Malmö - Oxie Kullar

Långhögsvägen 33

Visa på karta

Fritt läge - Friköpt - Flexibel planlösning - Garage

Högst upp på Oxie Kullar ligger detta mycket välskötta sutteränghus med trädgård och balkong i fritt västerläge. 149 flexibla kvadrat där ni enkelt kan gå från dagens tre sovrum till fem om behovet finns. Husets sociala ytor ligger i entréplanet med rymlig entréhall, fräsch toalett, fantastiskt vardagsrum på nästan 35 kvm med stora fönsterpartier i väster samt utgång till balkongen och ett stort moderniserat kök med köksö och matplats för 6-8 personer. Nedanvåningen blir den mer privata delen av huset med två sovrum, (som enkelt kan bli tre), rymligt allrum med utgång till uteplatsen/trädgården och badrum med badkar. Vidare finns en väl tilltagen kaklad del som rymmer både tvättstuga, hemmagym samt bastu och dusch. Huset har en totalyta på hela 188 m² varav 149 m² räknas till boytan medan resterande kvadrat återfinns i källardelen av sutterängplanet samt garaget.

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Rum 4
Boarea 149 Kvm
Biarea 39 Kvm
Tomtarea 300 Kvm
Typ Suterränghus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 25 juli 12:00 - 12:30
    • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning av detta oerhört välskötta sutteränghus på Långhögsvägen 33!

Alla bilder

Uteplats - framsida

Vid entrén på husets framsida hittar vi en stenlagd uteplats i österläge där frukosten kan avnjutas i morgonsolen, eller om ni önskar en svalare plats undan solens strålar till middagen i varmaste juli. 

Alla bilder

Uteplats - baksida

Längs hela huskroppen i optimalt västerläge finns en stenlagd uteplats som nås både från Master bedroom och allrummet. Delen utanför allrummet ligger dessutom indragen under balkongen vilket ger tak över plus att här finns en markis för dagarna solen står på som starkast.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården på husets baksida är i västerläge så att solen kan spela fritt ändå fram tills den går ner. Fritt läge angränsande till gröning med stora träd samt cykelvägen så med andra ord inga grannar mittemot. Insynsskyddande häckar mot grannar och gröningen ger en en privat oas att njuta av. Trevlig gräsmatta, blomsterland, uppväxta buskar samt odlingslådor för kryddorna/morötterna. 

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande och rymlig entré med fönster som låter siktlinjen bli obruten och genomgående från vardagsrummets stora fönsterparti. Gott om plats till både ytterkläder och skor plus att det finns en inbyggd garderob och yta till ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Från hallen nås sutterängplanet samtidigt som bottenplanets samtliga ytor nås via planlösningen med "rundgång". Ljust praktisk klinkergolv som är lagt genomgåened i hela våningsplanet.

Alla bilder

Vardagsrum

Magnifikt vardagsrum om närmare 35 m² med underbart ljusinsläpp via de mycket generösa fönsterpartierna samt utgången till balkongen, varifrån man har fri utsikt över trädgården och grannskapet i väster. Tack vare sin generösa yta rymmer vardagsrummet enkelt både stor soffgrupp och extra matplats om så önskas. Önskar ni ytterligare sovrum kan ni enkelt avdela ena delen av rummet med en innervägg och fortsatt ändå ha ett generöst vardagsrum med fint ljusinsläpp tillgängligt för familjen.

Alla bilder

Balkong

Inte många kan stoltsera med balkong i sina hus men här finns möjligheten. Med fri utsikt över trädgården och närliggande grannskap och grönområde i klockrent västerläge blir detta en lyxig plats att intaga solens sista kvällsstrålar på.

Alla bilder

Kök

Rymligt och inbjudande kök där hela familjen kan umgås före, under och efter matlagningen, helt enkelt ett modernt socialt familjekök. Köket mäter nästan 20 m² och är byggt i en klassisk u-form som gör det lätt att skapa ett bra flödesschema och samtidigt behålla en luftig känsla. En stor flyttbar köksö ger en naturlig avdelning mot matplatsen samtidigt som extra arbetsyta och förvaring fås. Vidare erbjudet köket bra utrymme till en ordentlig matplats som fungerar lika bra till vardags som till fest. Köket är fullutrustat med kyl och frys i fullstorlek, inbyggnadsugn (2019) och mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt spishäll (2019) och spisfläkt. Dubbla fönster mot framsidan av huset ger tillsammans med vardagsrummets fönster ett härligt ljus till köket.

Alla bilder

Toalett

I entréplanet finns en fräsch toalett med klinkergolv och ljusa väggar. Utrustad med wc, handfat med underskåp samt väggspegel och vädringsfönster.

Alla bilder

Sutterängplan

Hela sutterängplanet sammanbinds av en välplanerad hall och erbjuder full takhöjd och kan således nyttjas till sitt max. Som boyta räknas den yta som ligger inom 6 meter från den del av fristående yttervägg, medan resterande yta istället räknas som biyta. Här kan ni få upp till 4 sovrum som samsas med badrum och stor tvättstuga samt bastu med tillhörande dusch.

Alla bilder

Master bedroom

Nuvarande Master bedroom är placerat längst in, från trappan räknat, och erbjuder förutom generös storlek och inbyggda garderober även utgång till den stenlagda uteplatsen och trädgården. Här ryms med lätthet dubbelsäng och nattduksbord tillsammans med fristående förvaringsmöbler eller kanske an mindre arbetsplats eller en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. 

Alla bilder

Sovrum / Kontor

Ursprungligen har detta stora rum varit uppdelat i två sovrum vilket enkelt kan göras igen. Fungerar idag som ett riktigt lyxigt hemmakontor och det syftet kanske också passar era behov? Dubbla fönster mot trädgården och två inbgydda garderober till förvaring.

Alla bilder

Allrum / Sovrum

Detta rummet renoverades till nuvarande skick under 2020 och har använts som tv-rum men fungerar precis lika bra som ett lyxigt sovrum eller kanske ett avskilt tillhåll för barnen och deras kompisar. Utgång till uteplats under tak samt vidare ut i trädgården. Tack vare utgången från trädgården till cykelvägen kan denna ingång även användas som en extra entré från västersidan om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Badrummet renoverades och helkaklades 2002 och erbjuder fristående jacuzzibadkar, handfat med underskåp, väggskåp med spegel och inbyggd belysning, linneskåp plus wc och underligggande komfortvärme i golvet.

Alla bilder

Tvättstuga

Väldigt generös tvättstuga där ena delen under flera år fungerat som hemmagym. Vita väggar och klinkergolv ger tillsammans med dagsljuset från glasbetongen mot gatan ett ljust och behaglig utrymme att vistas i. Ytan ger också möjligheten till mycket förvaring och arbetsytor i form av både bänkar och väggskåp samt en praktisk vask. Vidare utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Bastu

Innanför tvättstugan finner ni också en fullt fungerande bastu att njuta av under vinterhalvåret.

Alla bilder

Dusch

I direkt anslutning till bastun finns duschutrymme som naturligtivs kan användas utan obligatorsikt bastubad.

Alla bilder

Alternativ planlösning

Med enkla medel, två nya innerväggar, kan ni få 5 bra sovrum istället för dagens tre med avdelning av vardagsrummet samt det stora kontoret i suterrängplanet. 

Alla bilder

Övrigt

Vattenfelsbrytare Easystop med fuktsändare installerad 2017, upptäcker eventuella vattenläckor plus att man kan med enkel knapptryckning bryta vattnet helt när man är borta längre perioder såsom semester.

Nytt tak i papp omlagt 2018 med ansvarsutfästelse från tillverkaren till 2033.

Garage om 21 m² med nyare dragport.

Mindre trädgårdsförråd som rymmer gräsklippare och övriga redskap.

Väggarna i huset innehåller s.k. blå lättbetong som avger strålning av radon. Uppmätta årsmedelvärdet i huset är 340 Bq/m³ och riktvärdet är 200 Bq/m³. Protokoll från mätning finns att tillgå under dokument. Värdet går i regel att påverka med installation av mekanisk ventilation, ett så kallat FTX-system då man förutom nämnda påverkan också får ett effektivare/billigare värmesystem och högre komfort. För dessa åtgärder kan man ansöka om bidrag upp till 25.000kr hos länsstyrelsen.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Oxie 45:165

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, värde: 1 379 000 kr
Mark, värde: 561 000 kr
Summavärde: 1 940 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 1970
Värdeår: 1970

Uttagna pantbrev:
194 300 kr fördelat på 7 st skriftliga pantbrev.Alla bilder

Område

Nära storstadens puls men ändå på landet! Oxie är populärt, lugnt och rofyllt och tryggt med närhet till promenadstråk och grönområden, lekplatser och förskolor och skolor.

Affärer, skolor och dagis finns på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna rekreationsområden, ridhus m.m gör Oxie och närliggande Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö. Från detta husets läge har ni endast 2 minuter med cykel och 8 minuter med apostlahästarna till pågatågsstationen.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, pizzeria, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Sutterängplan

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning sutterängplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 695 000 kr
Adress Långhögsvägen 33
Kommun Malmö
Område Oxie Kullar
Typ Suterränghus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 149 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 39 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 300 Kvm (Fastighetsregistret)
Den taxerade boarean i fastighetsregistret är 124 m² och biarean är taxerad till 60 m². Uppmätning enligt gällande standard SS 21054:2020 och mätrapport finns att tillgå under dokument.
Byggår 1970
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Blå lättbetong, se radonmätning under dokument.
Fasad Mexitegel satt utanpå betongstomme 1994
Tak Papp, omlagt 2018 med ansvarsutfästelse från tillverkaren till 2033.
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen värme med frånluftsvärmepump plus luft/luft värmepump (2014)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas isolerfönster 1994
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 36 860 kr/år varav:
El: 30 941 kr
Vatten/Avlopp: 3 749 kr
Renhållning: 2 170 kr
Fastighetsskatt om 8 524 kr/år och försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Uppvärmning är inräknat i totala elkostnaden.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 240 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 940 000 kr
Summa pantbrev 194 300 kr
Servitut/GA Avtalsservitut villa mm
Avtalsservitut villa mm
Avtalsservitut villa mm
Avtalsservitut servisledning mm
Avtalsservitut
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 25 juli 12:00 - 12:30
    • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
    • 12:20 FULLBOKAD!