Kävlinge - Hofterup

Hofterups kyrkoväg 100

Visa på karta

möjligheternas gård - verksamhet - lägenheter

I utkanten av Hofterup ligger denna möjligheternas gård med 27.530m² mark. I dagsläget finns sju bostäder, (Ca 125m², 80m², 65m², 2 x 40m² och 2 x 80m²). Alla med fiber och egen uteplats. Säkra hyresintäkter! Sex bostäder uthyrda då säljaren bor i en själv. Det finns även ett hönshus, en stallbyggnad med förrådsutrymme och öppna ytor samt gott om mark till hagar. En gård för dig som vill ha häst, verksamhet eller bara vill satsa på uthyrning. Det finns mycket kvar att utveckla! Välkomna!

I korthet

Utgångspris 9 500 000 kr
Rum 6
Boarea 80 Kvm
Boarea 181 Kvm
Tomtarea 27530 Kvm
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Gård
Byggår 1909, 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Var vänlig ta kontakt med mäklaren, Anna Kajrup, 0702-630260 och boka en privat visning. Visa alla

Välkommen

Det här är en spännande fastighet som säljaren ägt sedan 2003. Säljaren bor själv i en bostad- ateljén som kommer att bli ledig vid tillträdet. Även det äldre boningshuset samt lägenheten på gaveln kommer att bli ledig i närheten av tillträdet så behöver man större bostad går det att slå ihop någon av dem. De andra lägenheterna är alla långtidsuthyrda.

Stallbyggnaden har utvecklingsmöjligheter för den som vill ha en verksamhet, bygga boxar för att ha hästar eller andra djur.

 

 

 

Alla bilder

Fastighet

Fastigheten består idag av sju bostäder fördelat på:
1. Boningshuset, ca 125m². Korttidsuthyrning just nu. Kommer att vara ledig senast juni/juli-23. Hushållsel, värme, kall-och varmvatten och sophämtning har då ingått.
2. Ateljén ca 80m². Här bor säljaren själv. Kommer att vara ledig vid tillträdet.
3. Lägenhet på gaveln ca 65 m². Korttidsuthyrning. Kommer att vara ledig senast juni/juli-23. Sophämtning och kallvatten har ingått. Betalat själv för hushållsel, uppvärmning och varmvatten.
4. De små lägenheterna, ca 40 m² 2st. Uthyrda långtid. Sophämtning och kallvatten har ingått. Betalat själv för hushållsel, uppvärmning och varmvatten.
5. Modullägenheterna, ca 80m² 2st. Uthyrda långtid. Sophämtning och kallvatten har ingått. Betalat själv för hushållsel, uppvärmning och varmvatten.
6. Stallbyggnad
7. Hönshus

Det tillhör 2,7H mark (27.530m²) 

Stalldelen byggdes 2001 och har i dagsläget inga boxar utan mer en öppen yta i en del och sedan förrådsutrymme och keramikverkstad i en del. 3 fas finns. Det finns gott om plats för hagar.

 

 

Alla bilder

Hagar

Här trivs hästarna!

Alla bilder

Boningshus

Boningshuset byggdes tidigt 1900 tal och har en boarea på ca 125m² med 2-3 sovrum, kök, vardagsrum, rejält matrum och badrum med tvättstuga samt förråd. Stomme av tegel, isolerat från utsidan med putsad fasad och gavlar med träpanel, tak av papp och nyare fönster.

Bostaden värms upp med luft/luft värmepump och element.

Framför finns en stenbelagd yta, pergola med klättrande grönska och plats för sittgrupp under. Det finns även en stenbelagd yta under tak. På baksidan finns mer trädgårdsyta med gräs och rabatter. Härifrån är ingången till huset via en liten inglasad veranda. Där finns även ingång till ett förråd.

Planritning vitmarkerad.

Alla bilder

Köksbilder

Charmigt lantligt kök med gråmålade luckor, synliga takbjälkar och vedeldad spis med bra arbetsyta runt om. På golvet ligger en plastmatta med mönster i grå nyans.

Halv kyl/frys- Electro Helio, spis- Logik med fläkt- Electrolux och diskmaskin- Matsui.

Alla bilder

Matrum

Rejält matrum med plats för stort bord och många gäster. Flera fönster och dörr ut mot uteplatsen ger fint ljusinsläpp. Vitmålad panel på väggen och golv med laminat.

Alla bilder

Vardagsrum

Öppna ytor mellan kök, matplats och vardagsrum.

Plats för soffgrupp.

Mellan ingången till sovrummet och trappan upp till ovanvåningen finns en mindre klädkammare.

Alla bilder

Sovrum

På entréplan finns ett sovrum med gråmålade väggar, laminat på golvet och synliga takbjälkar.

Alla bilder

Ovanvåning

Ovanvåningen erbjuder först ett rum där trappan kommer upp med ett fönster på gaveln och en i kupan. Plats för förvaring.

Det andra rummet är rymligt och ljust med fönster i kupor och på gaveln. 

På golvet ligger vitlaserade brädor och väggen är klädd med laserad panel.

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Ett stort och familjevänligt badrum, kaklat med vita och ljusbeige plattor. Två handfat på skåp med förvaring under, dusch, wc och handdukstork-el samt tvättavdelning med tvättmaskin- Cylinda och torktumlare- Electrolux, bänkyta, vask och garderober.

Alla bilder

Ateljé

Ateljén ligger i den gamla ekonomibyggnaden och var tidigare integrerad i boningshuset men är sedan några år tillbaka en egen lägenhet. Ca 80m² med entré, stort sällskapsrum, badrum och kök med förråd. (På planritningen markerat gult.) Oinrett loft finns ovanför.

I ateljén finns en luft/luft värmepump som uppvärmning.

Framför ateljén på gårdssidan finns plats att parkera bilen och stor stenbelagd uteplats.

 

Alla bilder

Entré

Vi stiger in genom den gröna dubbeldörren och möts av en rymlig hall. Här finns gott om plats att hänga av ytterkläder.

På golvet ligger laminat och väggen är klädd med färgglad tapet. En äldre dörr fungerar som skjutdörr mellan hall och sällskapsrum.

Alla bilder

Sällskapsrum

Härligt sällskapsrum, ca 40m², med platsbyggd bokhylla längs en sida och fina äldre fönster ut mot gårdssidan.

Laminat på golvet och målade väggar.

Alla bilder

Kök

Kök med svarta luckor, vit kakel och vit bänkskiva av laminat. Laminat på golvet. Kamin och till höger finns ingång till stort förråd.

Halv kyl/frys- Whirlpool, spis- Goreje och fläkt.

Alla bilder

Badrum

Kaklat badrum i vitt och ljusgrönt. Mönstrad tapet på väggen.

Wc, dusch och handfat med skåp under. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare- Hoover. Golvvärme-el.

Alla bilder

Lägenhet

Den tredje bostaden ligger på gaveln av den äldre ekonomibyggnaden. Den delen förlängdes år 2014 då lägenheten byggdes. Därav tak av både eternit och plåt.

Lägenheten är ca 65m² och består av hall, kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum och badrum i kombination med tvättavdelning och klädförvaring. Uppvärmning via luft/luft värmepump installerad 2022. Till lägenheten tillhör inhägnad trädgård med uteplats och ett förråd.

Alla bilder

Lägenhet invändigt

Kök med vita luckor, bänkskiva av svart laminat, vit kakel och vita väggar. Ö med spis och hängande fläkt. Bänkskiva av gediget trä. På golvet i köket ligger plastmatta och resterande del har laminat. Tak med träpanel och synliga takbjälkar.

Badrum med klinker i rostbrun nyans och vit kakel. Wc, dusch och handfat på bänk. Avdelning med tvättmaskin och torktumlare samt bra förvaring av kläder.

Sovrum med laminat på golvet.

Alla bilder

De små lägenheterna

De två mindre lägenheterna ligger i en del som byggdes i början av 2000-talet. De är ca 40m² vardera och båda har stora fina uteplatser. En med skärmtak ut mot gårdssidan och den andra på andra sidan också med skärmtak.

Båda värms upp med elelement.

Alla bilder

Kök / Vardagsrum

Den första lägenheten med ingång från gaveln har först en farstu sedan en öppen yta mellan kök och vardagsrum. Kök med svarta luckor, vit kakel och mörkare bänkskiva. Spis- Cylinda, fläkt- Electrolux, diskmaskin- Logik samt halv kyl och frys.

Vita väggar, lamninatgolv och synliga takbjälkar.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng.

Alla bilder

Bad / tvätt

Helkaklat badrum med vit kakel och svart klinker. Wc, dusch och handfat med skåp under och spegelskåp ovanför.

Tvättmaskin- Electrolux och torktumlare- Electrolux

Alla bilder

Moduler

Modullägenheterna består av 6 ihopsatta moduler och byggdes egentligen 1972 men kom till gården 2003. De står på plintar, har trästomme med fasad av puts och trä med inspiration av korsvirke. Modulen innehåller två lägenheter om vardera ca 80m². De värms upp av varsin luft/luft värmepump. installerad 2022.

Lägenhet 1 till höger har tre sovrum, vardagsrum, kök med matplats, klädkammare och badrum. Separat tvättstuga i annan byggnad. Lägenhet 2 har två sovrum, vardagsrum och kök i ett, badrum och egen tvättstuga. Varje lägenhet har inhägnad trädgård, egen uteplats och förråd.

Alla bilder

Modul lägenhet 1

Mellan modulerna och stallbyggnaden finns ett takbeklätt gatt där ingången till lägenhet 1 finns. Dörren till höger i stallbyggnaden är ingången till en tvättstuga denna lägenhet disponerar. Tvättmaskin- Cylinda och torktumlare- Electrolux, vask, hyllor samt plats att hänga tvätt.

Baksidan erbjuder en trädgård med fruktträd, grillplats och uteplats under tak.

Entré med plats att hänga kläder och plastmatta på golvet som längre fram övergår till laminat som fortsätter in i vardagsrum, matplats och sovrum.

Alla bilder

Lägenhet 1 vardagsrum

Plats för soffa.

Vitmålade väggar med fondvägg i mörkare grå.

Alla bilder

Lägenhet 1 kök

Kök med vita luckor, vit kakel och mosaik i ljusgrå nyans samt mörkare laminatbänksskiva.

Halv kyl/frys, spis-Electro Helio, fläkt- Admiral och diskmaskin- Gram

Alla bilder

Lägenhet 1 matplats

Vid dubbeldörren ut till trädgården finns plats för matbord. En ljus och rymlig plats för familj och vänner att samlas.

Alla bilder

Lägenhet 1 sovrum

I denna lägenhet finns tre sovrum. Alla med laminat på golvet och målade väggar.

Alla bilder

Lägenhet 1 badrum

Helkaklat badrum i vitt och beige med inslag av grön mosaik. Golvvärme-el. Säljarens konstnärliga attiraljer på väggen är ett kul inslag.

Wc, dusch och handfat med skåp under och spegelskåp ovanför.

Alla bilder

Modul lägenhet 2

Lägenhet 2 har också egen uteplats med trätrall och under tak, gräsmatta och förråd.

Alla bilder

Lägenhet 2 vardagsrum

Det är en luftig och öppen lägenhet med matplats, kök och vardagsrum i ett. Ljust laminatgolv och målade väggar i vitt.

Alla bilder

Lägenhet 2 kök

Kök med svarta luckor och matchande tapet, öppna hyllor, porslinsho och mörkare laminatbänkskiva.

Halv kyl/frys, spis- Cylinda, fläkt och diskmaskin- Whirlpool.

Alla bilder

Lägenhet 2 matplats

Ljus matplats med plats för stort matbord.

Alla bilder

Lägenhet 2 sovrum

Den här lägenheten har två sovrum. Det första med ingång från hallen har vita väggar och laminat på golvet samt två garderober.

Det andra har ingång från vardagsrummet och har vita väggar och laminatgolv. Ingång till klädkammare.

Alla bilder

Lägenhet 2 tvättstuga

Här har man lyxen att ha en rejäl tvättstuga med bra bänkyta, vask, hyllor och plats att hänga tvätt. Tvättmaskin- Logik och torktumlare- Whirlpool. Mosaik på golvet och vit kakel samt vitmålade väggar.

Alla bilder

Lägenhet 2 badrum

Badrum med svart och vit kakel/klinker. Wc, dusch och handfat med skåp under och spegelskåp ovanför. Handdukstork.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Säljaren har ägt fastigheten sedan 2003 och lämnar följande uppgifter om fastigheten som kan vara bra att veta inför visning och budgivning:

- Stor del av elen är utbytt på hela fastigheten. Det finns två elanläggningar om vardera 25A. Den ena går till boningshus, ateljé, lägenhet på gaveln, de små lägenheterna, avloppsbrunnen och el till fiberanläggning. Den andra till modullägenheterna, stallbyggnaden, hönshus och belysning på gården. Boningshuset och ateljén har en mätare medans de andra fem andra lägenheterna har egna mätare. Säljaren fakturerar varje lägenhetsinnehavare i efterskott.
- Avloppsrör är nyligen spolade
- Eget vatten finns för trädgårdsbevattning.
- Alla lägenheter har egen fiber indraget och tecknar själv avtal.
- Alla lägenheter har egen varmvattenberedare.
- Alla vitvaror i alla lägenheterna är utbytta de senaste 6-7 åren.
- Säljaren önskar tillträde i juni/juli-23.
- Trygghetsavtal med Anticimex. Kontroll 2021. Anmärkning golvbrunnar felaktigt monterade.
- Fastigheten tar hand om dagvatten via stenkistor och regntunna.
- Granne till väster, har dräneringsrör som går över fastigheten till mindre damm och sedan vidare till bäck.
- Bostädernas area har inte kontrollmäts av certifierad person utan uppgifterna är en uppskattning från säljaren baserad på ritningar och egna enkla mätningar. Den köpare som anser att boarean är av stor vikt ombedes göra en kontrollmätning.
- Säljaren betalar fastighetsavgift för två enheter, för 2022: 8874kr x 2.


- BEBYGGD LANTBRUKSENHET. (120)
Byggnad, totalt värde: 4 002 000 kr (varav ekonomibyggnader 604 000 kr).
Mark, totalt värde: 2 377 000 kr (varav åkermark 870 000 kr).
Summavärde: 6 379 000 kr

Taxeringsår: 2020
Byggår: 1909, 1972
Värdeår: 1972, 1981, 2004

Ekonomibyggnadskategorierer:
(26) Djurstall för hästar, värdeår 1980 --
(32) Maskinhall, gårdsverkstad och liknande, värdeår 1980 --

- Fastigheten har del i samfällighet: KÄVLINGE HOFTERUP S:8 som avser en väg en bit upp i Hofterup.

Alla bilder

Område

I Hofterup ligger husen inbäddade i grönska med stora härliga tomter och naturområden runt knuten. I närheten finns Järavallens vackra strövområde och en kort cykeltur bort ligger havet. I Löddeköpinge finns idrottsanläggningar och för den golfintresserade finns en golfbana samt lite utanför ligger Barsebäcks Golf & Country Club i vacker miljö. I utkanten av Hofterup finns flera hästgårdar och bra ridstigar i området.

Till Hofterup tar man sig lättast med bil men även med Skånetrafikens buss, linje 126 och 138. Närmsta 
Ca 5km från Hofterup ligger Dösjebro där det finns tågstation. Man når bl.a. Helsingborg via Landskrona och Malmö via Lund.

I området finns en jourbutik med pizzeria och bensinstation samt ett mysigt bageri som erbjuder färskt bröd men även lite pålägg och mejerivaror.
Bibliotek, folktandvård och vårdcentral med barnavård finns ett stenkast bort i Löddeköpinge. På vägen dit passerar man även Center Syd handelsområde med all tänkbar service såsom stormarknader, apotek, systembolag och köpcentrum.

Hofterup har två förskolor, Henkelstorps och Skönadals förskola, och Skönadalsskolan som är en F-6 skola. Cykelvägar från huset till skola. För mer information om de olika förskolorna och skolan, vänligen se kommunens hemsida, www.kavlinge.se

Välkommen till Kävlinge kommun! Här är kommunalskatten lägre än kringliggande kommuner. Värt att tänka på!

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 9 500 000 kr
Adress Hofterups kyrkoväg 100
Kommun Kävlinge
Område Hofterup
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Gård
Rum 6
Boarea 80 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea 181 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 27530 Kvm (Fastighetsregistret)
181m² avser boningshus+ ateljé. 80m² avser de små lägenheterna.
Byggår 1909, 1972
Byggnadssätt
Grundläggning Gjuten betongplatta, torpargrund och plintar
Stomme Tegel och trä
Fasad Puts eller trä
Tak Papp, plåt och eternit
Ventilation Självdrag samt paxfläktar
Uppvärmning Luft/luft värmepump och direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Egen brunn finns för trädgårdsbevattning.
Fönster Tvåglas isoler och tvåglas kopplade
TV/Internet Fiber - Telia öppna
Driftskostnad 170 691 kr/år varav:
Värme: 120 970 kr
Vatten/Avlopp: 14 597 kr
Renhållning: 7 625 kr
Försäkring: 27 500 kr
Total driftskostnad för 7 lägenheter under 2022: 170.691kr inkl kallvatten, avlopp, sophämtning, försäkring och årsavgift elnätsabonnemang för alla lägenheter. Hushållsel, värme, varmvatten för äldre boningshus och ateljé. De andra fem lägenheterna betalar sin förbrukning av el och värme själv, vilket debiteras i efterhand. Elförbrukning under 2022: 47.461kWh. Förväntad elförbrukning under 2023: 41.000kWh Tänk på att fastighetsavgift tillkommer. Säljaren betalar fastighetsavgift för två enheter. För 2023 9287kr x 2.
Beräknat på 10 person(er)
Energiprestanda 155 kWh/kvm/år
Taxeringskod 120
Taxeringsvärde 6 379 000 kr
Summa pantbrev 2 900 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig. Väg avser en väg längre upp i Hofterup.
Samfällighet KÄVLINGE HOFTERUP S:8
Officialservitut väg

Boka en kostnadsfri värdering här!