

Uttagna pantbrev:

1 453 000 kr

Alla bilder

Område

Nära storstadens puls men ändå på landet! Oxie är populärt, lugnt och rofyllt och tryggt med närhet till promenadstråk och grönområden, lekplatser och förskolor och skolor.

Här bor man tryggt och barnvänligt! Affärer, skolor och dagis finns på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna rekreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. När det gäller dolda bud så är det säljaren som bestämmer hur dessa ska hanteras. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 495 000 kr
Adress Kilängsvägen 1D
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 150 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 624 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1984
Grundläggning Krypgrund med avfuktare för automatisk kontroll och reglering av fuktnivå
Stomme Trä
Fasad Tegel, gavelspetsar med stående träpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft (Nibe F110 -16 som återvinner frånluften och ger kostnadseffektiv varmvattenberedning)
Uppvärmning Luft/luft värmepump (IVT -16), oljefyllda elradiatorer som komplement
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglasfönster
TV/Internet Fiberbredband finns i tomtgräns
Driftskostnad 26 673 kr/år varav:
El: 20 735 kr
Vatten/Avlopp: 4 448 kr
Renhållning: 1 490 kr
Nuvarande ägares faktiska förbrukning: 12769 kwh/år, 124 kbm vatten.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 315 000 kr
Summa pantbrev 1 453 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.